luni, septembrie 25, 2006

Osama ben Laden ar fi murit de febra tifoida


O publicatie franceza regionala citeaza in editia de sambata un raport al serviciilor secrete franceze care afirma ca Arabia Saudita este convinsa ca liderul al-Qaida, Osama ben Laden, a murit de febra tifoida in Pakistan, luna trecuta, transmit agentiile internationale de stiri.

L'Est Republicain publica ceea ce pretinde a fi o copie a raportului datat 21 septembrie, despre care sustine ca ar fi fost prezentat in aceeasi zi presedintelui Jacques Chirac, premierului Dominique de Villepin, ministrului francez de Interne si celui al Apararii.

"Potrivit unei surse care de obicei s-a dovedit de incredere, serviciile secrete saudite sunt convinse ca Osama ben Laden a murit", scrie in document.

"Informatiile stranse de sauditi arata ca seful al-Qaida a murit la 23 august 2006, in timp ce se afla in Pakistan, din cauza unei forme foarte grave de febra tifoida, care a dus la paralizia partiala a organelor interne", scrie in raport.

Documentul, marcat "secret de aparare" si purtand insemnele serviciilor secrete franceze, adauga ca Arabia Saudita a primit pentru prima oara informatia la 4 septembrie, dar asteapta detalii inainte de a face anuntul oficial.

Ministerul francez al Apararii a anuntat imediat ca nu poate confirma informatiile din raportul serviciilor secrete, potrivit caruia liderul al-Qaida, Osama ben Laden ar fi murit in Pakistan. Franta a spus ca va incepe o ancheta referitoare la dezvaluirea de documente secrete, transmite Reuters.

"Informatiile publicate in aceasta dimineata de cotidianul L'Est Republicain, referitoare la presupusa moarte a lui Osama ben Laden, nu pot fi confirmate", a anuntat ministerul intr-un comunicat.

"Ministrul Apararii a cerut efectuarea unei anchete care sa stabileasca sursa dezvaluirii, care poate fi sanctionata primtr-o pedeapsa penala", adauga textul.

Guvernul Statelor Unite nu poate confirma informatiile aparute in cotidianul francez L'Est Republicain, a decalrat un oficial american din cadrul serviciilor de contraterorism, citat de Reuters.

"Nu putem confirma relatarea. Este posibil sa fi existat informatii despre acest lucru, insa nu pot confirma nimic".

Un oficial de rang inalt din cadrul Ministerului pakistanez de Interne a declarat: "nu avem nici o informatie despre moartea lui Osama".

Sauditul Osama Ben Laden a locuit in Afganistan pana la rasturnarea guvernului taliban de catre fortele americane, la sfarsitul anului 2001. De atunci, oficialii americani si pakistanezi au afirmat cu regularitate ca dupa parerea lor, liderul al-Qaida se ascunde la granita dintre Afganistan si Pakistan.

Ultima inregistrare video a lui ben Laden a fost difuzata la sfarsitul anului 2004, insa anul acesta au mai fost difuzate cateva casete audio cu o calitate destul de slaba a inregistrarii.

HotNews.ro, C.N.A., 23 sep 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu