duminică, septembrie 27, 2009

Pesimismul ajuta oamenii sa slabeasca; Zaharul provoaca dependenta; Punctul G - mai mult mit decat realitate stiintifica; Aviz parintilor: bataia nu e


Din legendele dormitorului. Punctul G - mai mult mit decat realitate stiintifica. Informatiile privitoare la punctul G sunt aproape un mit, sustin medicii. Totusi, medicul german Ernest Gräfenberg sustinea ca a descoperit, in anul 1950, punctul G - denumit astfel de la numele lui. "Datele privind existenta punctului G reprezinta doar o ipoteza anatomica. Acesta este numai un concept, el nu este dovedit, nu este recunoscut de anatomisti sau specialisti histopatologi", explica dr. Gabriel Lemnete, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Clinic Polizu din Bucuresti. Specialistul mai spune ca, desi existenta punctului G nu este recunoscuta din punct de vedere anatomo-functional, aceasta poveste da bine emotional, scrie Gandul.

Aviz parintilor: bataia nu e rupta din rai. Copiii care au mai primit cate o palma “in scopuri educative” au un coeficient de inteligenta mai mic decat cei ai caror parinti nu considera ca “bataia este rupta din rai”. Cazurile in care micutii primesc cate o palma de la parinti, fie in scopuri educative, fie drept pedeapsa pentru o actiune gresita, sunt din ce in ce mai dese, asta in ciuda avertizarilor venite din partea medicilor si a specialistilor. Cel mai recent studiu, realizat pe un esantion de sute de copii din Statele Unite, a demonstrat ca micutii care au fost educati prin bataie au un coeficient de inteligenta mai mic decat cei ai caror parinti nu sunt adepti ai acestei metode, scrie Cotidianul.

Pesimismul ajuta oamenii sa slabeasca. Un nou studiu realizat de oamenii de stiinta americani a scos la iveala ca personalitatea oamenilor influenteaza si fluctuatiile acestora de greutate. Cercetatorii sustin prea mult optimism afecteaza abilitatea de a putea tine o dieta stricta pe cand emotiile negative fac exact opusul. Oamenii de stiinta americani au analizat personalitatea mai multor persoane obeze supuse unui program de slabire in grup. Acestia au descoperit ca majoritatea pacientilor erau foarte pesimisti la inceput dar dupa ce rezultatele au inceput sa se vada starea lor de spirit a inceput sa se imbunatateasca, insa cei care erau entuziasmati de program au avut mari batai de cap in lupta cu kilogramele, scrie Libertatea.

Zaharul provoaca dependenta. Specialistii spun ca in ultimii ani, producatorii au dublat cantitatea de zahar adaugata in alimente, ceea ce inseamna ca inclusiv persoanele care au grija la cantitatea de zahar folosita pot sa depaseasca doza recomandata.Zaharul e o sursa de energie, iar o persoana normala are nevoie de aproximativ 50-60 g pe zi. Cei mai multi dintre noi insa, depasim aceasta doza cu mult, scrie Click.

7 alimente bune pentru inima. Afectiunile cardiovasculare, despre care cercetatorii sustin ca vor deveni principala cauza a mortalitatii in intreaga lume pana in anul 2020, pot fi prevenite foarte usor. Conform site-ului specializat in medicina www.health.com, secretul sta in regimul adoptat. Va spunem azi care sunt cele 7 alimente bune pentru inima.
1. Fructele de padure sunt bogate in substante antiinflamatorii, care reduc riscul de boli cardiovasculare, dar si de cancer. Citeste mai multe in Libertatea.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu