luni, august 28, 2006

Bursele 'Constantin Brancusi' si 'George Enescu'


Plasticienii si muzicienii romani pot candida, pana la data de 15 septembrie 2006 (data postei), pentru bursele acordate de Institutul Cultural Roman la Cite Internationale Des Arts din Paris in 2007.

Cele doua burse "Constantin Brancusi", destinate artistilor plastici, se acorda pentru perioadele ianuarie - martie si iulie - septembrie 2007, iar cele doua burse "George Enescu" pentru perioadele aprilie - iunie si octombrie - decembrie 2007.

Prin acest program, lansat in 2005, ICR isi propune sa le ofere artistilor romani ocazia de a lucra intr-un mediu artistic international si sa stimuleze astfel introducerea lor in circuitul valorilor europene. Programul consta in acordarea a patru burse anual, pentru perioade de trei luni.

Bursele includ gazduirea la atelierul contractat de statul roman la Cite Internationale des Arts din Paris, suma lunara de 1300 de euro pentru cheltuielile de intretinere si materiale, 500 de euro pentru transport. Programul se adreseaza artistilor cu performante recunoscute in domeniu, indiferent de varsta, informeaza comunicatul de presa al ICR.

Dosarul pentru candidatura trebuie sa cuprinda formularul de inscriere (disponibil pe site-ul ICR, www.icr.ro), un curriculum vitae al solicitantului, un proiect de lucru, fotografii ale lucrarilor artistului (pentru artele plastice)/ o caseta sau un CD audio (pentru muzica), dosar de presa, copie dupa diploma de licenta si doua scrisori de recomandare.

Selectia va fi realizata de o comisie independenta de specialisti, personalitati recunoscute din cele doua domenii. Dosarele selectate vor fi trimise spre validare Comisiei de Admitere de la Cite Internationale des Arts. Rezultatele selectiei facute de partea romana vor fi anuntate la inceputul lunii octombrie.

HotNews.ro, 28 aug 2006

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu