duminică, mai 03, 2009

780 de cazuri de gripa porcina confirmate pana duminica in intreaga lume, niciunul in Romania


780 de cazuri de infectare cu virusul H1N1 al gripei porcine au fost confirmate in intreaga lume pana duminica, insa niciunul in Romania, a anuntat Aurel Nechita, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, care a prezentat un raport al Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile, potrivit Mediafax. 49 de cazuri s-au inregistrat in tari ale Uniunii Europene, iar restul de 731 in state din afara Uniunii.

"Fata de sambata, pe 3 mai au fost raportate cate un caz confirmat de infectie in Italia, Irlanda, Coreea de Sud si Costa Rica", a precizat Aurel Nechita.

Dintre tarile europene, cele mai multe cazuri de gripa porcina s-au inregistrat in Spania (20), Marea Britanie (15) si Germania (6). 80% dintre cei care s-au imbolnavit au varste cuprinse intre 20 si 49 ani.

In afara Uniunii Europene, cei mai multi bolnavi s-au inregistrat in Mexic (476), Statele Unite (160) si in Canada (85).

In tara noastra, pentru 33 de persoane care fie s-au intors din tari unde au fost confirmate cazuri de gripa porcina, fie prezentau simptome de gripa porcina, au fost efectuate teste la Institutul Cantacuzino, insa rezultatele au fost negative.

* Ministerul Sanatatii incepe o campanie de informare


Ministerul Sanatatii a decis, insa, ca, incepand de sambata, sa existe serviciu de permanenta (24 de ore din 24), la Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile si la Biroul Evenimente de Sanatate si Alerta Precoce din Institutul de Sanatate Publica Bucuresti.

In plus, in perioada imediat urmatoare va fi demarata o campanie de informare a populatiei despre conduita ce trebuie urmata pentru prevenirea imbolnavirilor, precum si in cazul aparitiei simptomelor.

Campania include si informarea directa a populatei, prin intermediul unei scrisori care va ajunge la fiecare familie din Romania. Distributia scrisorii in Romania va fi realizata gratuit, cu sprijinul institutiilor statului, din dispozitia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu