luni, septembrie 04, 2006

Spania a castigat CM de baschet


Fara omul lor numarul 1, Pau Gasol (accidentat in semifinala cu Argentina, dar desemnat MVP-ul turneului), Spania a distrus Grecia (70-47) in finala Campionatului Mondial din Japonia, devenind pentru prima data in istorie cea mai buna echipa nationala de baschet din lume...

Accidentarea lui Pau Gasol din finalul dramaticei semifinale cu Argentina parea sa deschida drumul grecilor spre titlul mondial. Nu s-a intamplat asa, iar mai mult decat atat Grecia a fost umilita in cea mai dezechilibrata finala de Mondial vazuta vreodata.

O prima jumatate a meciului impresionanta a ibericilor a facut ca scorul la pauza sa fie 43-23 pentru Spania, grecii fiind depasiti categoric la absolut toate capitolele.

Pe teren a existat totusi un Gasol, fratele mai mic al celebrului Pau! Marc Gasol si Felipe Reyes au suplinit fara probleme lipsa de sub panou a lui Pau, in timp ce Garbajosa si Navarro (ambii cu 20p la final), inscriau cos dupa cos.

Panagyotis Yannakis, antrenorul cu care Grecia a depasit SUA in semifinale, n-a inteles nimic din prestatia jucatorilor sai. Spanoulis, omul meciului cu americanii, si Diamantidis au ratat toate aruncarile de 3p incercate (10 in total!), revelatia "Baby-Shaq" Schortsianitis a fost total inofensiv (doar 2p reusite!) si nici capitanul Theo Papaloukas nu a fost intr-o zi foarte buna.

Kakiouzis, cu 17p, a fost singurul elen care a mai reusit cate ceva, in aceste conditii infrangerea la 23 de puncte fiind pe deplin justificata.

Fara sa joace finala, Pau Gasol a fost desemnat cel mai valoros jucator de la acest turneu final, fiind ales si in 5-ul ideal al Mondialului, alaturi de conationalul sau Jorge Garbajosa, grecul Theodoros Papaloukas, americanul Carmelo Anthony si argentinianul Manu Ginobili.

Clasament final:
1.Spania
2.Grecia
3.SUA
4.Argentina
5.Franta
6.Turcia
7.Lituania
8.Germania

SportInfo.ro, 03 sep 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu