vineri, decembrie 08, 2006

Ioana Maria Vlas cere sa fie pusa in libertate


Curtea de Apel a anulat, vineri, mandatul de arestare emis pe numele Mariei Vlas. Ea a solicitat, pentru prima data, magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, in cadrul procesului privind prabusirea Fondului National de Acumulare, sa fie eliberata din arest.

Instanta suprema va judeca, sambata dimineata, recursul procurorilor impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti conform careia Ioana Maria Vlas poate fi judecata in libertate. Maria Vlas a fost condamnata la 7 ani de inchisoare, pentru pagube de 25 de miliarde de lei, pricinuite investitorilor la FNA.

"Fapta este comisa, recunoscuta. Va rog sa tineti cont de varsta mea inaintata. Va rog respectuos sa ma puneti in libertate, pentru a ma lupta mai bine pentru adevar", le-a spus Maria Vlas judecatorilor.

Avocata Ioanei Maria Vlas a declarat ca lasarea in libertate a acesteia nu reprezinta un pericol pentru opinia publica. In schimb, procurorul de sedinta s-a opus eliberarii Mariei Vlas, invocand gravitatea faptelor de care ea este acuzata.

Este pentru prima data cand Ioana Maria Vlas isi exprima dorinta de a nu mai sta inchisa. Pe fond, dosarul a fost amanat pentru 15 ianuarie, deoarece nu a fost citata corect societatea Gelsor SA.

In acest dosar, Ioana Maria Vlas - singurul arestat in cauza, este acuzata de inselaciune pentru ca, in calitate de presedinte al SC SOV Invest, ar fi indus si mentinut in eroare 13.200 de investitori la FNA, carora le-ar fi pricinuit o paguba de peste 25 de miliarde de lei.

Tribunalul Bucuresti a hotarat condamnarea Ioanei Maria Vlas la sapte ani de inchisoare.

Nicolae Popa a fost condamnat in lipsa a fost condamnat la doua pedepse cu inchisoarea, cea mai mare fiind de 18 ani. In acelasi dosar, Gavril Batrin, fost membru al Consiliului de Administratie al societatii SOV Invest, a primit doi ani de inchisoare cu suspendare.

In iunie 2004, Tribunalul Bucuresti a disjuns din dosarul FNA partea care il viza pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Acesta a fost pus sub invinuire pentru instigare la infractiunea de abuz in serviciu, dar tribunalul a considerat ca dosarul trebuie sa se intoarca la Parchetul General pentru completari.

La sfarsitul lunii mai 2006, Sorin Ovidiu Vantu a fost scos de sub urmarire penala in cazul FNA - Banca Agricola, dar ulterior, dosarul a fost trimis la DNA, dat fiind prejudiciul de peste un milion de euro estimat in acest caz.

FNA a fost infiintat de SOV Invest la inceputul lui 1999 si s-a prabusit o data cu Fondul National de Investitii (FNI), in mai 2000.

HotNews.ro, D.G., 08 dec 2006

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu