Cazul impotriva invatatului online e bazat pe atractiile unei societati incolore, si e intarit de parerea unora ca programele nu sunt numai incomplete, ci inutile. Studentii lor sunt priviti ca si neputand face fata unor studenti cu norma intreaga, si nu numai ca ar esua, ci ar fi si demoralizati in proces.
Un argument des auzit impotriva studentilor online este ca acestia ar lua locul celor traditionali, care nu numai ca il merita mai mult, ci se vor si descurca mai bine dupa terminarea studiilor.
Prima oara trebuie sa intelegem educatia online. Ea se refera la transmiterea educatiei la distanta si este caracterizata prin separarea in spatiu, si probabil in timp, a studentului de instructor. Ea foloseste internetul si technologiile web ca mediu de distributie, iar canalul de comunicare este calculatorul. In aceasta sectiune vom prezenta cateva mituri raspandite despre invatatul online, precum si adevarurile din spatele miturilor.
Mitul nr. 1
Orarele normale de lucru sunt obositoare si variabile (studentii nu pot fi prezenti regulat la cursuri). Deci, educatia online e grozava. Tot ce trebuie sa faca un student online e sa-si trimita tema si sa tina pasul cu ce trebuie sa citeasca (nu pierd timpul cu discutii inutile).
Adevarul nr. 1
Numai participantii activi a discutiilor online reusesc sa invete materia. Mai mult, exista sanse mari sa nici nu iei nota de trecere.
Mitul nr. 2
S-a spus de mult ori ca poti invata online oricand si oriunde. Poti sa o faci acasa, la birou sau oriunde altundeva. Acest mod de educatie te ajuta sa inveti mai repede. Pe de alta parte, discutiile online nu scurteaza, de fapt, timpul de a invata un subiect. Dimpotriva, chiar il lungesc de cele mai multe ori.
Adevarul nr. 2
Educatia online, prin modul ei de realizare, iti da posibilitatea de a-ti planifica mai bine si mai competent timpul de invatare.
Mitul nr. 3
Angajatii adulti, care au familii si alte responsabilitati, beneficiaza de elasticitatea timpului din cadrul invatamantului online. Daca participa sau nu la conferinte, sau isi submit proiectele la timp, nu le afecteaza in nici un caz notele.
Adevarul nr. 3
Desi instructorii fac tot posibilul pentru a nu da peste cap orarul studentilor, ei trebuie totusi sa participe la conferinte de cateva ori pe saptamana. In plus, trebuie sa-si predea proiectele la timp.
De ii place sau nu, pentru a profita la maxim de educatia sa online, fiecare student trebuie sa participe in intregime, profesional si diligent.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu