joi, martie 01, 2012

Accesorii stilate - portofele


Barbatii sunt din nou preocupati de detaliile care le nuanteaza tinuta, asa cum erau si domnii din inalta societate acum mai mult de o suta de ani.

Doar ca atunci status symbol era trasura cu cai, iar in voga erau jobenurile, ceasurile cu lant si bastoanele. Acum se poarta smart-casual cu accesoriile aferente si, bineinteles, luxul portofelelor din piele de crocodil si de strut.

Pantofii lucrati manual, cureaua asortata, costumul facut la comanda si ceasul de lux sunt cartea de vizita a celui ce le poarta. Mai putin luat in seama, dar la fel de important pentru look-ul unui barbat este insa si portofelul.

Pentru croitori, portofelele pline si ingramadite in buzunarul pantalonilor sunt un inconvenient care strica linia perfecta a costumului, insa designerii au gasit solutii pentru aceasta problema si au creat portofele cat mai subtiri, adaugand personalitate prin forme si modele nonconformiste.

Vezi aici cele mai frumoase/stilate modele

Printre creatorii de moda care au revolutionat designul clasic, conservator al portofelelor masculine este britanicul "posh" Paul Smith, prin modelele sale vintage, stil anii '50, cu imprimeuri de masini si femei provocatoare, discret plasate in interiorul portofelelor. Dunhill, alt reprezentat al stilului pur britanic, se remarca prin portofelele pe care se regasesc cusaturile aparte ale mingii de cricket.

Pe Saville Row, strada unde se gasesc cei mai renumiti croitori din lume, se pot cumpara portofele cu interior colorat, marca Richard James, foarte subtiri, special concepute pentru a nu strica linia costumului pe care tocmai l-ati comandat din acelasi loc. Si firmele traditionaliste ca Ettinger au scos pe piata modele mai putin conservatoare, prin colaborari cu designeri tineri.

Din punctul de vedere al formatului, barbatii pot alege de la portofele special compartimentate pentru carti de credit, modele minimaliste ca cele de la "Hermes-ul italian" - Valextra sau modelul Nelson de la brandul Bill Amberg in valoare de 180 de lire sterline, organizat ca un fel de geanta in miniatura, din bucati de piele foarte moale pentru a incapea usor in buzunarul din fata pantalonilor, locul preferat de majoritatea barbatilor pentru a-si tine portofelele.

Vezi aici cele mai frumoase/stilate modele

Exista, de asemenea, o mare cerere pentru accesorii unicat. Atelierele Ettinger sunt solicitate foarte des pentru astfel de comenzi private. Ca dovada a pasiunii in crestere a barbatilor pentru accesorii sta si compania britanica Beckford, infiintata ca raspuns la cererea mare pentru accesorii masculine unicat, portcarduri cu imprimeuri originale, portofele cu colturi din aur alb sau un portofel verde din piele de soparla cu dungi roz din matase.

Si portofelele cu modele si culori clasice sunt totusi apreciate, daca au piele de strut, crocodil sau mai nou de peste Galeus. In atelierul designerului roman Dan Coma, portofelele din piele exotica sunt la mare cautare. Modelele sunt unicat si de obicei se comanda gravarea lor cu numele posesorului.

Sunt cel mai potrivit cadou pentru un om de afaceri, un diplomat pentru care stilul si prestanta sunt importante. Bancile mai obisnuiesc sa comande astfel de cadouri personalizate pentru clientii importanti.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu