duminică, noiembrie 12, 2006

Patronii Pro TV scot bani frumosi din operatiunile din Romania


Central European Media Enterprises (CME), actionarul majoritar al Pro TV, Acasa si Pro Cinema, a anuntat venituri inainte de impozitare, depreciere si amortizare (EBITDA) a activitatii din Romania de 39,7 milioane dolari, in crestere cu cu 53,09%, fata de primele noua luni ale anului trecut.

Aproape 100 de milioane

Veniturile nete ale CME in Romania au urcat la 96,9 milioane de dolari in primele noua luni ale acestui an, de la 66,7 milioane dolari raportati in aceeasi perioada in 2005 si reprezinta aproximativ un sfert din venitul net al grupului, prezent cu activitati de media in mai multe tari europene.

CME, prezent in Romania prin posturile Pro TV, Pro Cinema, Pro TV International, Acasa si retele de radio Pro FM si InfoPro (al caror manager este Adrian Sarbu), a raportat venituri nete de 388,82 milioane dolari, in crestere cu 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Profitul inainte de impozitare, depreciere si amortizare al CME obtinut in Romania a crescut cu peste 49% in al treilea trimestru, la 11,7 milioane dolari de la 7,8 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile nete ale grupului in cel de-al treilea semestru au depasit atat asteptarile pietei, cat si pe cele ale analistilor bancii de investitii Wood&Company, conform NewsIn. Compania a raportat venituri nete de 112,4 milioane dolari in al treilea trimestru al 2006, in crestere cu 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Piata se asteapta la o crestere de 26% a veniturilor (n.r. - cresterea din al treilea semestru), incluzand rezultatele obtinute de subsidiara slovaca.

A se lua in considerare ca, in general, al treilea sezon este cel mai slab, reprezentand, in medie, mai putin de 20% din veniturile anuale", a declarat analistul Wood&Company, Tibor Bokor, intr-un raport publicat inainte de prezentarea rezultatelor financiare de CME.

Potrivit raportului Wood, piata se astepta la un venit net de 109,7 milioane dolari, in timp ce analistii bancii de investitii, la un venit de 101,5 milioane dolari.

"Ramanem increzatori in tintele acestui an si ne asteptam la un an mai puternic in 2007", a declarat intr-un comunicat directorul executiv al companiei, Michael Garin. Acesta a mai afirmat ca rezultatele obtinute au fost "impresionante".

Schimbari in actionariat

Ronald Lauder, presedintele CME, companie care detine 90% din Pro TV, Pro Cinema si Acasa, a vandut aproape jumatate din actiunile sale la CME fondului american de investitii Apax Partners pentru 190 de milioane de dolari, a anuntat compania media la finele lunii august.

Evenimentul Zilei, Traian Batranu, 11 nov 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu