marți, septembrie 19, 2006

Companiei Google i s-a interzis reproducerea de continut din ziarele belgiene


In caz contrar comania americana va fi amendata zilnic cu 1.3 milioane de dolari

O decizie adoptata la inceputul lunii septembrie de un tribunal belgian interzice motorului de cautare Google sa reproduca materiale din presa belgiana prin serviciul sau regional de stiri. Plangerea impotriva Google a fost formulata de Asociatia Editorilor de Presa din Belgia pe motiv ca gigantul american obtine venituri imense din publicitate.

In cazul in care compania Google nu se va conforma deciziei, va fi amendata zilnic cu suma de 1,3 milioane de dolari.

Asociatia Editorilor de Presa din Belgia se ocupa de copyright-ul articolelor publicate de ziarele de limba franceza si germana pe teritoriul tarii.

Tribunalul de Prima Instanta din Belgia a decis ca Google sa fie amendata zilnic in cazul in care serviciul de stiri al Google.be nu va obtine un acord scris de preluare a unor materiale din ziare sau nu va plati un comision pentru fiecare material preluat.

Margaret Boribon, secretarul general al Asociatiei, a declarat ca fiecare ziar e liber sa fixeze un anumit tarif pentru preluarea de continut publicat in editiile on-line.

Potrivit CBC News, in ciuda faptului ca decizia tribunalului belgian a fost luata pe 5 septembrie si trebuia pusa in aplicare incepand cu 18 septembrie, in cursul zilei de luni texte de sumar si linkuri catre site-urile unor publicatii din Belgia precum Le Soir si La libre Belgique erau inca prezente in rezultatele motorului de cautare.

HotNews.ro, V.T., 18 sep 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu