marți, ianuarie 15, 2008

Lectii de chitara pentru incepatori


Muzica, in toate formele sale, e un mod de distractie, iar a invata sa canti la chitara este numai una din modalitatile prin care tu si cu altii va puteti bucura de aceasta placere. Dar inainte sa poti sa canti bine la chitara, trebuie sa iei niste lectii de incepatori si o chitara.

In aparenta, o chitara nu pare sa fie prea atractiva pentru cineva care vrea sa o cumpere. Totusi, acest lucru se poate schimba din minutul in care ti-ai inceput prima lectie de chitara. Incepatorii nu ar trebui sa fie descurajati inainte de prima lectie.

Chitara presupune un proces complex de invatare. Necesita rabdare, articulatie si dorinta de a invata. Exista multe lucruri de inteles cand inveti acest instrument nou, deci ramai deschis fata de procesul de invatare; nu ai sa o regreti.

Lectiile pentru incepatori iti vor crea fundatia. Unele lucruri pe care le vei invata sunt:

* Partile chitarei
* Numele corzilor
* Cum sa-ti acordezi chitara
* Cum sa tii si sa folosesti o pana
* Cum sa canti o scara cromatica
* Cum sa canti melodii usoare, folosind gamele Sol Major, Do Major si Re major

Dar sa nu crezi ca acestea sunt lucruri standard. Fiecare instructor si institutie preda diferite elemente pentru incepatori. Acestea, insa, ar trebui sa-ti dea o idee cam ce o sa invet si la ce nivel.

Instructori de chitara poti gasi usor in comunitatea ta, prin ziare locale sau chiar online. Totusi, aceste lectii nu sunt singurele modalitati prin care poti sa inveti sa canti la chitara. Exista multe carti, casete audio si CD-uri cate iti dau posibilitatea sa o faci.

Totusi, invatarea fara instructor are anumite dezavantaje, precum:

* Nu are cine sa te critice, iar tu nu ai cui sa-i pui intrebari
* Iti formezi obiceiuri proaste, care sunt greu de corectat
* Nu ai feedback asupra sunetului

Acestea sunt numai putine exemple; desigur, exista mult mai multe.

Cand iti cauti un instructor, cauta pe cineva cu care te simti in largul tau, pe care-l respecti si admiri. Aceasta persoana ar trebui sa aiba multa experienta si sa cante genul de muzica pe care-l preferi. Cauta referinte, biografii si alte informatii care te-a putea ajuta in luarea unei decizii.

Un aspect major al invatatului este increderea. Fara aceasta, nu vei putea intelege instructiunile care ti se dau in timpul lectiilor.

Din acest motiv, daca inveti chitara cu ajutorul unui instructor, ar trebui sa-i poti cere sfaturi si ajutor, daca ai impresia ca nu ai inteles o parte a lectiei.

De altfel, odata ce inveti sa iti tii corect chitara si sa identifici corzile din lectiile incepatoare, poti sa continui, invatand cum sa amesteci acestea pentru a produce o melodie scurta.

Tine minte, chitara necesita rabdare, incredere si vointa de a invata acest instrument. Ca si toate celelalte ale vietii, faca aceste trei elemente, experienta ta de chitara va fi una scurta. Spor la invatat si distractie placuta!

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu