luni, octombrie 16, 2006

120 milioane de euro pentru restructurarea zonelor miniere


Asociatia Nationala de Dezvoltare a Zonelor Miniere (ANDZM) va folosi 120 de milioane de euro pentru programul de restructurare a zonelor miniere. Suma provine de la buget si dintr-un imprumut oferit de Banca Mondiala pentru inchiderea minelor, regenerarea mediului si atenuarea impactului social.

„Jumatate din aceasta suma, 60 de milioane de euro, va fi folosita pentru regenerarea socio-economica in cele 386 de localitati afectate de inchiderea minelor si disponibilizarea personalului.

Pana in prezent au fost disponibilizate 140.000 de persoane in acest sector, iar acest lucru a afectat indirect un numar mult mai mare de oameni.” a declarat Marcel Hoara, director general ANDZM in deschiderea programelor de „Cresterea Capacitatii Comunitare” de luni.

„Monitorizarile au aratat o scadere masiva a populatiei in aceste zone datorata plecarii in strainatate, precum si faptul ca principala sursa de venit au constituit-o pensiile”, a spus Octav Marcovici, responsabilul cu monitorizarea al programului.

Reprezentanta Bancii Mondiale, Arabela Aprahamian, a declarat ca nu este clar inca modul in care vor fi folositi acesti bani in comunitatile miniere, in acest moment cautandu-se solutii in acest sens.

HotNews.ro, B. Tomasevici, 16 oct 2006

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu