miercuri, aprilie 29, 2009

Arcoxia


Este un medicamet deosebit de bun pentru durere… ORICE durere… cand ai o durere de cap, durere de masea, durere de stomac… sau mai stiu eu ce alta durere poti sa iei Arcoxia… e o pastila care face minuni…

Eu am testat-o pe pielea mea… am testat-o pe maseaua Canaliei… pe capul prietenelor (pe fete le doare capul tot timpul)… de fiecare data a dat rezultate…

Nu credeam sa fac reclama unei pastile… dar e singura pastila care am simtit cu adevarat ca si-a facut efectul si de care am fost multumit de fiecare data…

Daca nu va multumeste… reclamati aici…

Prospectul mai jos:

ARCOXIA* 60 mg
Comprimate filmate, 60 mg
ARCOXIA* 90 mg
Comprimate filmate, 90 mg
ARCOXIA* 120 mg
Comprimate filmate, 120 mg
*Marcă a MERCK & CO., INC., Whitehouse Station, NJ., S.U.A.

INFORMAÅ¢II PENTRU PACIENT
VĂ RUGĂM SĂ CITIŢI ÎNTREGUL PROSPECT CU ATENŢIE ÎNAINTE DE A ÎNCEPE SĂ LUAŢI ACEST MEDICAMENT, CHIAR DACĂ DOAR AŢI REÎNNOIT O PRESCRIPŢIE MAI VECHE. O PARTE DINTRE INFORMAŢIILE DIN PROSPECTUL ANTERIOR S-AR Fl PUTUT MODIFICA. Păstraţi acest prospect. S-ar putea să doriţi să-l recitiţi.
CE CONÅ¢IN COMPRIMATELE FILMATE ARCOXIA?
Substanţa activă din comprimatul filmat Arcoxia este etoricoxib.
Comprimatele filmate Arcoxia se prezintă în trei concentraţii diferite:
• comprimate filmate de 60 mg, biconvexe, verde închis, în formă de măr, inscripÅ£ionate „ARCOXIA 60″ pe una dintre feÅ£e ÅŸi„200″pe cealaltă, conÅ£inând 60 mg etoricoxib;
• comprimate filmate de 90 mg, biconvexe, albe, în formă de măr, inscripÅ£ionate „ARCOXIA 90″ pe una dintre feÅ£e ÅŸi „202″ pe cealaltă, conÅ£inând 90 mg etoricoxib;
• comprimate filmate de 120 mg, biconvexe, verde deschis, în formă de măr, inscripÅ£ionate „ARCOXIA 120″ pe una dintre feÅ£e ÅŸi „204″ pe cealaltă, conÅ£inând 120 mg etoricoxib.
Excipienţi: hidrogenofosfat de calciu anhidru, ceară Carnauba, croscarmeloză sodică, hipromeloză, lactoză monohidrat, Stearat de magneziu, celuloză microcristalină, dioxid de titan (E171) şi triacetat de glicerol. Comprimatele de 60 şi 120 mg mai conţin şi oxid galben de fer (E172, colorant) şi indigo carmin lac (E132, colorant).
Ambalaj:
Cutie cu un blister a 7 comprimate filmate.
Cutie cu 2 blistere a câte 7 comprimate filmate.
Cutie cu un blister a 14 comprimate filmate.
Cutie cu 2 blistere a câte 14 comprimate filmate.
Producător
Merck Sharp & Dohme B.V., Olanda
Frosst Iberica S.A., Spania
Merck Sharp & Dohme S.p.A., Italia
Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă
Merck Sharp & Dohme IDEA, AG
Schaffhauserstrasse 136, 8152 Glattbrugg, Elveţia
CE ESTE ARCOXIA ÅžI CUM ACÅ¢IONEAZÄ‚?
Arcoxia este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS). Arcoxia face parte din AINS inhibitoare selective de ciclooxigenază-2 (COX-2). Ciclooxigenaza este o enzimă responsabilă de sinteza prostaglandinelor, substanţe chimice care sunt produse în mod normal în organism şi pot induce durere şi inflamaţie. Sinteza de prostaglandine de către enzima COX-2 este crescută în anumite boli cum sunt artritele. Arcoxia reduce cantitatea de prostaglandine eliberate, prin blocarea COX-2, reducând astfel durerea şi inflamaţia. Arcoxia nu este un narcotic.
Medicul dumneavoastră v-a prescris aceste comprimate pentru combaterea simptomelor bolii artrozice, poliartritei reumatoide sau gutei.
Ce este boala artrozică?
Boala artrozică este o boală a articulaţiilor, provocată de distrugerea gradată a cartilajelor care protejează extremităţile oaselor, ducând la inflamaţie, durere, sensibilitate, blocare articulară şi impotenţă funcţională.
Ce este poliartrita reumatoidă?
Poliartrita reumatoidă este o boală cronică a articulaţiilor. Aceasta produce durere, blocare articulară, tumefacţie şi pierdere progresivă a funcţionalităţii articulaţiilor afectate, precum şi inflamaţie la nivelul altor organe ale corpului.
Ce este guta?
Guta este o suferinţă caracterizată prin accese bruşte, recurente de artrită, foarte dureroase, care pot duce la tumefacţie şi inflamaţie. Ea este provocată de depozitarea de cristale minerale în articulaţie.
CE PACIENÅ¢I NU TREBUIE SÄ‚ IA ARCOXIA?
Nu luaţi Arcoxia dacă prezentaţi una dintre următoarele situaţii:
• ulcer gastric activ sau sângerări gastrice sau intestinale;
• alergie la oricare dintre componentele medicamentului;
• boală hepatică gravă;
• boală renală gravă;
• antecedente de boli după tratament cu acid acetilsalicilic sau cu alte medicamente antiinflamatoare, inclusiv inhibitori de COX-2: astm bronşic (respiraţie şuierătoare sau dificultate în respiraţie), iritaţie nazală, polipi nazali sau simptome alergice cum sunt tumefierea feţei, buzelor, limbii sau laringelui şi/sau eritem pruriginos al pielii;
• sunteţi sau puteţi deveni însărcinată sau alăptaţi (a se vedea Administrarea în timpul sarcinii şi alăptării);
• aveţi vârsta sub 16 ani;
• boală inflamatorie intestinală;
• aţi avut insuficienţă cardiacă, un atac cardiac, bypass chirurgical, angină pectorală (durere în piept), un accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor (AIT sau accident ischemic tranzitor);
• aveţi hipertensiune arterială care nu este controlată prin tratament.
Dacă ştiţi că suferiţi de una dintre bolile/stările enumerate mai sus, nu luaţi comprimatele până nu aţi discutat cu medicul dumneavoastră.
CE MAI TREBUIE SÄ‚ ÅžTIÅ¢I ÃŽNAINTE SÄ‚ LUAÅ¢I ARCOXIA?
Dacă la vreuna dintre întrebările de mai jos răspunsul dumneavoastră este „da” ÅŸi dacă nu aÅ£i discutat deja despre acest lucru cu medicul dumneavoastră, reveniÅ£i la dânsul ÅŸi cereÅ£i-i sfatul. S-ar putea ca Arcoxia să nu fie medicamentul potrivit pentru dumneavoastră sau s-ar putea să necesitaÅ£i supraveghere atentă pe tot parcursul tratamentului cu Arcoxia:
• Aveţi antecedente de hemoragie gastrică sau de ulcer?
• Sunteţi deshidratat, de exemplu datorită unui acces prelungit de vărsături sau diaree?
• Prezentaţi edeme datorită retenţiei de lichide?
• Aveţi istoric de insuficienţă cardiacă, de atac cardiac sau de orice altă formă de boală cardiacă?
• Aveţi istoric de accident vascular cerebral sau accident ischemic tranzitor?
• Aveţi istoric de hipertensiune arterială?
• Aveţi istoric de boală hepatică sau renală?
• Sunteţi în tratament pentru o infecţie? Arcoxia poate masca sau ascunde febra, care este un semn al infecţiei.
• Intenţionaţi să deveniţi însărcinată?
• Prezentaţi stări care cresc riscul de boală coronariană sau de ateroscleroză, cum sunt hipertensiune arterială, diabet zaharat, colesterol crescut sau fumat?
Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele zaharuri, înainte de a lua acest medicament cereţi sfatul medicului dumneavoastră.
Următoarele 7 situaţii trebuie cunoscute în timpul tratamentului cu Arcoxia:
1. Dacă sunteţi în vârstă (de exemplu aveţi peste 65 ani) sau aveţi boală renală, hepatică sau cardiacă/ medicul dumneavoastră va dori să faceţi controale medicale regulate.
2. Dacă prezentaţi orice simptom care ar putea indica probleme hepatice, cum este colorare în galben a pielii şi ochilor, este important să informaţi imediat medicul dumneavoastră.
3. Dacă prezentaţi dureri abdominale intense sau persistente şi/sau scaunele dumneavoastră devin negre, trebuie să informaţi de urgenţă medicul dumneavoastră.
4. Dacă oricare dintre următoarele simptome: dispnee, dureri precordiale sau edeme ale gleznei apar sau se agravează, opriţi tratamentul dumneavoastră cu Arcoxia şi adresaţi-vă medicului cât mai curând posibil.
5. Dacă prezentaţi orice simptom, cum ar fl stare de sufocare sau o reacţie tegumentară severă, care indică o reacţie alergică severă trebuie să vă prezentaţi de urgenţă la medic.
6. Din când în când, medicul dumneavoastră va dori să discutaţi despre tratamentul efectuat. Este important să utilizaţi cea mai mică doză care să vă controleze durerea şi nu trebuie să luaţi Arcoxia mai mult timp decât este necesar. Se recomandă aceasta deoarece riscul de atac cardiac şi accident vascular cerebral poate să crească după tratament prelungit, în special cu doze mari.
7. Arcoxia, în special în doze mari, poate creşte tensiunea arterială la unii pacienţi, putând mări astfel riscul de atac cardiac şi accident vascular cerebral. Din când în când, medicul dumneavoastră va dori să vă verifice tensiunea arterială pentru a se asigura asupra siguranţei continuării tratamentului.
Administrarea în timpul sarcinii şi alăptării
Arcoxia comprimate filmate nu trebuie administrate în timpul sarcinii. Dacă sunteţi însărcinată sau doriţi să deveniţi însărcinată, nu luaţi aceste comprimate. Dacă deveniţi însărcinată, întrerupeţi tratamentul şi informaţi medicul dumneavoastră. Întrebaţi medicul dumneavoastră dacă aveţi nelămuriri sau dacă aveţi nevoie de sfatul dânsului.
La om, nu se cunoaşte dacă Arcoxia se excretă prin lapte. Dacă alăptaţi sau intenţionaţi să alăptaţi, informaţi medicul dumneavoastră înainte de a lua Arcoxia. în cazul în care luaţi Arcoxia, nu trebuie să alăptaţi.
Administrarea la copii
Arcoxia comprimate filmate nu se administrează copiilor sau adolescenţilor cu vârsta sub 16 ani.
Administrarea la pacienţii vârstnici
Arcoxia este la fel de eficace şi la fel de bine tolerat atât de pacienţii vârstnici cât şi de tineri. Pentru pacienţii vârstnici nu este necesară ajustarea dozei.
Ce trebuie să ştiţi despre componentele inactive din ARCOXIA?
Comprimatele Arcoxia 60 mg conţin lactoză 2,8 mg, comprimatele Arcoxia 90 mg conţin lactoză 4,2 mg şi comprimatele Arcoxia 120 mg conţin lactoză 5,6 mg.
PUTEÅ¢I SÄ‚ LUAÅ¢I ARCOXIA ÃŽMPREUNÄ‚ CU ALTE MEDICAMENTE?
Arcoxia poate interacţiona cu doar câteva medicamente, aşa încât este important să-l informaţi întotdeauna pe medicul dumneavoastră despre orice alt medicament pe care-l luaţi, inclusiv despre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Îndeosebi dacă luaţi vreunul dintre medicamentele enumerate mai jos, medicul dumneavoastră ar putea să dorească să vă urmărească mai îndeaproape pentru a verifica dacă medicamentele pe care le luaţi acţionează adecvat, după ce începeţi să luaţi Arcoxia:
• medicamente anticoagulante, cum este warfarina;
• rifampicină (un antibiotic);
• metotrexat (un medicament pentru supresia sistemului imun, folosit adesea în poliartrita reumatoidă);
• inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) şi antagonişti ai receptorilor de angiotensină (medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale şi insuficienţei cardiace);
• litiu (un medicament pentru tratamentul anumitor tipuri de depresie);
• diuretice (medicamente pentru eliminarea apei);
• beta-blocante (medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale);
• ciclosporină sau tacrolimus (medicamente pentru supresia sistemului imun);
• digoxină (medicament pentru tratamentul insuficienţei cardiace şi aritmiilor cardiace);
• minoxidil (medicament pentru tratamentul hipertensiunii arteriale);
• salbutamol - comprimate sau soluţie orală (medicament pentru tratamentul astmului bronşic);
• anticoncepţionale; terapie de substituţie hormonală.
Arcoxia poate fi luat împreună cu doze mici de aspirină - acid acetilsalicilic. Dacă luaţi în mod obişnuit doze mici de aspirină (acid acetilsalicilic) pentru prevenirea atacului de cord sau a accidentului vascular cerebral nu trebuie să întrerupeţi tratamentul fără să discutaţi în prealabil cu medicul dumneavoastră, deoarece Arcoxia nu este un înlocuitor de aspirină (acid acetilsalicilic) în tratamentul acestor boli. Trebuie să conştientizaţi că utilizând aspirină împreună cu Arcoxia creşte riscul de ulcere gastrice şi că în timpul tratamentului cu Arcoxia nu trebuie să luaţi medicamente antiinflamatoare sau doze mai mari de aspirină (acid acetilsalicilic).
INFORMAÅ¢II DESPRE EFECTUL ASUPRA CONDUCERII VEHICULELOR ÅžI FOLOSIRII UTILAJELOR
La unii pacienţi care iau Arcoxia s-au raportat ameţeală şi somnolenţă. În cazul în care prezentaţi ameţeli sau somnolenţă trebuie să renunţaţi la condusul vehiculelor sau la folosirea utilajelor.
CUM TREBUIE SÄ‚ LUAÅ¢I ARCOXIA?
Luaţi comprimatele de Arcoxia pe cale orală o dată pe zi. Arcoxia poate fi luat cu sau fără alimente.
Nu depăşiţi doza de tratament recomandată pentru starea dumneavoastră.
Boală artrozică
Doza recomandată este de 60 mg etoricoxib o dată pe zi.
Poliartrita reumatoidă
Doza recomandată este de 90 mg etoricoxib o dată pe zi.
Gută
Doza recomandată este de 120 mg etoricoxib o dată pe zi, doză care trebuie administrată
doar în perioada acută dureroasă.
Administrarea de doze mai mari decât cele recomandate pentru fiecare boală, fie nu a demonstrat eficacitate mai mare, fie nu a fost studiată. Ca urmare, dozele menţionate mai sus sunt dozele maxime recomandate pentru fiecare boală.
Dacă aveţi o boală hepatică uşoară, nu trebuie sa luaţi mai mult de 60 mg etoricoxib pe zi. Dacă aveţi boală hepatică moderată, nu trebuie să luaţi mai mult de 60 mg etoricoxib pe zi, o dată la două zile.
Medicul va decide care este doza potrivită pentru dumneavoastră şi este important să luaţi tratamentul aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră.
CE TREBUIE SÄ‚ FACEÅ¢I DACÄ‚ AÅ¢I UITAT SÄ‚ LUAÅ¢I O DOZÄ‚ SAU DACÄ‚ AÅ¢I LUAT PREA MULT ARCOXIA?
Este important să luaţi doza prescrisă de medicul dumneavoastră. Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu luaţi o doză suplimentară pentru a recupera doza uitată şi urmaţi tratamentul în continuare conform schemei recomandate.
Nu trebuie să luaţi niciodată mai multe comprimate decât v-a recomandat medicul dumneavoastră. în cazul în care aţi luat prea multe comprimate de Arcoxia, trebuie să vă prezentaţi imediat pentru consult medical.
CE EFECTE NEDORITE POATE AVEA ARCOXIA?
La fel ca şi celelalte medicamente, la unii dintre pacienţi Arcoxia poate avea efecte
neintenţionate sau nedorite, aşa numitele reacţii adverse.
Reacţiile adverse care au apărut în studiile clinice la pacienţii trataţi cu Arcoxia au fost
următoarele:
Frecvente
Stare de slăbiciune şi oboseală, ameţeală, stare de curbatură (stare asemănătoare celei caracteristice gripei), diaree, indigestie (dispepsie), dureri de stomac sau disconfort gastric, arsuri epigastrice, greaţă, cefalee, tumefierea picioarelor şi/sau a gambelor datorată retenţiei de lichide (edeme) şi hipertensiune arterială.
Mai puţin frecvente
Balonări, dureri în piept, tumefierea feţei, înroşirea feţei, infecţii ale tractului respirator superior, insuficienţă cardiacă, echimoze, modificarea peristaltismului intestinal, constipaţie, uscăciunea gurii, modificarea gustului, gastroenterită, flatulenţă, ulcer gastric, sindrom de colon iritabil, ulcere bucale, vărsături, vedere neclară, sângerare nazală (epistaxis), zgomote în urechi (acufene), creşterea sau scăderea apetitului, creştere în greutate, crampe/spasme musculare, dureri/rigiditate musculară, lipsa somnului, amorţeală sau furnicături, insomnie, anxietate, depresie, scăderea capacităţii de concentrare, dificultate în respiraţie, tuse, eritem sau prurit tegumentar, infecţii ale tractului urinar.
Foarte rare
Reacţii alergice (care pot fi atât de severe încât să necesite asistenţă medicală de
urgenţă), inclusiv urticarie, tumefiere a feţei, buzelor, limbii şi/sau a laringelui ceea ce poate
crea dificultăţi în respiraţie sau deglutiţie, atac cardiac, inflamaţie a mucoasei gastrice sau
ulcere gastrice care se pot agrava şi pot sângera, accident vascular cerebral, afecţiuni renale
severe.
Prezentaţi-vă la medicul dumneavoastră dacă prezentaţi oricare dintre reacţiile adverse menţionate mai sus sau orice alt simptom neobişnuit pe care nu vi-l puteţi explica şi mai ales dacă acesta este persistent, deranjant sau se agravează.
Este util ca în momentul când un astfel de simptom se instalează să vă notaţi evoluţia lui - când s-a instalat, cât a durat - şi ceea ce aţi simţit dumneavoastră.
CUM TREBUIE PÄ‚STRATE COMPRIMATELE?
Nu lăsaţi comprimatele la îndemâna copiilor.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale pentru păstrare.
Nu puneţi comprimatele în alt ambalaj, pentru că le puteţi confunda cu altele.
Nu extrageţi comprimatele din blister decât în momentul în care le luaţi.
Nu luaţi comprimatele după data expirării lor care este înscrisă pe ambalaj.
NU UITAŢI: Acest medicament este doar pentru dumneavoastră. Nu-l daţi nimănui altcuiva.
Când a fost revizuit acest prospect?
Februarie 2006
CUM PUTEÅ¢I PRIMI MAI MULTE INFORMAÅ¢II DESPRE ARCOXIA?
Acest prospect conţine cele mai importante informaţii despre Arcoxia. Dacă aveţi întrebări după ce aţi citit acest prospect, adresaţi-le medicului dumneavoastră sau farmacistului, care va pot oferi informaţii suplimentare.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu