joi, august 24, 2006

Joaca de 500.000 de dolari pentru un comando romanesc


Opt romani, alesi dintre 4.000 de jucatori profesionisti, se vor infrunta cu restul lumii pentru titlul de "gamer suprem".

Jocurile video nu mai sint de mult doar o placere a copiilor. Jucatori profesionisti de diferite virste din intreaga lume le iau foarte in serios, imbinind pasiunea cu performanta, prin participarea la competitii internationale, unde cistiga premii de sute de mii de dolari.

Realitatea virtuala este, pentru multi, un stil de viata, iar Romania nu este o exceptie, fapt pe care l-a dovedit prin rezultatele obtinute in ultimii ani in acest domeniu.

Intre 28 septembrie si 1 octombrie, la Romexpo, va avea loc finala nationala World Cyber Games 2006 Romania. Aici se vor infrunta 320 de concurenti romani, selectati dintre 4.000 de impatimiti ai jocurilor video.

La final, doar opt vor merge in Italia, pentru a-si testa aptitudinile impotriva concurentilor de talie mondiala la World Cyber Games (Campionatul Mondial al Jocurilor Video - WCG) - cel mai important festival si eveniment de sport electronic din lume. In acest an, Romania se afla la cea de-a cincea participare la WCG.

Turneul final World Cyber Games 2006 va avea loc pe faimosul circuit de Formula 1 de la Monza, in perioada 18-22 octombrie. Aici sint asteptati peste 800 de concurenti din 72 de tari, care se vor infrunta pentru premii in valoare totala de 500.000 de dolari.

Avind ca model Jocurile Olimpice, orasul-gazda al WCG la nivel global este schimbat in fiecare an, festivalul reunind cei mai buni jucatori din lume pentru jocuri de PC, console si telefoane mobile.

Cele mai bune rezultate obtinute de jucatorii profesionisti din Romania la aceasta competitie au fost locul 3 la Warcraft3 si locul 4 la Counter-Strike in 2003.

Counter-Strike: 48 de echipe

Romania va participa la finala de la Monza cu opt jucatori: o echipa de Counter-Strike formata din cinci concurenti, doi jucatori de FIFA 2006 si un jucator de Need For Speed.

Organizata de Professional Gamers League (Liga Jucatorilor Profesionisti - PGL) si Expotek, finala WCG 2006 din Romania va fi dedicata celor mai renumite jocuri pentru calculator si telefoane mobile: WCG Mobile, Counter-Strike, Need for Speed, FIFA 2006.

"Pregatim aceasta noua editie a finalei nationale cu entuziasm si sintem incintati de numarul mare de participanti care s-au inscris in preliminarii. Ca si anul trecut, finala Counter-Strike din Romania va fi cea mai mare finala nationala din lume, cu participarea a 48 de echipe.

Astfel, asteptarile noastre cu privire la turneul final de la Monza sint foarte ridicate, in special la probele de Counter-Strike si FIFA 2006", a declarat Silviu Stroie, presedintele PGL.

Prima etapa a preliminariilor a avut loc la CERF - Computer&Electronics Romania Fair, in perioada 3-7 mai 2006, si a inregistrat peste 400 de concurenti si 1.000 de spectatori. Evenimentul a fost transmis in direct pe Internet, fiind urmarit de aproximativ 12.000 de persoane.

La etapele preliminare ce se desfasoara in mai multe orase din tara participa in total 4.000 de jucatori, dintre care 320 vor fi selectati pentru finala de la Bucuresti.

Cotidianul, 25 aug 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu