sâmbătă, ianuarie 26, 2008

Nu ai fi mai degraba in Philadelphia?


W.C. Fields spunea ‘Cu toate acestea, as fi mai degraba in Philadelphia.’Acesta este lucrul sugerat de el in mod sarcastic in epitaful lui.

Mai degraba as fi in Philadephia decat sa ma duc in fiecare an la medic pentru examinari. Testele nu ma deranjeaza, dar fiind o personalitate de tip A, totusi vreau sa invat pentru ele. A pune cat mai multe intrebari medicului in 15 minute este ca si un joc contracronometru, dar nici asta nu ma deranjeaza. Totusi, prima monetarie este in Philadelphia, si mai degraba as fi acolo si m-as gandi la conditia monetara decat sa astept rezultatele la teste.

Cand ma duc la dentist, nu ma deranjeaza ca imi umple gura cu vata inainte sa intrebe despre familia mea. Vorba lui ‘S-ar putea sa doara putin’ nu ma deranjeaza - desi definim diferit cuvantul ‘putin’. Dar as fi mai degraba in Philadelphia decat in camera de asteptare. Faptul ca William Penn vrea sa creeze un oras numit Philadelphia si ca Benjamin Franklin a demonstrat ca fulgerul este electricitate statica sunt stiri conform revistelor din sala de asteptare a dentistului.

As fi mai degraba in Philadelphia, uitandu-ma la crapatura din Clopotele Libertatii decat sa vad cum se repara crapaturile din tavanul bucatariei. Nu praful, lipsa de singuratate sau haosul ma deranjeaza, ci faptul ca nu se termina niciodata reparatiile in casa. Iar daca ea este reparata, mobila incepe sa arate veche, vopseaua mata sau covorul purtat.

Daca ar trebui sa aleg intre a fi in Philadelphia sau sa fac bani pentru excursia de clasa a 5-a in tabara de stiinta, as fi in Sala Independentei acum.

As fi mai degrapa in Philadelphia decat sa ma prefac ca imi place un cadou. Cred ca George Washington nu trebuia sa spuna ca ii place steagul lui Betsy Ross. Pun pariu ca el nu se simtea ca trebuie sa spune ‘Nu-i asa ca acesta este un cadou special?’ sau ‘Nu am mai vazut una ca acesta’ sau ‘Nu pot sa cred ca tu ai facut asta’.

Ma prefac ca imi place lampa de plastic in forma de acvariu pentru ca nu vreau sa il ranesc pe verisorul Walter. Diplomatia mea este sa fiu diplomatica. Se pare ca piatra funerara a lui W.C. Fields a fost diplomatica. Scrie doar numele lui si anii 1880-1946. Nu scrie ca s-a nascut in Philadelphia.

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu