sâmbătă, februarie 25, 2006

Cum platesti pe Net fara PayPal


PayPal, una dintre cele mai in voga metode de plata online ale momentului, ocoleste tara noastra. Exista totusi cai prin care romanii au acces la lumea cumparaturilor virtuale de peste hotare.

In sfarsit ai gasit pe Internet produsul pe care il cautai de mult si nu este disponibil nicaieri in Romania. Il vinde cineva din SUA (de exemplu) la un pret foarte bun, deci afacerea este ca si incheiata din punctul tau de vedere. Asta pana ajungi la modalitatea prin care poti plati si elanul iti este inghetat de un logo din ce in ce mai prezent in mediul e-commerce: PayPal.

Ce inseamna acesta si, cel mai frustrant, de ce ai pierdut ocazia de a intra in posesia obiectului dorit din cauza inaccesibilitatii sale?

PayPal, apartinand in prezent eBay, este un serviciu online care permite persoanelor fizice si firmelor schimbul de bani contra obiecte sau servicii pe Internet intermediat doar prin e-mail. Popularitatea sa vine din faptul ca este ieftin de utilizat, ofera posibilitatea efectuarii de plati online fara carduri de credit.

In plus, serviciul PayPal este avantajos si pentru comerciantii care doresc simplificarea tranzactiilor.

De ce nu si in Romania?

Volumul mare al fraudei pe Internet provenite din Romania, precum si legislatia neadaptata cerintelor actuale in domeniu sunt un motiv binecunoscut cand vine vorba de prudenta companiilor de e-commerce.

Desi sistemul PayPal este disponibil in mai multe tari europene, inclusiv Ungaria, iar compania eBay si-a manifestat interesul fata de intrarea pe piata est-europeana, disponibilitatea sa pentru rezidentii romani se lasa, pentru moment, asteptata.

Potrivit raspunsului dat redactiei noastre de reprezentantii PayPal cu privire la inaccesibilitatea serviciului, introducerea PayPal intr-o noua regiune sau tara presupune modificari complexe pentru adaptarea la reglementarile locale. Astfel, in ciuda eforturilor de extindere, compania nu poate oferi un raspuns la intrebarile cand sau daca PayPal va fi disponibil in Romania.

Alternative pentru e-cumparatori romani: cardurile virtuale

Pentru moment, cel mai accesibil mod de plata pentru cumparatorii online romani il reprezinta cardurile de credit sau debit. O solutie convenabila si usor de controlat pentru tranzactiile online sunt cardurile virtuale, destinate exclusiv utilizarii pe Internet, atat pe plan intern, cat si international. In prezent, in Romania, acest tip de produs este oferit de Banca Romaneasca si BCR.

Sfat
- In cazul platii cu card, cumpara numai de pe site-uri securizate. Acestea utilizeaza tehnologii de encriptare pentru transferul informatiilor intre computerul tau si cel al vanzatorului, ceea ce elimina posibilitatea interceptarii acestora de catre hackeri.

- Cum iti dai seama daca un site este securizat: verifica adresa paginii, afisata in coltul de sus, stanga, al ferestrei. Daca adresa incepe cu https://, litera "s" semnifica site securizat. Observatie: de multe ori, litera "s" nu este vizibila decat pe pagina de comanda, unde trebuie introduse datele personale.

Un alt indiciu pentru un site sigur sunt pictogramele unui lacat inchis sau a unei chei (intregi, nu sparte) in partea inferioara a ecranului.

Banca Romaneasca - Visa Virtual
*card de debit fara banda magnetica, emis in lei, ce permite cumpararea de produse si servicii oferite de comerciantii virtuali din intreaga lume si plata prin intermediul Internetului a diferitelor abonamente, taxe, impozite

*pentru cumparaturile si platile ale caror oferte de pret sunt in alta valuta decat leul, schimbul valutar se face automat de catre banca
*nu necesita existenta unui cont de card principal si se adreseaza persoanelor fizice rezidente

*perioada de valabilitate este oferita la alegere, fiind disponibile patru variante - dupa expirare, se poate reinnoi numai la cererea detinatorilor

*la emiterea cardului nu este necesar un sold minim obligatoriu
*se acorda dobanda la disponibilul din contul de card
*nu necesita mentinerea unei sume minime in contul de card, alimentarea cardului putand fi facuta inainte de utilizare

*contul de card poate fi alimentat prin depuneri de numerar la ghiseele sucursalelor Bancii Romanesti, prin viramente intra/interbancare si direct la ATM-urile Bancii Romanesti prin transferarea disponibilului din orice card VISA emis de Banca Romaneasca

*nu poate fi utilizat pentru retrageri de numerar de la ATM/POS sau ghisee bancare
Detalii suplimentare pe www.brom.ro.

BCR - Visa Virtuon
*card de debit fara banda magnetica la care este atasat un cont in dolari, destinat strict tranzactiilor pe Internet
*contul de card virtual poate fi deschis in numele oricarui detinator de card de debit BCR, persoana fizica sau juridica

*utilizabil pe orice site de pe Internet, din tara sau strainatate, care accepta carduri VISA si poate fi emis si utilizat in corelatie cu toate cardurile de debit BCR, in lei sau valuta

BaniiNostri.ro, 28 feb 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu