vineri, februarie 29, 2008

Trupa KISS canta in continuare


Trupa americana KISS a fost formata la New York in 1973. In ultimii 34 de ani, KISS a vandut mai mult de 19 milioane albume doar in SUA si alte 80 de milioane in restul lumii. Au primit 22 discuri de aur de cand s-au format, chiar daca trupa a avut mai multe schimbari ale membrilor.

KISS este bine cunoscuta pentru prestatiile live, unde incantau publicul cu suflatul focului, chitare fumegande, scuipatul de sange, pirotehnica si alte elemente de scena extraordinare. Din cauza abilitatii de a distra publicul, precum si pentru sound-ul unic, nu ne surprinde faptul ca formatia si-a facut o tabara de fani atat de repede in toata lumea.

Membrii originali ai trupei au fost Gene Simmons, un profesor si basist, si Paul Stanley, un cataret si chitarist, ambii fiind membrii unei trupe numite Wicked Lester.

Cand Simmons si Stanley s-au decis sa plece, au adus cu ei stilul bad-boy si au format trupa KISS cu un stil de prezentare de groaza. Acest image a devenit motivul pentru care ei sunt numiti astazi una dintre cele mai mari trupe rock din lumea muzicii.

KISS a devenit completa cand Paul Ace Frehley (voce si chitara) si Peter Criss (voce si baterie) s-au alaturat trupei datorita reclamei puse in ziar de Stanley si Simmons.

Trupa a produs o serie de albume in anii ‘70. Cu un machiaj intocmit cu grija si haine din piele neagra, KISS a devenit instantaneu un hit, iar fiecare membru si-a luat un nume de scena : Stanley The Star Child (Copilul Stelelor), Simmons the Demon (Demonul), Criss The Cat (Pisica) si Frehley The Space Man (Astronautul).

In 1974 a aparut albumul de debut KISS, cu aceiasi nume, precum si piesa Hotter Than Hell, care au fost pline de muzica dura si cruda, unele melodii urmand sa devina piese clasice KISS: Hotter than Hell, Strutter si Cold Gin. Succesul comercial al trupei a venit in 1975 cu albumul intitulat Dressed to Kill, care le-a dat trupei piesa de faima Rock and Roll all Nite.

In anul 1976, cu ocazia realizarii albumului Destroyer, KISS a fost numit cea mai mare trupa rock in America, pentru hiturile Top 10 si ‘armata’ de fani, permanent in crestere. Trupa a lansat ulterior albumele Love Gun si Rock and Roll all Over, care au primit discurile de platina.

Din pacate, pentru diferentele de creativitate si abuzul de droguri, Frehley si Criss au parasit trupa in 1982. Ca si rezultat, succesul comercial si armata de fani a trupei a inceput sa scada.

Fara machiaj, KISS a facut un comeback major in 1983 si s-a bucurat de o revenire plina de succes prin anii ’90. Membrii originali s-au reunit in 1996, cu faimosul lor machiaj si au concertat in 210 orase pentru turneul intitulat ‘KISS Alive Wordwide’, la care au participat peste 2 milioane de fanatici KISS.

Dupa turneu, Criss a fost schimbat de Eric Singer si Frehley de Tommy Thayer, dupa ce acestia au decis sa paraseasca trupa definitiv. Trupa inca functioneaza cu Simmons si Stanley din formatia originala.

KISS ramane si in ziua de azi una dintre cele mai mari trupe rock din lume, datorita concertelor, costumelor stranii, muzicii in continua evoluare si milioanelor de fani din intreaga lume.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu