vineri, octombrie 27, 2006

HP si Amazon vor angaja masiv in 2007


Hewlett-Packard (HP) Romania ar putea angaja peste 1.200 de persoane in 2007, numarul angajatilor din centrul de suport din Bucuresti urmand sa depaseasca 2.000, a declarat ieri Radu Enache, directorul general al HP Romania.

"Initial, doream sa angajam 1.200 de persoane, dar centrul din Bucuresti merge foarte bine si comenzile sunt din ce in ce mai mari, de aceea ne asteptam sa depasim cifra de 2.000 de angajati pana la sfarsitul anului viitor", a spus Enache. El a precizat ca, in primele opt luni de la deschiderea centrului in Bucuresti, au fost angajate 750 de persoane.

Oficialii HP au anuntat la inceputul anului ca vor investi 200 de milioane de dolari in urmatorii cinci ani, pentru dezvoltarea unui centru care va asigura suport financiar si administrativ afacerilor derulate de partenerii si clientii HP in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Noul centru, care a fost deschis in luna martie a anului, este amplasat in imobilul de birouri Novo Park, de pe platforma Pipera, unde compania a inchiriat 15.000 de metri patrati din suprafata cladirii.

"Componenta de real estate a fost definitorie pentru decizia de a investi in Romania. Nu ascund faptul ca au fost luate in calcul pentru aceasta investitie Rusia, Ucraina, Ungaria si Polonia", a precizat Enache.

El a mentionat ca Hewlett-Packard nu a avut in vedere numai costul redus cu forta de munca, acesta fiind doar o componenta a deciziei de investitii.

"Odata cu aderarea la UE, costul cu forta de munca va creste si in Romania. Am gasit aici cea mai buna solutie imobiliara din punctul de vedere al costului si al facilitatilor oferite", a aratat Enache.

Reprezentantul HP nu a negat insa ca abilitatile de comunicare ale fortei de munca au fost luate in considerare la alegerea locatiei in vederea extinderii. La centrul din Bucuresti, angajatii vorbesc peste 30 de limbi straine.

"Centrul din Romania se extinde foarte rapid, servim foarte multe companii din Marea Britanie, Germania, Franta. Daca vom ajunge in Bucuresti la un anumit numar de angajati, atunci ne vom extinde si in alte orase din tara", a mai spus Enache. El a mentionat ca a fost aleasa locatia centrului suport in Bucuresti in detrimentul Clujului, deoarece in provincie este mai dificila angajarea unui numar mare de personal calificat.

La mijlocul anului 2005, HP Romania a deschis, in urma unei investitii de circa un milion de euro, un centru care furnizeaza servicii pentru administrarea contractelor, intretinerea bazelor de date, controlul financiar al proiectelor, asistenta tehnica (tip call-center), destinate departamentelor companiei si partenerilor din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Nivelul vanzarilor HP in Romania a fost estimat pentru anul trecut la peste 150 de milioane de dolari.

"In primele sase luni ale anului financiar 2005, incheiat la 31 octombrie, vanzarile totale HP in Romania au avansat cu peste 30%", a mai precizat Enache.

El a adaugat ca vanzarile directe ale HP Romania reprezinta 19% din volumul afacerilor derulate de compania americana in Romania, diferenta revenind partenerilor.

La nivel mondial, HP a raportat pentru anul fiscal 2005 venituri totale de 86,7 miliarde dolari.

Amazon vine si la Bucuresti

Tot in cursul zilei de ieri, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy, a anuntat intentia companiei Amazon, operatorul celui mai mare portal international de cumparaturi online, de a continua sa isi extinda prezenta pe piata romaneasca. Amazon urmeaza sa angajeze circa 600 de angajati in al doilea birou local, care va fi deschis in Bucuresti.

"Amazon a deschis primul centru de dezvoltare in Iasi, in cursul anului 2005. Compania a decis sa deschida un birou similar si in Bucuresti, unde vor fi angajati aproape 600 de specialisti", a declarat ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy.

Amazon a fost infiintata in anul 1994 de Jeff Bezos si a ajuns la afaceri anuale de peste cinci miliarde de euro. Compania si-a extins continuu domeniile de activitate, incepand de la vanzari de CD-uri si DVD-uri, apoi electronice, jucarii si bunuri de larg consum.

"La nivelul anului 2005, investitiile realizate pe piata locala in sectorul IT&C au insumat 1,8 miliarde de dolari, in crestere cu 47% fata de 2004. Din datele oficiale reiese ca investitiile din acest domeniu au surclasat alte sectoare, cum ar fi cel auto sau al energiei", a afirmat Nagy.

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu