miercuri, ianuarie 24, 2007

Adrian Nastase isi vinde trei tablouri la licitatie


Casa Alis - una dintre cele mai importante case de licitatie din Bucuresti, anunta pe site-ul propriu ca a pus in vanzare trei picturi apartinand “colectiei Dana si Adrian Nastase”.

Adrian Nastase a recunoscut ca tablourile provin din colectia sa. Fostul premier a declarat pentru HotNews.ro ca, in acest fel, "tablourile scoase la vanzare spulbera miturile create in jurul autenticitatii si preturilor lor".

Nastase s-a referit mai ales la o panza semnata de Trautmann, care a copiat o pictura a lui Titian, si pe care mai multi critici o considerasera o pictura autentica a maestrului italian.

Cele trei picturi sunt: o panza semnata de Trautmann, al carei pret de pornire este 16.000 RON, o “Scena mitologica” realizata de un pictor anonim (12.000 RON) si “Leda cu lebada”, realizata tot de un anonim (25.000 RON).

Conform sursei citate, licitatia in care vor fi vandute si picturile apartinand familiei lui Adrian Nastase va avea loc la 4 frebruarie.

O parte din colectia de arta a fostului premier Adrian Nastase a fost prezentata public de acesta in urma cu un an, cand a invitat o serie de jurnalisti la resedinta sa din Zambaccian.

HotNews.ro, George Florea, 23 ian 2007

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu