sâmbătă, septembrie 02, 2006

Prefectul de Iasi a fost arestat pentru 29 de zile


Tribunalul Bucuresti a decis vineri noapte, dupa miezul noptii, arestarea preventiva pentru 29 de zile a prefectului de Iasi, Radu Prisacaru. Judecatorii au luat aceeasi masura si in cazul fostului sef al Agentiei Domeniilor Statului Iasi, Flavius Ionita, a omului de afaceri Cristian Maftei, precum si a avocatului Cristian Toni Baltag.

Prisacaru este acuzat de luare de mita, dupa ce i-a fost organizat un flagrant, el fiind mituit cu un teren de 3 ha pentru a interveni intr-un dosar de retrocedare. Impreuna cu el au fost adusi in Bucuresti seful Administratiei Domeniilor Statului Iasi, Flavius Ionita, denuntatorul si un intermediar.

Intr-un interviu transmis de BBC, Prisacaru a declarat ca arestarea sa este o hotarare injusta. "Cred ca este o hotarare strategica pentru Romania. A trebuit sa fim aratati cu degetul. Dar va spun foarte clar ca nu exista dovezi, nu exista flagrant, nu exista absolut nimic".

Referindu-se la probele prezentate de procuror, Prisacaru a precizat: "Sunt zero si acest lucru se va vedea in continuare in instanta".

Premierul Calin Popescu Tariceanu va propune discutarea cazului in prima sedinta a Guvernului.

Terenul pe care Radu Prisacariu a acceptat sa-l primeasca in schimbul interventiei a fost evaluat la 600.000 de euro. Prefectul a fost ridicat de procurori imediat ce a primit documentele de proprietate. Terenul pentru retrocedarea caruia a acceptat sa intervina se afla in zona rezidentiala Copou din municipiul Iasi, are o suprafata de 20 ha si este estimat la 20-30 de milioane de euro.

Prefectul Radu Prisacaru a fost membru PNL, partid la care a renuntat in momentul in care legea i-a cerut sa aleaga intre cele doua calitati: de la 1 ianuarie 2006, prefectii nu mai poti fi membri ai unui partid politic.

Premierul Calin Popescu Tariceanu va propune discutarea cazului in prima sedinta a Guvernului, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant la Guvernului, Oana Marinescu.

Dupa audierile de de la DNA, procurorii au emis pe numele celor trei ordonante de retinere pentru 24 de ore.

Vineri noapte, Tribunalul Bucuresti a hotarat arestarea preventiva pentru 29 de zile a prefectului de Iasi, Radu Prisacaru, si a celorlalte trei persoane implicate in acest caz.

HotNews.ro, B.Blagu, D. Mihai, 02 sep 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu