miercuri, septembrie 06, 2006

Fiat va produce un automobil de 5.000 de euro in Turcia


Planurile Fiat pentru contracararea suprematiei Renault pe piata automobilelor ieftine prind contur. Conform unei dezvaluiri a cotidianului italian Il Giornale, Fiat pregateste lansarea unui model de aproximativ 5.000 de euro la finele acestui an.

Informatia a fost scapata de presedintele grupului, Luca di Montezemolo, in timpul unui dineu privat la Venetia, unde conducerea Fiat a oferit o receptie cu ocazia implinirii a 100 de ani de la lansarea marcii Lancia.

Conform sursei citate, automobilul va fi produs in Turcia, la Bursa, de un joint-venture intre Fiat si grupul turc Koc. Modelul cu pret scazut va face parte din gama Albea, si acest model fiind produs in uzinele din Turcia.

Noul model, care va costa putin peste 5.000 de euro, va fi produs inca de la finalul acestui an, fiind destinat pietelor in curs de dezvoltare. El nu va fi comercializat pe piata vest-europeana, spre deosebire de Logan, pe care Renault il vinde si pe aceasta piata cu preturi ce incep de la 7.500 de euro.

Fiat renunta la pista India

Aceasta informatie pune practic punct zvonurilor privind intentia Fiat de a scoate un automobil ieftin impreuna cu indienii de la Tata. Grupul italian a preferat, in cele din urma, un parteneriat cu turcii de la Koc, unul dintre motive fiind existenta unei uzine operabile in Turcia care sa inceapa imediat productia noului model.

In afara Fiat, si Toyota a anuntat intentia de a lansa un automobil cu pret scazut in colaborare cu Daihatsu. In acest moment, piata automobilelor ieftine este controlata de Renault, cu modelul Logan, produs in Romania.

HotNews.ro, 06 sep 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu