vineri, decembrie 16, 2005

Draga Domule Primar


Cei de la HotNews.ro s-au gandit sa le dea de lucru primarilor din Romania asa ca au lansat pe web-ul nostru mioritic saitul DomnulePrimar.ro. Site-ul se vrea o cale de comunicare directa intre cetatenii oricarei localitati din Romania si primarul respectiv… sau cel putin un angajat al acestuia care "se da" pe WWW. Cu toate ca a fost lansat ieri, deja au inceput sa apara mesaje din partea vizitatorilor, mai exact 181 sesizari, ceea ce nu e chiar surprinzator avand in vedere cate probleme au urbele noastre. Din 181 sesizari 4 au primit raspuns, remarcand ca primaria din Azuga a raspuns deja la toate sesizarile primite (cu promisiuni binentzeles) asha ca n-avem decat sa-l felcitam pe primarul orasului Azuga. Un primar care lucreaza in week-end? Asa da! :)
Functionalitatea site-ului este ok, dar nimic specatculos. O data accesat iti poti da seama destul de repede ce trebuie facut pentru a trimite o sesizare scrisa, la care poti atasa deasemnea si maxim 3 fotografii (de maine ma apuc sa fac poze la gropile din carosabil si la trotuarele cariate). In coloana din stanga sunt cateva link-uri (drepturile cetateanului si chestii de gen) printre care si un link la un director web care nu prea ma prind ce cauta in peisaj, mai apar un top al raspunsurilor date de primari (Azuga cu 100% conduce evident) si o statistica a mesajelor pozitive si negative. Spre surpinderea mea Ploiesti, orasul in care locuiesc, conduce in topul statisticilor pozitive cu 4 mesaje si chiar sunt curios sa le citesc.
Ok, in cele din urma sa zic si 2 vorbe despre design, caci mai multe nu ar fi. Se pare ca layout-ul site-ului vrea sa imite un clipboard, defapt singurul element care ma face sa cred asta e mecanismul de prindere al foilor din header. Sa zicem ca pot sa trec cu vederea clipboard-ul, dar despre logo, daca il pot numi asha, chiar nu ma pot abtine sa nu comentez. O palarie verde si lucioasa si un papion la fel de verde si lucios? Oare ce-or vrea sa comunice, ca primarii sunt niste clovni? Daca cineva isi da seama care-i treaba cu "sigla" sa comenteze la acest articol va rog. Ce am mai observat e ca cei care au lucrat la acest portal nici nu s-au sinchisit sa-l testeze si in alt browser decat Internet Explorer, caci in Firefox arata ca un site facut pur si simplu in graba.
Cam atat cu criticile. In concluzie initiativa este laudabila (jos palaria… aia verde si lucioasa), realizarea nu chiar la fel de laudabila, acum ramane de vazut daca promisunile facute de primari pe site nu vor ramne doar in lumea virtuala.

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu