miercuri, octombrie 11, 2006

Becali, gata sa puna mana pe inca 100 de hectare in Baneasa


In editia sa de miercuri, Jurnalul National avertizeaza ca Gigi Becali doreste defrisarea a peste 100 de hectare de verdeta din nordul Capitalei pentru a-si extinde imperiul imobiliar.

Gigi Becali sustine ca, in numele unor drepturi litigioase cumparate de la boierul Radu Miclescu, va fi noul mosier al Fermei Baneasa. Becali a depus deja dosarele la ADS si la Primaria Sectorului 1.

Intrebat ce va face cu oaza de verdeata din nordul Capitalei, el a mai declarat: "Mie imi plac pomii. Deocamdata ii las. Mananc fructe!".

Becali vrea terenul de sub Academia de Politie

Gigi Becali se afla intr-o adevarat vanatoare pentru terenuri. In editia sa din 28 septembrie, ziarul Gandul publica informatii despre ultima lovitura imobiliara de zeci de milioane de euro data de Becali.

De aceasta data, interesul latifundiarului din Pipera s-a indreptat inspre terenurile Facultatii de Agronomie si ale Academiei de Politie aflate in zona Baneasa. Primul atac al "Razboinicului" s-a dat deja. Becali a intrat in forta in instanta sa ceara niste drepturi funciare.

Aceste drepturi au fost cumparate de miliardar, pe 13 iunie 2006. Miliardarul a dat unui cetatean cu buletin de Germania fix 5 milioane de euro. Profitul penegistului va fi, insa, aproape triplu.

Aceasta metoda a fost patentata de George Becali cu multi ani inainte si i-a adus pozitia fruntasa in topul miliardarilor Romaniei.Numai ca, de aceasta data, atacul miliardarului va declansa un razboi in toata regula.

Deja in afacere au intrat sefi ai autoritatii locale, primarul Videanu fiind cel care a cerut 30 de hectare de teren de la Administratia Domeniilor Statului "pentru a restitui pamantul vechilor proprietari". Cert este ca afacerea are un profit de peste 17 milioane de euro, asta in conditiile in care metrul patrat de teren in zonele revendicate de Becali a fost calculat la un pret mediu actual.

Aceste terenuri - in opinia specialistilor imobiliari - isi vor creste valoarea in anii urmatori, ceea ce inseamna ca profitul latifundiarului va fi, in acel moment, de peste 40 de milioane de euro, se mai arata in articolul din Gandul.

HotNews.ro, I.B., 11 oct 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu