miercuri, septembrie 30, 2009

Ce viteză are conexiunea mea la internet?


“Ce viteză are conexiunea ta la internet?” Majoritatea dintre noi trebuie probabil să ne uităm în contract ca să ne amintim.

Ei bine, poate unii o ştiu pe de rost. Dar şi aşa, sunt momente în care internetul merge groaznic de încet şi ai vrea să verifici: este provider-ul de vină? “Cât” internet primeşti de fapt? Există numeroase soluţii, una desigur fiind prezentată în continuare.

Captura de mai sus este din timpul evaluării conexiunii la internet cu situl SpeedTest.net. Primul avantaj al acestui sit este chiar… numele, uşor de reţinut. Probabil dacă v-aţi întrebat prietenii cum să aflaţi viteza conexiunii Dvs vi s-a spus: mergi pe situl acela, vezi a treia opţiune din meniul de sus, dai click acolo, apoi mergi jos pe pagină şi cauţi nu ştiu ce…

Dar SpeedTest.net cât de greu de ţinut minte poate fi? În al doilea rând soluţia aceasta este simplă şi intuitivă. În primul rând folosiţi “Select a region” pentru a muta partea activă a hărţii pe Europa (presupunând că sunteţi în Europa).

Veţi vedea un omuleţ marcând locul unde vă aflaţi. Apoi alegeţi un server pentru test (pentru moment există două în “apropiere” la Amsterdam şi la Londra; desigur, puteţi face testele şi cu servere din America sau din Australia).

Evaluarea începe din momentul în care aţi dat click pe un server de test (prezentat printr-o piramidă albăstruie) şi durează câteva secunde. Veţi avea apoi în căsuţele deasupra cărora scrie Download şi Upload vitezele de recepţie şi transmitere.

O altă facilitate interesantă este exportarea rezultatelor testului conexiunii la internet sub forma unui grafic precum cel de mai jos.

Rezultatul este oferit în trei formate: pentru forumuri, pentru includerea într-o pagină web, respectiv ca link direct. Iată deci mai jos în cazul meu, rezultatul testului conexiunii la internet de acasă, verificată cu serverul din Amsterdam.

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu