marți, noiembrie 28, 2006

Tariceanu a fost operat folosindu-se o tehnica unica in lume


Medicii de la Clinique du Sport, care l-au operat la genunchi pe premierul Calin Popescu Tariceanu, au folosit o tehnica unica in lume. Doctorii din Bordeaux l-au operat pe premierul roman cu ajutorul calculatorului: ei au introdus o sonda in sistem 3D pentru a permite repozitionarea ligamentului cu o precizie incredibila.

In urma acestei interventii chirurgicale, premierul Calin Popescu Tariceanu se simte bine, el fiind asteptat sa se intoarca in tara, luni.

"Mi-am reluat activitatile, urmaresc stirile, citesc materialele care imi sosesc din tara, pentru ca am o legatura permanenta si pe e-mail sau pe internet. Pot sa accesez lucrurile de actualitate.

Sunt, de asemenea, in legatura cu cabinetul meu, cu colegii mei din guvern si din partid si am inceput chiar si primele exercitii de recuperare fizica", a declarat premierul Tariceanu, citat de TVR.

Doctorul Cristophe Baudot, fost medic al nationalei de rugby a Romaniei, a explicat ca dupa consultarea cu medicii romani s-a optat pentru interventie chirurgicala, deoarece, dupa patru luni de tratament in care s-a incercat o cicatrizare dirijata, premierul Tariceanu prezenta dureri si o instabilitate grava a genunchiului.

Medicii francezi sustin, potrivit Radio Romania Actualitati, ca premierul roman "este un pacient intelegator, tonic si agreabil", iar rezultatele operatiei sunt excelente si imediate. Seful executivului a inceput deja programul de recuperare, pe care il va continua in tara, conform protocolului care va fi transmis medicilor romani.

"Am discutat cu el in aceasta dimineata. Primul-ministru se simte foarte bine, lucreaza, citeste, este la curent cu tot ceea ce s-a intamplat in tara, a tinut legatura de altfel si cu Secretariatul General al Guvernului pentru partea de activitati la nivel guvernamental.

A primit o serie intreaga de mesaje din tara, de la cunoscuti, de la prieteni din tara, si de asemenea a primit doua scrisori, una de la primul-ministru al Frantei, domnul Dominique de Villepin, si o alta scrisoare de la primarul din Bordeaux, fostul prim-ministru Alain Juppe.

Ambii inalti oficiali i-au urat, desigur, multa sanatate, iar in plus primul-ministru al Frantei, dl Dominique de Villepin, a profitat de ocazie sa transmita si felicitari pentru Romania in vederea aderarii la UE la 1 ianuarie 2007" - a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu.

Primul ministru Calin Popescu Tariceanu a fost operat la picior, in urma problemelor care au aparut dupa accidentul de motocicleta in care a fost implicat in vara.

HotNews.ro, 25 nov 2006

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu