luni, octombrie 09, 2006

Finala Cupei pleaca din Bucuresti


Federatia romana de fotbal a anuntat ca finala Cupei, editia 2006-2007, se va disputa la Timisoara. "S-a jucat de obicei in Capitala, este corect, dar asta nu este o regula", a declarat directorul general al federatiei, Ionut Lupescu.

Federatia anunta ca va incerca si in editiile viitoare sa duca finala Cupei in diferite orase al tarii.

Tot astazi, federatia a semnat un contract de parteneriat pe 3 ani cu compania Timisoreana, pentru urmatoarele trei editii ale Cupei.

Oficialii au prezentat sistemul de premiere - cistigatoarea va primi o suma de 100 de mii de euro.

"Provincia Capitale"

Cristian Chivu va primi marti premiul "Provincia Capitale" ca semn de recunoastere pentru meritele avute in promovarea sportului, la implinirea a 135 de ani de la infiintarea Provinciei Roma.

De-a lungul anilor, au primit aceasta distinctie personalitati precum Robert de Niro, Sophia Loren, Woody Allen, etc.

Tensiunea post-Belarus

Insotit de presedintele FRF Mircea Sandu, Cristian Chivu a revenit asupra meciului cu Belarus, in timpul caruia citiva jucatori tricolori au fost apostrofati de proprii suporteri.

"Suporterii bucuresteni nu mai merita sa vada echipa nationala. Au dominat jocul, au cistigat cu 3-1, meritau jucatorii sa fie injurati in asemenea hal?"
Mircea Sandu

Urmatorul meci al echipei nationale pe teren propriu este programat in primavara anului viitor, cu Luxemburg.

"Vom fi huiduiti si injurati pina la urmatoarea calificare, probabil. Ne-am obisnuit."
Cristian Chivu

"Sunt doi-trei betivi care nu au altceva de facut decit sa huiduie si sa injure... Eu oricum mi-am dorit sa jucam la Timisoara"
Victor Piturca

Piturca a renuntat la stadionul din Constanta (unde a jucat in majoritatea cazurilor din mandat), din cauza deteriorarii suprafetei de gazon. La meciul cu Bulgaria, selectionerul a fost extrem de nemultumit de calitatea terenului.

(De altfel, clubul Farul a cumparat o prelata din SUA pe care a si instalat-o simbata pentru protejarea gazonului.)

In plus, lucrarile la arena Stelei se incheiasera - din acest complex de factori, s-a ajuns la ideea ca nationala sa evolueze din nou in Ghencea dupa o pauza de 4 ani.

Pe Steaua nu a fost tot timpul asa - in 2001, in decembrie, la returul cu Slovenia, chiar daca ratase calificarea la Mondial, echipa nationala a fost aplaudata de 25 de mii de suporteri pentru modul in care luptase.

HotNews.ro, 09 oct 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu