marți, august 22, 2006

Acuzatii mai grave pentru Patriciu, in dosarul Rompetrol


Procurorii Parchetului General l-au instiintat, luni, pe omul de afaceri Dinu Patriciu ca i-a fost inlocuita acuzatia de delapidare cu cea de delapidare in forma continuata, in acea parte a dosarului Rompetrol care se refera la creanta Libia, transmite NewsIn.

Avocatul Ovidiu Budusan, care il reprezinta pe omul de afaceri, a declarat ca, in aceste conditii, Dinu Patriciu risca o pedeapsa mai mare.

Budusan a precizat ca procurorii DIICOT l-au anuntat pe Patriciu de aceasta schimbare abia luni, desi actul care a dus la aceasta modificare exista la dosar inca din 17 august 2005.

"Procurorii au constatat ca exista acest act si au dispus schimbarea incadrarii juridice a unor fapte. Sper sa se termine balciul asta odata" - le-a spus Dinu Patriciu jurnalistilor, care il asteptau la iesirea de la Parchet.

Anchetatorii i-au prezentat lui Patriciu un contract de cesiune privind "creanta Libia", care a fost incheiat intre o firma din cadrul grupului Rompetrol si firma spaniola Repsol Exploracion
Dinu Patriciu este cel mai important invinuit din dosarul Rompetrol.

El este acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave - in legatura cu privatizarea Vega si a rafinariei Petromidia, complicitate la abuz in serviciu in forma calificata - contractul Repsol Exploracion, complicitate la evaziune fiscala - in relatia cu RAFO SA si rafinaria Steaua romana, complicitate la vanzarea de actiuni la preturi stiute a fi vadit inferioare, manipularea pietei de

capital si recomandarea si divulgarea de informatii privilegiate - tranzactionarea la bursa a actiunilor Rompetrol Rafinare, delapidare cu consecinte deosebit de grave - valorificarea creantei din contractul Repsol.

NewsIn mai noteaza ca avocatii lui Patriciu au ridicat, in 2 august, ziua cand ar fi trebuit sa inceapa prezentarea materialului probator, o exceptie de nulitatea relativa. Concret, exceptia se refera la nefinalizarea anchetei din dosarul Rompetrol.

Patriciu a declarat ca aceasta investigatie nu a fost finalizata, intrucat inca se mai fac expertize financiare, audieri in dosar si acte de urmarire penala.

Radio Romania Actualitati aminteste ca in ultimele doua saptamani, Patriciu a lipsit de la intalnirile programate de anchetatori, el refuzand sa raspunda citatiilor pana cand urmarirea penala in cazul sau nu este finalizata.

HotNews.ro, D. Mihai, 21 aug 2006

Niciun comentariu:Trimiteți un comentariu