joi, februarie 09, 2006

Top 10 - castiguri in muzica 2005


Daca in Romania artistii se lupta cu pirateria prezenta la fiecare colt de bloc si incearca sa supravietuiasca din banii obtinuti din vanzari si concerte prin tara, dincolo de Ocean a fi artist de succes echivaleaza cu greutatea ta in aur. Forbes ne face invidiosi pe nume celebre gen U2, Rolling Stones, Elton John, care inca mai au un cuvant de spus in muzica, iar incasarile sunt pe masura.

Top 10 - castiguri din muzica in 2005

1.Rolling Stones

Am putea spune ca sunt niste dinozauri (la figurat, evident!), insa la capitolul bani sunt cat se poate de contemporani. Nu stau prea bine la vanzari de CD-uri, insa au gasit alta cale de a castiga milioane de dolari: turneele. Este mai greu, dar dupa un an de turnee prin Statele Unite in 38 de orase, s-au intors acasa cu 168 de milioane de dolari.

2.U2


Ajutat probabil si de campania Apple iPod, grupul a reusit sa incaseze intr-un an de turnee prin SUA 139 de milioane de dolari.

3.Kenny Chesney


Nu prea ati auzit de acest artist si nici nu ati avea cum. Este cantaret de muzica country, foarte apreciat in acest moment in Statele Unite. Cat de apreciat? Cat sa bage in cont 110 milioane de dolari din bilete la concerte si CD-uri vandute.

4.Green Day

O varianta americana si mai tanara a celor de la Rolling Stones. Au dat lovitura cu albumul "American Idiot" de unde si-au atras si au pierdut o sumedenie de fani. Dupa un an cu 99 de milioane de dolari nu-i de mirare ca refuza cu stoicism sa apara la petreceri de mari corporatii unde ar putea castiga un milion de dolari pe reprezentatie.

5.The Eagles

Oldies, but goldies. Turneee in Statele Unite si in Europa. 84 de milioane de dolari intr-un an.

6.Paul McCartney

Beatles a murit. Nu-i nimic, Sir Paul castiga mai bine ca pe vremea cand era in floarea varstei. 83 de milioane de dolari pe an.

7.Celine Dion


Din fericire, castigurile acestei artiste nu s-au scufundat o data cu Titanicul. Sta bine pe locul 7 in topul greilor, cu cele 81 de milioane de dolari pe an. Si cand te gandesti ca toti banii provin din concertele de la Caesars Palace din Las Vegas...

8. 50 Cent

Hip-hopperul american ar trebui sa se numeasca "79 Millioane" si nu "50 Cent". Dupa un an de turnee si inspiratie de la Eminem, avem un cantaret care castiga aproape cat Celine Dion. Nu-i rau...

9. Dave Matthews Band

Toata ziua pe drumuri, cu o muzica originala, intre rock, folk si country. Merita 74 de milioane de dolari pe an.

10 Elton John.


Nu trebuie sa se supere ca este pe ultimul loc. Cele 66 de milioane de dolari incasati pe an sunt suficienti sa ii creasca moralul britanicului proaspat casatorit.

Sursa: Forbes.com

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu