marți, noiembrie 28, 2006

Gaudeamus inregistreaza numar record de vizitatori


Cea de-a XIII-a editie a targul de carte Gaudeamus, deschis la Complexul Expozitional Romexpo din 24 noiembrie, s-a incheiat duminica dupa-amiaza. Standurie expozantilor au fost vizitate, potrivit organizatorului, Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR), de aproape 92 de mii de persoane. Cea mai aglomerata zi a fost sambata, cand la targ au venit circa 32 500 de oameni.

In ultima zi de targ, editura Humanitas a lansat cartea lui Traian Ungureanu „Despre Securitate. Romania, tara «ca si cum»”. Humanitas a luat premiul I la categoria edituri care au publicat anul trecut peste 100 de titluri, urmata de RAO (locul II) si ALL (locul III).

Duminica, la Gaudeamus s-au decernat numeroase premii si trofee, care dovedesc succesul acestei editii.

Potrivit Radio Romania Actualitati, au avut loc peste 130 de lansari de carte, prezentari sau dezbateri. La manifestarile culturale au fost prezenti Romulus Vulpescu, Dan Grigore sau Mihai Malaimare, Horia-Roman Patapievici si Gabriel Liiceanu. "Despre bucurie in Est si Vest si alte eseuri" de Andrei Plesu a fost votata cartea cea mai ravnita a targului.

De asemenea, au fost invitati la targ si doi scriitori francezi: Michel Crepu si Lorette Nobecourt. Un alt autor strain asteptat este psihologul britanic Peter Collett, autorul „Cartii gesturilor” si al noii „Carti a gesturilor europene”, ambele aparute la Editura Trei.

Tot sambata, la Gaudeamus, a avut loc MBA Express Day, un eveniment la care universitatile straine prezente la Bursa Educatia si-au prezentat programele pentru potentialii studenti.

De asemenea, editura Casa Radio a prezentat, in colectia de CD-uri"Fonoteca de Aur", teatru de Anton Pavlovici Cehov.

Aproape 400 de expozanti si-au prezentat ofertele, multe dintre edituri facand reduceri de pret chiar de 30%. Suprafata de desfasurare a manifestarii a ajuns la 10 000 mp.

HotNews.ro, C.N.A., 26 nov 2006

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu