miercuri, aprilie 26, 2006

Cayman S, cea mai peformanta masina din lume


Cayman S, coupé-ul cu motor central produs de Porsche, lansat pe piata in luna noiembrie a anului 2005, a fost declarat "World Performance Car" (Cea mai peformanta masina din lume) pentru anul 2006, in cadrul Salonului Auto de la New York.

Cu acest premiu, acordat cu ocazia Salonului International Auto de la New York, Cayman S a depasit categoric celelalte 29 de masini aflate in competitie.

In opinia juriului - compus din 46 de jurnalisti din intreaga lume, modelul Cayman S a impresionat prin "combinatia perfecta dintre manevrabilitatea remarcabila, aspect si performante". Acest model produs de Porsche se situeaza intre Boxster si 911 Carrera.

"Masina al carei motor dezvolta 295 cai-putere combina echilibrul modelului Boxster cu motor central cu rigiditatea unui 911 coupé, in timp ce motorul Boxer cu sase cilindri ofera o putere neintrerupta ca a unui automobil de clasa medie", a sunat justificarea juriului la anuntarea verdictului.

Interesul pentru Cayman S - versiunea cu cutie de viteze manuala accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,4 secunde si atinge o viteza maxima de 275 km/h - este vizibil si in randul cumparatorilor.

In primele patru luni de la lansarea pe piata, aproape 6.000 de unitati au fost livrate in lumea intreaga. In Romania a fost livrat pana in prezent un Cayman S. Pretul unui Cayman S incepe de la 53.808 euro (pret CIP).

Onlinesport.ro, 26 apr 2006

Niciun comentariu:



Trimiteți un comentariu