luni, februarie 06, 2006

Cele mai scumpe apartamente


In timp ce romanii viseaza la un apartament inghesuit intr-o cutie de chibrituri ceausista, in care intr-un spatiu extrem de mic sunt aruncate o bucatarie, o sala de baie si un dormitor-sufragerie-camera de oaspeti, notiunea de "apartament" in SUA presupune un numar mare de dormitoare si dotari de mai multe milioane de dolari.

Forbes a intocmit un top al celor mai scumpe aprtamente scoase la vanzare in SUA in 2006, care se afla pe lista de achizitii a mai multor VIP-uri din business si showbiz.

The Pierre Hotel
New York City (SUA)
Pret: 70 de milioane de dolari

Nu este numai cel mai scump apartament din Manhattan si din SUA, ci mai mult ca sigur cel mai scump apartament din lume. Situat in cea mai scumpa zona imobiliara de pe Glob, acest "triplex" (da, triplex!) include o sala de bal, cinci dormitoare, sapte sali de baie, cinci seminee, podele din stejar, lambriuri din mahon si terase de la care ai vizibilitate la 360 de grade.

The Continuum
Miami Beach, Florida (SUA)
Pret: 18 milioane de dolari

O adevarata opera de arta a noului mileniu, un apartament in aceasta cladire este constituit din cinci dormitoare, patru sali de baie, doua sali de sauna si amenajari la care cei mai multi dintre noi doar visam. Podeaua este de lemn rar, provenind de la un singur trunchi de abanos, importat special din Japonia. Baile sunt imbracate in marmura si fasii de lapis lazuli, piatra semi-pretioasa.

The Wilshire
Los Angeles, California
Pret: 14,5 milioane de dolari

Apartament sau palat? Iata o intrebare la care nimeni nu are inca un raspuns. Cu cele doua etaje pe care le ocupa in cladirea Wilshire, draperii de matase naturala si candelabre din cristal, am putea spune ca ne aflam intr-un palat.

Mobila de provenienta europeana, veche de doua secole si semineul de marmura dau o nota aparte acestui "penthouse" aflat in mijlocul Orasului Ingerilor.

BaniiNostri.ro, 06 feb 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu