duminică, ianuarie 22, 2006

Top 10 cele mai cheltuitoare populatii


Nu va speriati, nu este vorba despre topul celor mai bogati cetateni ai Terrei, care cheltuiesc milioane de dolari cu zambetul pe buze, ci despre acei muritori de rand, care lichideaza toate sursele de venit si raman fara o letcaie in buzunar pana la leafa.

Americanii se afla pe primul loc si aproape un sfert din populatia activa (mai precis 22%) ramane fara cash o data ce a achitat facturile uzuale si si-a facut aprovizionarea pentru casa si familie.

Americanii reusesc aceeasi performanta ca si portughezii care tot in procent de 22% nu reusesc sa puna deoparte vreun ban alb pentru zile negre.

In top 10 mai intra natiuni dezvoltate din punct de vedere economic - Canada, Marea Britanie si Franta, cetatenii acestor tari nefiind foarte convinsi de avantajele economiei personale, preferand sa cheltuiasca tot ce castiga si in plus.

In total contrast, de exemplu, tailandezii stiu sa stranga banii la ciorap, doar 3% recunoscand ca nu mai un ban in buzunar a doua zi dupa ce au leat leafa.

Totusi vestile sunt bune pentru Unchiul Sam, intrucat in urma cu sase luni existau 28% dintre americani care nu mai ramaneau cu bani la sfarsitul lunii.

De unde s-au obtinut economiile? ACNielsen ne da raspunsul: americanii care se stiu cheltuitori din fire au taiat alocatia pentru masa la restaurant, au inchis termostatul pentru a economisi din factura pentru incalzire si electricitate, au scos aparatura electronica si hainele noi de pe lista prioritatilor si unii au renuntat la masina.

Top 10 cheltuitori:

1. Americani
2. Portughezi
3. Canadieni
4. Britanici
5. Francezi
6. Olandezi
7. Turci
8. Germani
9. Chilieni
10. Sud- coreeni

Sursa: ACNielsen

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu