joi, ianuarie 24, 2008

Chirurgie plastica nazala


Gasesti rar oameni care sunt multumiti cu nasul lor. Apoi sunt acei oameni care s-au nascut cu defecte nazale care le ingreuneaza respiratia sau cei care si-au ranit nasul intr-un accident. Rinoplastia este o ramura a chirugiei plastice, fiind o operatie corectiva care-i ajuta pe oameni sa scape de aceste defecte - fie ele naturale sau artificiale.

Dar in anii recenti, rinoplastia a devenit populara si in cosmetica; adica rinoplastia devine o metoda pentru a face schimbari estetice fetei.

Procedura

In ciuda popularitatii sale, rinoplastia ramane una din cele mai complicate ramuri ale chirugiei cosmetice. Dar in ciuda faptului ca este o operatie dificila, ea este efectuata pe sute de mii de pacienti in fiecare an. Nivelul ei de dificultate provine din faptul ca chirugul plastician trebuie sa faca toata operatia pe pipaite.

Fie pentru marirea sau micsorarea nasului, ascunsul cicatricelor sau ajutarea respiratiei, rinoplastia este facuta in general la o clinica medicala. Alegerea dintre anestezia locala si generala depinde de sanatatea generala a pacinetului. Tehnicile rinoplastiei pot fi impartite in doua grupe : inchise si deschise

Rinoplastia inchisa

Aceasta tehnica este folosita cand este nevoie de o modificare minora. In aceste cazuri, cei mai multi chirugi prefera sa faca incizii in nas, folosite la impingerea instrumentelor chirugicale pentru separarea pielii nasului de os si cartilaj. Dupa ce sunt scoase osul si cartilajul, sunt rearanjate si modificate pentru a da nasului forma dorita. Cand este terminata modificarea, tesuturile nazale sunt asezate pe structura noua. In final, incizia este inchisa.

Rinoplastia deschisa

Acesta technica este folosita cand este nevoie de o modificare majora. In acest caz nu este convenabil crearea unor incizii in nas. Exista o bucata verticala de piele care separa narile. Cand este nevoie de o modificare majora, inciziile se fac in acesta zona a nasului. Acest lucru este, comparativ, o procedura mai complexa si se numeste rinoplastia deschisa.

Dupa ce se inchid inciziile, niste material pufos este impins in nas prin nari pentru a suporta structura innoita. In cele mai multe cazuri sunt aplicate niste atele, pentru a asista nasul in adaptarea formei noi. Aceste atele ajuta si la procesul de vindecare, iar pacientul trebuie sa le poarte timp de 6-8 zile.

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu