duminică, februarie 12, 2006

Romania eliminata din Cupa Davis


Razvan Sabau l-a inlocuit duminica pe Victor Hanescu in partida de Cupa Davis contra lui Andy Roddick. Americanul a castigat fara probleme, iar SUA a obtinut punctul necesar pentru calificareain sfertutile de finala. Romania va juca barajul pentru ramanerea in Grupa Mondiala.

Partida nu a avut istoric. Sabau a fost copil de mingi in fata lui Roddick. Americanul si-a regasit brusc jucariile, dupa ce vineri Andrei Pavel reusise sa il invinga.

Roddick l-a invins pe Sabau in trei seturi, 6-3 6-3 6-2, terminand meciul cu doi asi.

Roddick a avut nevoie de doar o ora si 40 de minute pentru a aduce americanilor calificarea in sferturile de finala, unde vor intalni formatia statului Chile, in perioada 7-9 aprilie.

Sabau, care l-a inlocuit pe Victor Hanescu, accidentat sambata, nu s-a ridicat decat rareori la nivelul adversarului sau, comitand foarte multe greseli nefortate (9 duble greseli, fata de 3 ale lui Roddick). A fost evidenta diferenta de valoare dintre cei doi, Roddick fiind numarul 3 mondial, iar Sabau nr.

112 in clasamentul ATP, chiar daca americanul a fost departe de jocul sau obisnuit. Roddick a reusit totusi 17 asi, iar Sabau numai unul.

Meciul a inceput promitator, Sabau castigand primul joc al intalnirii, unul foarte lung, de 9 minute. Apoi, Roddick a castigat trei game-uri la rand si chiar daca diferenta dintre cei doi nu a fost foarte mare, favoritul gazdelor a castigat in 40 de minute, cu 6-3.

In setul secund, Roddick a castigat primele trei jocuri (a servit si cu 226 km pe ora), Sabau a facut un break pentru 4-3, dar apoi a pierdut urmatoarele doua jocuri si setul, cu 6-3, dupa 28 de minute.

Ultimul set al intalnirii a fost o simpla formalitate pentru Roddick, care si l-a adjudecat cu 6-2, in 32 minute. Punctul de 5-1 al lui Roddick a fost reusit cu un serviciu care a atins viteza de 230 km/h.

De remarcat ca acesta a fost primul meci pentru Sabau in Cupa Davis, dupa o absenta de doi ani si jumatate.

Vineri, in prima zi a meciului SUA - Romania, Andrei Pavel a reusit o victorie extraordinara in fata lui Andy Roddick, in cinci seturi, cu scorul de 6-7 (2), 2-6, 7-6 (8), 6-2, 6-4, iar Victor Hanescu a fost invins de James Blake in trei seturi, cu 6-4, 7-6 (5), 6-2.

Sambata, la dublu, gemenii Mike si Bob Bryan au castigat prin abandonul perechii Victor Hanescu/Horia Tecau, la capatul primului set, 6-2 pentru americani, dupa ce Hanescu a acuzat dureri la spate.
Romania va fi astfel nevoita sa sustina un meci de baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala (22-24 septembrie).

Onlinesport.ro, 12 feb 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu