miercuri, septembrie 06, 2006

Valoarea comertului pe net: 6,25 milioane euro


Dai click si ti-ai comandat telefonul mobil pe care ti-l doresti. Fara sa alergi dintr-un magazin in altul pentru a cauta produsul pe care vrei sa-l cumperi, fara sa astepti ca un vanzator sa iti prezinte produsul - deoarece informatiile despre acesta se afla pe aceeasi pagina pe care poti sa faci si achizitia.

In cazul in care sunt cumparate produse, acestea iti sunt expediate acasa prin intermediul unei firme de curierat rapid sau prin cel mai apropiat oficiu postal ori iti sunt livrate de catre angajatii firmei care detine site-ul.

Cumparaturile on-line, intrate in rutina zilnica pentru occidentali, incep sa devina obisnuinta si pentru romani. In primele sase luni ale anului, pe site-urile autohtone au fost aproape 37.000 de clickuri prin care s-au cumparat produse sau servicii. Valoarea acestora a fost de circa 2,15 milioane de euro.

Numai in Romania, tranzactii de milioane

Magazinele virtuale romanesti vor avea vanzari de circa 6,25 milioane de euro pana la sfarsitul acestui an, estimeaza directorul general al Romcard, Marin Mitroi. Romcard este compania care proceseaza platile efectuate on-line.

Anul trecut, tranzactiile procesate de Romcard au insumat mult mai mult - circa 35 de milioane de euro, dar in acestea erau incluse si tranzactii efectuate pe site-uri din afara tarii, dar care erau procesate in Romania. Organizatiile internationale, Visa si Mastercard, au interzis, in toamna anului 2005, procesarea in Romania a tranzactiilor care au loc in alte tari.

Totalul vanzarilor efectuate anul trecut numai pe site-urile romanesti nu poate fi determinat, sustin reprezentantii companiei procesatoare.

Aproape 100 de magazine on-line

Numarul magazinelor on-line autohtone care au implementat sistemul 3D Secure - cel mai inalt standard de securizare a tranzactiilor on-line - este de 90 si ar putea creste la 130 pana la finele anului.

Numarul site-urilor care sunt deja pregatite sa le ofere clientilor optiunea de a plati on-line cu cardul este insa mult mai mare in prezent: aproximativ 200.
Integral in EVZ

Evenimentul Zilei, 06 sep 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu