marți, octombrie 24, 2006

Londra anunta, marti, restrictiile pentru romani si bulgari


Marea Britanie va anunta, marti, restrictiile privind accesul pe piata muncii al muncitorilor romani si bulgari, dupa aderarea celor doua state la Uniunea Europeana, de la 1 ianuarie 2007. Potrivit BBC, este posibil ca exemplul Londrei sa fie urmat si de Irlanda.

Se asteapta ca anuntul privind noul plan de limitare a imigratiei din Romania si Bulgaria sa fie facut, marti, la ora locala 11.30, de catre minitrul britanic de interne, John Reid.

Un demnitar britanic a spus ca guvernul incearca sa faca un echilibru intre interesele britanice si nevoia de a nu trimite un mesaj negativ Romaniei.

Comunitatea romaneasca din Marea Britanie a trimis o scrisoare premierului Tony Blair, in care acuza campania de denigrare a romanilor. "Suntem profund ingrijorati cu privire la campania de denigrare din presa britanica a ultimelor saptamani, care afecteaza serios imaginea Romaniei.

Numarul romanilor care ar dori sa vina sa munceasca in Marea Britanie a fost serios exagerat", se spune in scrisoarea adresata premierul britanic de catre comunitatea romaneasca de la Londra.

De altfel, mai mult de trei sferturi dintre cetatenii britanici considera ca in tara lor sunt prea multi imigranti, potrivit unui sondaj publicat vineri de Financial Times.

Studiul reflecta ingrijorarea Occidentului fata de valul de imigranti romani si bulgari, care ar invada piata muncii, dupa integrare.

Procentul de 76%, inregistrat in Marea Britanie, este mai mare decat in Franta, Germania, Italia si Spania, tari in care a mai fost efectuat sondajul.

HotNews.ro, D. Mihai, 23 oct 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu