marți, septembrie 05, 2006

"Basescu si-a distrus dosarul la Revolutie"


Recentele declaratii ale presedintelui Traian Basescu, conform carora presupusul sau dosar de informator al Securitatii nu exista, au readus in atentia presei un scandal mediatic lansat in primavara de ziaristii constanteni de la publicatia on-line www.dezvaluiri.ro.

Potrivit acestora, presedintele si-ar fi sustras singur dosarul de informator in zilele de 22 si 23 decembrie 1989, din arhiva Securitatii Constanta.

"El a organizat toata treaba la Securitate" Contactat telefonic de Adevarul, jurnalistul Paul Parvu, autorul dezvaluirilor, afirma ca o parte din cei 208 membri ai CFSN, printre care si Traian Basescu, au fost vazuti desigiland dosare in sediul Arhivei Constanta in zilele de 22-23 decembrie 1989.

"Exista martori oculari, fosti revolutionari, care au fost impreuna cu Basescu in sediul arhivelor in 22 si 23 decembrie. Doua zile la rand, Traian Basescu a fost cel care a organizat toata treaba la Securitate", ne-a declarat Parvu.
Mai mult, ziaristul constantean afirma ca actualul presedinte a fost de neclintit din sediul Securitatii, desi raspundea de Portul Constanta si marinarii il chemau acolo: "Singurul care a fost de neclintit din arhive, de acolo, a fost Basescu. Era chemat in port, unde era practic locul lui de munca, insa a refuzat sa plece de la Arhive.

si inca ceva foarte important, si eu am aflat abia azi: in cursul zilei de 23 decembrie 1989, la arhive s-a prezentat un colonel, de la Procuratura militara, care avea misiunea sa preia dosarele. Basescu l-a tergiversat o zi pana sa ii predea arhiva".

Paul Parvu a mai spus ca site-ul www.dezvaluiri.ro a fost virusat dupa publicarea primului articol pe aceasta tema si ca fostii revolutionari au fost amenintati cu telefoane anonime, dupa ce si-au facut publice marturiile.

Presedintele, coleg la CFSN cu nasul lui Hagi
Potrivit tabelului nominal, legalizat la notarul public Andrei Octavian, Traian Basescu a facut parte din Comitetul Frontului Salvarii Nationale Constanta, impreuna cu alte 208 persoane. Printre acestea - Ion Jercan, fost sef al Departamentului Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor, Florentin Chiforeanu, membru in C.A.

la Farul Constanta, si Constantin Naciadis, nasul de cununie al fotbalistului Gheorghe Hagi. Ziaristul constantean Paul Parvu, autorul primelor dezvaluiri pe tema dosarului disparut al lui Basescu, afirma ca toti membrii CFSN aveau dreptul sa intre in sediul Arhivelor Securitatii Constanta.

Scopul declarat al legitimitatii accesului in arhive ar fi fost acela de a proteja documentele de intrusi care ar fi avut interesul sa le sustraga sau sa le distruga.

De la "Mai, animalule" la dezvaluiri prin internet
Ziaristul Paul Parvu a devenit celebru in urma incidentului de acum 14 ani, cand fostul presedinte Ion Iliescu l-a agresat verbal spunandu-i "Mai, animalule". Atunci, Paul Parvu lucra la ziarul "Telegraf", proprietatea controversatului primar PSD al Constantei, Radu Mazare, in prezent anchetat de Directia Nationala Anticoruptie.

Adevarul, 05 sep 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu