miercuri, noiembrie 22, 2006

Hainele din blana de pisica si caine, interzise in UE


Comertul cu blanuri de pisica si caine este interzis pe teritoriul Uniunii Europene. Aceasta decizie a fost adoptata marti de Comisia Europeana (CE).

Expertii europeni sustin ca blanurile de caine si pisica provin din China si ca ele au patruns pe piata europena cu certificate false, care aratau ca marfa ar fi de fapt blana sintetica sau care provine de la alte animale.

Markos Kyprianou, comisar pe probleme de Sanatate si Protectia Consumatorului, a spus, intr-un comunicat oficial de presa, ca "mesajul pe care noi l-am primit de la euroconsumatori a fost destul de clar. Ei gasesc inacceptabila cresterea pisicilor si cainilor pentru blana lor si nu doresc pe piata produse facute din astfel de blanuri.
Interzicerea comercializarii acestor marfuri, decizie luata astazi, vine pentru a-i asigura pe consumatori ca nu vor cumpara, fara sa stie, astfel de blanuri”

Jucarii pentru copii, din blana de pisica

Descoperirea de blanuri care provin de la caini si pisici a provocat o atitudine dura din partea consumatorilor, care au cerut sa fie luate masuri de prevenire a acestui tip de comert.

Comisia a aflat ca blana de pisica si caine nu era folosita doar la confectionarea hainelor, ci si pentru fabricarea jucariilor pentru copii. Atat Parlamentul European, cat si Consiliul European au cerut oficial Comisiei Europene sa opreasca acest tip de comert.

HotNews.ro, L.A., 21 nov 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu