luni, septembrie 21, 2009

Scapa de pistrui – Remedii naturiste


Punctisoarele care se intind pe fata, decolteul, mainile, bratele si umerii unora dintre noi, reprezinta deficiente de pigmentatie. In zilele noastre pistruii nu mai sunt considerati un defect de frumusete, dar pentru cei care sunt totusi deranjati de ei exista remedii naturiste stravechi. Bunicile noastre cunosteau o multime de mijloace blande pentru a atenua pistruii.

Pistruii pot fi atenuati prin:

- Tamponati zilnic pistruii nedoriti cu zeama proaspata de patrunjel, papadie, nasturel sau lamaie.

- Se opareste un pumn de frunze verzi de telina cu apa clocotita. Se lasa la racit, apoi se intind frunzele pe fata. Se lasa 10 minute sa actioneze.

Spalare cu papadie. Daca va spalati de 2 ori pe zi cu acest decoct, cu timpul pistruii vor pali. Se pun 50 g flori de papadie intr-un litru de apa rece, intr-un vas si se dau in clocot, apoi se fierb acoperite 30 de minute. Se strecoara si se toarna intr-o sticla inchisa la culoare.

Lotiune cu lamaie si glicerina. Puneti seara dupa curatarea pielii cateva picaturi de lotiune pe o bucata de vata si aplicati pe piele. Cu timpul pistruii vor pierii. Ingrediente: 60 ml alcool de 70%, 60 ml glicerina, 1/4 kg miere
si zeama de la 1 lamaie. Se amesteca alcoolul cu glicerina, se adauga mierea si zeama proaspat stoarsa si se toarna totul intr-o sticla inchisa la culoare.

Pasta de ceapa si otet. Cel mai rapid se prepara aceasta pasta care nici nu costa
mult. Se toaca o ceapa cruda marunt si se zdrobeste cu furculita. Se freaca cu putin otet pana ce se formeaza o pasta groasa. Se tamponeaza seara pistruii cu ea.

Papadia atat de raspandita nu este apreciata doar de copii, carora le place sa-i sufle puful in toate directiile. Sucul amar si un decoct produs din flori se folosesc si pentru tamponarea pistruilor.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu