marți, septembrie 29, 2009

Sunt 1,9 milioane de specii de plante şi animale pe Terra


Noul catalog al speciilor de plante şi animale cunoscute până în prezent pe planeta noastră include 1,9 milioane de specii, ceea ce înseamnă o creştere cu 114.000 faţă de precedenta cercetare realizată în urmă cu trei ani, anunţă Mediafax.

Australia deţine una dintre cele mai diversificate "colecţii" de specii, 87% dintre speciile de mamifere şi 93% dintre cele de reptile trăind doar pe acest continent. Dintre acestea nu lipsesc, desigur, emblematicii canguri şi urşi koala.

În ciuda acestei abundenţe, o cincime din aceste specii sunt pe cale de dispariţie în Australia, cel mai secetos continent din lume, au declarat experţii australieni.

Anual, aproximativ 18.000 de noi specii sunt descoperite şi descrise de oamenii de ştiinţă, iar 75% dintre acestea, potrivit catalogului din 2007, sunt nevertebrate, 11% sunt plante, iar 7% sunt animale vertebrate.

Potrivit autorilor, munca de catalogare a speciilor este departe de a fi finalizată, numărul total al speciilor prezente pe Terra fiind estimat de specialişti la o cifră între 5 şi 50 de milioane.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu