joi, septembrie 21, 2006

Ceremonia in memoria lui Steve Irwin


Miercuri, 20 septembrie, a avut loc o ceremonie publica in memoria “Vanatorului de crocodili”, Steve Irwin, intitulata “El ne-a schimbat lumea”. La eveniment au participat peste 5000 de persoane, printre care si cateva staruri de la Hollywood.

Actorul Russel Crowe a declarat: “Am pierdut un pierdut un prieten, un campion. Va trebui sa treaca ceva timp pana vom putea trece peste aceasta pierdere.”

Primul Ministru al Australiei, John Howard, a spus: “Steve Irwin a ajuns in inimile australienilor si in sufletul a milioane de oameni din intrega lume, intr-un mod deosebit. A reusit acest lucru datorita naturaletei sale, a autenticitatii sale, a curajului sau si avand o enorma pofta de viata.

Pe parcursul scurtei sale vieti, Steve a demonstrat de nenumarate ori dragostea pentru doua lucruri ce conteaza cel mai mult pe lume: dragostea pentru familia sa si cea pentru tara sa.”

“Vanatorul de crocodili”, Steve Irwin, in varsta de 44 de ani a decedat pe data de 4 septembrie, in urma intepaturii unei pisici de mare, in zona inimii, in timpul filmarilor pentru documentarul “Great Barrier Reef”. Familia sa a organizat o inmormantare privata pe data de 9 septembrie, la Australia Zoo.

La ceremonia de miercuri, pe scena au stat Terri, sotia lui Steve, si cei doi copii ai lor: Bindi (8 ani) si Bob(2 ani). Cei trei membri ai familiei au fost imbracati in haine de culoare kaki (culoarea preferata a lui Steve). Aceasta a fost prima aparitie in public a familiei de la moartea lui Steve.

“Va rog sa nu plangeti pentru Steve, el se afla in pace acum.”, a spus Bob Irwin, tatal lui Steve, multimii. “Plangeti pentru animale. Ele si-au pierdut cel mai bun prieten pe care l-au avut vreodata, ca si mine de altfel.” Bindi, fiica lui Steve, a spus persoanelor prezente la ceremonie ca a avut “cel mai bun tata din lume”. “Imi lipseste in fiecare zi”, a adaugat fetita.

Un urias ecran a fost instalat in Queensland pentru ca oamenii sa poata vedea ceremonia. De asemenea, trei televiziuni importante din Australia au transmis in direct intreaga ceremonie, care a putut fi vizionata de asemenea in Statele Unite si in unele retele internationale, de circa 300 de milioane de oameni.

La finalul ceremoniei, unul dintre cantaretii dragi lui Irwin, John Williamson, a cantat piesa sa preferata, “True Blue”.

Din clipa aflarii tristei vesti ca Steve a decedat, zeci de mii de persoane au mers la gradina zoologica de langa Brisbane pentru a aduce flori si pentru a lasa alte amintiri, multi dintre ei scriind condoleante pe tricouri kaki.

Luand parte la ceremonia de mircuri, intitulata “El ne-a schimbat lumea”, actrita Cameron Diaz a declarat: “Fiecare copil din America isi dorea sa fie ca Steve.” Actorul Kevin Costner a declarat: “Era neinfricat. Ne-a lasat sa vedem cine era cu adevarat. Asta inseamna sa fii curajos in societatea din ziua de azi.”

HotNews.ro, S.B., 20 sep 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu