luni, februarie 26, 2007

Academy Awards, USA: 2007


Best Motion Picture of the Year

Winner: The Departed (2006) - Graham King

Best Performance by an Actor in a Leading Role

Winner: Forest Whitaker for The Last King of Scotland (2006)

Best Performance by an Actress in a Leading Role

Winner: Helen Mirren for The Queen (2006)

Best Performance by an Actor in a Supporting Role

Winner: Alan Arkin for Little Miss Sunshine (2006)

Best Performance by an Actress in a Supporting Role

Winner: Jennifer Hudson for Dreamgirls (2006)

Best Achievement in Directing

Winner: Martin Scorsese for The Departed (2006)

Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen

Winner: Little Miss Sunshine (2006) - Michael Arndt

Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published

Winner: The Departed (2006) - William Monahan

Best Achievement in Cinematography

Winner: Laberinto del Fauno, El (2006) - Guillermo Navarro

Best Achievement in Editing

Winner: The Departed (2006) - Thelma Schoonmaker

Best Achievement in Art Direction

Winner: Laberinto del Fauno, El (2006) - Eugenio Caballero, Pilar Revuelta

Best Achievement in Costume Design

Winner: Marie Antoinette (2006) - Milena Canonero

Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score

Winner: Babel (2006) - Gustavo Santaolalla

Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song

Winner: An Inconvenient Truth (2006) - Melissa Etheridge(”I Need To Wake Up”)

Best Achievement in Makeup

Winner: Laberinto del Fauno, El (2006) - David Martí, Montse Ribé

Best Achievement in Sound

Winner: Dreamgirls (2006) - Michael Minkler, Bob Beemer, Willie D. Burton

Best Achievement in Sound Editing

Winner: Letters from Iwo Jima (2006) - Alan Robert Murray, Bub Asman

Best Achievement in Visual Effects

Winner: Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006) - John Knoll, Hal T. Hickel, Charles Gibson, Allen Hall

Best Animated Feature Film of the Year

Winner: Happy Feet (2006) - George Miller

Best Foreign Language Film of the Year

Winner: Leben der Anderen, Das (2006)(Germany)

Best Documentary, Features

Winner: An Inconvenient Truth (2006) - Davis Guggenheim

Best Documentary, Short Subjects

Winner: The Blood of Yingzhou District (2006) - Ruby Yang, Thomas Lennon

Best Short Film, Animated

Winner: The Danish Poet (2006) - Torill Kove

Best Short Film, Live Action

Winner: West Bank Story (2005) - Ari Sandel

SURSA - IMDB

joi, februarie 22, 2007

BitTorrent Most Popular in Australia


A web traffic analysis shows that BitTorrent is popular among Australians, more popular than in every other country in the world. Australia is followed by Romania and Greece, the US ranks 12th

This top 10 is based on the relative Alexa rank these countries have on the 5 most visited BitTorrent sites: mininova, torrentspy, the pirate bay, isohunt and torrentz.

01.Australia
Favorite Site: Mininova

02. Romania
Favorite Site: Mininova

03. Greece
Favorite Site: Mininova

04. Netherlands
Favorite Site: Mininova

05. Canada
Favorite Site: Torrentspy

06. United Kingdom
Favorite Site: Torrentspy

07. Sweden
Favorite Site: The Pirate Bay

08. Slovakia
Favorite Site: Torrentz

09. Malaysia
Favorite Site: Mininova

10. France
Favorite Site: Mininova

12 Unites States
Favorite Site: Torrentspy

It is remarkable to see that there are some clear differences in the origin of the visitors among BitTorrent sites. Mininova is the most popular BitTorrent site in Australia, Torrentspy in Canada, and perhaps less surprising, The Pirate Bay rules Sweden.

The numbers below show how popular these sites are. 59 for Australia means that mininova ranks 59th in the list of most visited sites in Australia.

Mininova
59. Australia
78. Romania
78. Greece
81. France
92. Netherlands

Torrentspy
63. Canada
68. Australia
77. United Kingdom
77. Croatia
84. United Arab Emirates

The Pirate Bay
17. Sweden
34. Norway
61. Denmark
64. Finland
127. The Netherlands

Note: Alexa’s data gathering is quite dubious. The exact figures may be not be completely accurate, but it is a great tool (especially the traffic rank) to compare sites within the same niche and to get a global impression of traffic shifts over time.

marți, februarie 20, 2007

Irinel a petrecut într-un club de noapte. Fără Monica…


Se pare că s-au cam inversat rolurile în familia Columbeanu. Deşi Moni este mai tânără cu trei decenii decât mult prea iubitul ei soţ, Iri este mai nou acela care petrece serile de weekend în cluburi, în timp ce mama copilului său rămâne acasă, învăţând pentru interminabila sesiune.

Aşa s-a întâmplat şi în seara zilei de vineri. Atunci, însoţit de unul dintre gărzile sale de corp, dar nu şi de soţie, omul de afaceri a plecat singur într-un club de noapte din Capitală. Irinel a ajuns în clubul respectiv la o ora „rezonabilă” - ora două noaptea - şi, preţ de două ceasuri, s-a întreţinut la masă cu Mihai Albu, consumând mai multe pahare de whisky şi de şampanie.

Tocmai acesta a fost motivul pentru care şi-a luat bodyguardul după el, asta pentru că, transformându-se în şofer, „gorila” şi-a dus şeful acasă, la soţie, care îl aştepta grijulie. Să se fi supărat oare Moni? În niciun caz. „Dacă voiam să merg şi eu, îl însoţeam. Fiecare face ce vrea. Şi eu pot să mă distrez fără Irinel, dar mie nu-mi place să ies singură. Iar în Bucureşti nu prea am prietene…”, a declarat tânăra pentru cotidianul Gardianul.

Motivul pentru care băcăuanca nu şi-a însoţit soţul vineri seară este unul cât se poate de întemeiat: fata trebuia să înveţe pentru că avea examen a doua zi şi - după cum se ştie - în familia Columbeanu porcul se cam îngraşă în Ajun.

„Mă bucur că am reuşit să dau o parte din examene. Din şapte, câte erau în sesiunea de iarnă, o să scap de patru”, a ţinut să explice Moni. Proaspăta mămică este studentă în primul an la Facultatea de Comunicaţii şi Relaţii Publice, de la SNSPA, visul ei fiind acela de a deveni consilier prezindenţial.

„Profilul facultăţii este sa creezi imaginea unor personalităţi publice. Poţi să devii consilier prezidenţial. Nu am nicio şansă ca la terminarea facultăţii să mă ocup de Irinel, pentru că el nu are de gând să intre în politică.

Dar până atunci… Vorba aceea, niciodată să nu spui «niciodată»!”,a conchis Moni.

Adevărul e că, după ce Iri a făcut-o femeie, poate - cine ştie - Moni va face şi ea din el politician…

Antena 3

duminică, februarie 18, 2007

Becali plusează spectaculos la Teledonul TVR


Monotonia Teledonului organizat sâmbătă seară de postul public de televiziune în beneficiul copiilor suferinzi de HIV a fost spartă de intervenţia telefonică a lui Gigi Becali.

Întîmpinat cu aplauze, apelul său s-a dorit a fi, în primul rând, o punere în dificultate a “somităţilor” prezente care donaseră până atunci sume modice.

În mai mult de două ore abia se strânseseră 200.000 euro, în promisiuni (de obicei, după ce îşi ating obiectivul, de a fi aplaudaţi, unii donatori uită să mai vireze şi banii promişi).

Printr-un telefon anterior Becali îşi anunţase intenţia de a dona cu 1000 euro mai mult decât cea mai mare donaţie exprimată.

Fiind vorba de sume nesemnificative, latifundiarul din Pipera a plusat spectaculos oferind o sumă egală cu totalul banilor strânşi în cursul Teledonului.

“Trimiteţi luni pe cineva la mine ca să-i dau documentele de transfer prin bancă”- i-a spus Becali Andreei Marin, ferindu-se de această dată să mai vehiculeze lichidităţi cu sacoşa.

Chiar dacă inamicul său declarat, Bodu, a fost “pedepsit de Cel de Sus”, fiind demis de la conducerea ANAF.

Prin acest gest Becali a mai câştigat un spor de popularitate printre numeroşii telespectatori ai postului public de televiziune, fără ca CNA-ul să poata să aducă vreo acuzaţie de manipulare sau de publicitate mascată.

Mircea Badea a accidentat un tanar pe trecerea de pietoni


Mircea Badea, realizatorul emisiunii "In gura presei", difuzata de postul de televiziune "Antena 3", a lovit cu masina un adolescent care traversa regulamentar o intersectie din sectorul 1 al Capitalei.

Potrivit comisarului-sef Marian Motoc, seful Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, pe numele lui Badea a fost deschis un dosar de cercetare penala pentru vatamare corporala.

„Momentan, i-a fost retinut permisul de conducere si i-a fost eliberata o dovada in baza careia poate circula pana la finalizarea cercetarilor. Nu ma pot pronunta cu privire la pedeapsa pe care o risca domnul Mircea Badea”, a precizat Motoc.

Potrivit unor surse din politie, pentru ca Andrei Doja, in varsta de 15 ani, a suferit doar o contuzie la genunchiul drept, fapta lui Badea ar putea fi calificata, in cele din urma, drept contraventie, respectiv, „neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara, prin locurile special amenajate si semnalizate”.

„Astfel, s-ar putea alege cu suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile si cu 4 sau 5 puncte-amenda (maximum 195 de lei)”, au precizat sursele citate.

Vinovat de accident

Cert este ca, potrivit primelor cercetari ale politistilor, joi, in jurul orei 21.00, Mircea Badea se indrepta dinspre Piata Presei Libere catre Bulevardul Marasti la volanul autoturismului sau, un Renault Megane. Cand a ajuns la intrarea in Piata Montreal, nu a fost atent si a lovit un adolescent care traversa intersectia pe trecerea de pietoni, la culoarea verde a semaforului.

Asadar, sustin politistii, Badea ar fi cel vinovat de producerea accidentului. Adolescentul a fost transportat la Spitalul de Urgenta „Floreasca” din Capitala si apoi indrumat catre domiciliu, leziunile suferite nefiind grave. Prezentatorul emisiunii „In gura presei” a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost zero.

Evenimentul Zilei, Mihaela Stanciucu, 17 feb 2007

Heather Mills - amenintata cu moartea


Heather Mills McCartney a primit numeroase amenintari cu moartea in urma despartirii de sotul ei, Sir Paul McCartney. Mills s-a intalnit cu politistii in Hove, East Sussex pentru a discuta referitor la aceste amenintari miercuri.

Fostul model si Sir Paul au anuntat ca se despart in luna mai a anului trecut, dupa 4 ani de casnicie.

Purtatorul lui Mills de cuvant, Phil Hall a declarat: “Heather nu ar fi dorit sa discute despre acest subiect, dar a vorbit cu politistii deoarece vrea sa stie ca se afla in siguranta.” Acesta a mai adaugat: “Mills nu stie inca de unde provin aceste amenintari cu moartea, dar banuieste ca ar putea fi facute de unele agentii de fotomodele.”

Luna trecuta sora sa, Fiona Mills, a declarat ca ii este teama ca li s-ar putea intampla ceva rau lui Heather si Beatrice (fiica lui Mills).

HotNews.ro, S.B., 16 feb 2007

Kerry Katona s-a casatorit de Valentine's Day


Kerry Katona, insarcinata in luna a noua, s-a casatorit pe data de 14 februarie, in cadrul unei ceremonii restranse in Scotia. Fosta componenta a trupei Atomic Kitten, in varsta de 26 de ani, s-a casatorit cu taximetristul Mark Croft (35 de ani), la Gretna Green.

Cu toate ca doctorii i-au avertizat ca fosta cantareata poate naste in orice moment, cei doi au dorit cu orice chip sa sa casatoreasca inainte de venirea pe lume a copilului lor. Ceremonia a avut loc la o bisericuta din hotel.

O persoana care a participat la eveniment a declarat: “La eveniment au fost foarte multi bodyguarzi. Daca i-ati fi vazut, cred ca spuneati ca o pazesc o regina.”

La eveniment au fost prezenti doar doi prieteni de-ai cuplului si mama lui Katona. Cele doua fetite a lui Kerry din casnicia cu Brian McFadden, Lilly (3 ani) si Molly (5 ani), nu au fost prezente la nunta.

Katona, care s-a despartit de McFadden in anul 2004, a parasit trupa Atomic Kitten in 2001, dupa ce a ramas insarcinata cu primul copil.

HotNews.ro, S.B., 16 feb 2007

Anna Nicole Smith - o cariera stralucitoare cu un sfarsit tragic


Intreaga lume a showbiz-ului a ramas socata la aflarea vestii ca celebra vedeta Playboy, Anna Nicole Smith a decedat. Nefericitul eveniment a avut loc pe data de 8 februarie a anului curent. La momentul in care a decedat, Anna Nicole se afla intr-una din cele mai furtunoase si dureroase perioade din viata sa.

Baiatul sau, Daniel, in varsta de 20 de ani, a decedat in luna septembrie, la doar trei zile dupa ce vedeta daduse nastere fetitei sale, Daniellyn, intr-un spital din Bahamas. Ancheta ulterioara a aratat ca fiul sau a murit in urma consumului unei cantitati prea mari de antidepresive si metadona.

La cateva saptamani dupa aceea, Anna si avocatul sau, Howard K. Stern si-au jurat credinta vesnica in cadrul unei ceremonii de angajament. La sfarsitul ceemoniei, care a avut loc la bordul unui yaht, Anna si Stern si-au dat mana, au sarit in apa si au impartit zambete fotografilor prezenti.

Aceasta a fost poate ultima data cand fanii Annei au vazut-o fericita, plina de viata, asa cum erau obisnuiti sa o vada. La ultima sa aparitie televizata, la “Entertainment Tonight", vedeta parea obosita si nefericita, si reusea cu greu sa-si puna ideile in ordine pentru a exprima ceea ce dorea.

Smith se afla intr-o perioada foarte dificila - se lupta in instanta, pe de o parte, cu familia fostului ei sot, J. Howard Marshall II, iar pe de alta parte avea un proces cu fostul ei fotograf, care pretindea ca el este adevaratul tata al fetitei Annei. In ultima saptamana a vietii sale in viata Annei a mai intervenit o problema: ea si firma TrimSpa au fost date in judecata de consumatori.

Anna a declarat la "Entertainment Tonight" ca este tulburata de procesul intentat de Larry Birkhead pentru a obtine custodia lui Daniellyn, acesta sustinand ca el si Smith au fost iubiti o buna perioada de timp si ca el este tatal fetitei, si nu Stern.

Birkhead mai aparuse in ultima perioada la o emisiune, in care a declarat ca Smith a refuzat sa-i faca fetitei testul ADN pentru a stabili paternitatea.

De asemenea acesta a cerut in instanta facerea testului de paternitate, cerere aprobata de judecator, care i-a impus lui Smith sa mearga impreuna cu fetita sa faca testul pana pe 21 februarie.

Ultima experienta neplacuta traita de Smith - alaturi de TrimSpa Inc. -a fost procesul intentat de trei femei din Los Angeles, in care acestea o acuzau pe vedeta ca a facut afirmatii exagerate in ceea ce priveste proprietatea calmantelor de a ajuta oamenii sa scada in greutate.

Noul proces a fost o alta “injunghiere pe la spate” a Annei, care parea mult mai fragila la trecerea fiecarui eveniment din viata sa. Si se pare ca tumultul nu s-a sfarsit inca.

Un avocat care lucra pentru Smith, a declarat dupa moartea acesteia: ”Mai este mult pana se va lamuri totul. Mai avem de administrat o mostenire in Bahamas, mai avem de dus o lupta pentru custodia copilului. Nu cred ca ar fi putut fi o situatie mai rea decat aceasta.”

Si Lenard Leeds, un avocat din New York, care lucra pentru Smith la cazul Marshall, a declarat dupa decesul vedetei: “S-a bucurat de toata atentia presei, dar mai tarziu aceasta a devenit cel mai mare dusman din viata sa.”

O cariera impresionanta

Anna Nicole Smith - nascuta Vicky Lynn Hogan langa Houston, Texas, in 1967 - l-a cunoscut pe Billy Smith cand ea avea 17 ani, iar el 16. Cei doi erau colegi la restaurantul unui prieten comun, Billy fiind bucatar, iar Vicky ospatar. La un an dupa ce s-au cunoscut, cei doi s-au casatorit si au devenit in curand parintii unui baietel, Daniel.

Dar, poate ca din cauza ca nu era multumita sa fie casatorita cu o persoana care avea un venit infim, Vicky a divortat de Billy si s-a mutat la Houston, unde a lucrat pentru o perioada ca dansatoare si si-a schimbat numele.

Anna Nicole Smith a muncit din greu pentru a deveni o blonda atragatoare, un adevarat model pentru sexul frumos - frumoasa, plina de viata, o femeie haioasa careia ii placea sa fie in centrul atentiei.

Anna a aparut pe coperta Playboy pentru prima data in 1992, imitandu-o la aceasta aparitie, in mod voit, pe Marilyn Monroe, pozand intr-o rochie scurta de culoare rosie.

Dupa ce a aparut pe coperta Playboy de patru ori - martie 1992, iunie 1993, februarie 1994 si februarie 2001 - numele sau era asociat inevitabil cu numele Playboy.

La prima aparitie in Playboy, Anna deja era in centrul atentiei pentru un billionar in varsta, J. Howard Marshall II, care o vazuse pentru prima data in 1991 in clubul in care facea striptease. Acesta a ramas vrajit de frumusetea Annei.

Marshall i-a cumparat o casa in valoare de un million de dolari in Texas si i-a daruit multe bijuterii pretioase, pe care aceasta le “flutura” cu bucurie in fata camerelor de luat vederi.

Cand cei doi s-au casatorit, in 1994, intreaga lume a ramas fara cuvinte - un bilionar, in varsta de 89 de ani impreuna cu o vedeta Playboy in varsta de 26 de ani. Pe parcursul casniciei lor, cei doi au stat frecvent departe unul de celalat - Anna in Los Angeles, lucrand ca actrita, in timp ce el statea la ferma.

In perioadele in care s-au aflat in locuri diferite, Smith a fost surprinsa impreuna cu mai multi barbati de la Hollywood, inclusive actorul Scott Baio.

Anna si Marshall au fost casatoriti timp de 14 luni. Cand Howard a decedat in august 1995, Smith nu era trecuta in testament. Cu toate acestea, Anna a declarat ca Marshall intentiona sa ii lase jumatate din averea sa de 1,6 bilioane de dolari.

Acest lucru a starnit un intreg scandal in familia lui Marshall. Fiul cel mai mare a acestuia, E. Pierce Marshall s-a luptat in instanta cu Anna pentru mostenire pana in iunie 2006, cand a decedat.

Cariera sa ca actrita nu a fost chiar una infloritoare. Anna a aparut in “The Hudsucker Proxy” in 1994 si a jucat in unele filme de a doua clasa.

Cele mai bune performante le-a avut cu reality-show-ul “The Anna Nicole Show”, prezentat de postul de televiziune E! in 2002. Aceasta a fost alegerea perfecta pentru Anna - se afla in fata camerelor de luat vederi in permanenta si nu trebuia sa mai invete nici macar o replica.

Declinul carierei

Ultimii ani din viata Annei, pe care si i-a petrecut zambind in fata camerelor, se pare ca au fost foarte obositori. In locul ei, au devenit favorite alte blonde, cum ar fi Paris Hilton si Britney Spears, sau alte femei care arata bine ca Nicole Ritchie si gemenele Olsen.

In noiembrie 2004, in timp ce prezenta un castigator la American Music Award, aceasta a fost atat de imprecisa in exprimare, incat imediat au aparut zvonuri ca ar avea o problema cu drogurile.

Dupa un timp s-a lansat stirea ca este insarcinata, cu toate ca nimeni nu stia cine este tatal. Smith s-a retras cu Stern in Bahamas, pentru a astepta venirea pe lume a bebelusului.

Pierderea baiatului in luna septembrie 2006, aproape simultan cu nasterea fetitei, a constituit o tragedie pentru Anna Nicole. Dintr-o data toate camerele erau din nou atintite asupra ei, cu toate ca ea nu s-ar fi putut bucura de prezenta lor intr-un asemenea moment. Stern a angajat atunci bodyguarzi pentru a-i asigura siguranta. Cu toate acestea Smith nu a reusit sa treaca peste moment.

La doar cinci luni dupa moartea lui Daniel, Anna Nicole Smith este gasita moarta in camera sa de hotel din Florida.

HotNews.ro, S.B., 17 feb 2007

Sevilla invinge Steaua fara sa forteze


FC Sevilla a dominat categoric meciul de la Bucuresti si a castigat cu 2-0 (Poulsen '41 si Kanoute '75) fara a se intrebuinta prea mult. Steaua a jucat curajos insa fara prea multa claritate si entuziasm. Bostina a ratat cea mai mare ocazie a Stelei cand, in urma unei executii superbe, mingea a cazut pe bara portii lui Palop.

Stelistii au reusit chiar sa marcheze, dar arbitrul a anulat, in mod corect, golul pentru fault in atac. A venit golul lui Poulsen si pe teren s-a vazut doar o singura echipa... Sevilla.

Inceputul de meci a apartinut celor de la Sevilla care au ratat patru ocazii importante de gol. Steaua a jucat cu calm, a contraatacat periculos in cateva randuri, dar apararea s-a clatinat serios in fata atacurilor rapide purtate de spanioli. Bostina a ratat ocazia reprizei pentru Steaua cand, in urma unei executii superbe, mingea a cazut pe bara portii lui Palop.

Steaua reuseste sa deschida scorul in urma unei lovituri de colt, dar arbitrul german anuleaza, in mod corect, golul pentru fault in atac. Cernea are o interventie stupida iesind cu mingea in afara careului mare. Alves executa lovitura libera, iar mingea deviata de zid ajunge la Poulsen ('41) care inscrie pentru 1-0.

Steaua forteaza pe finalul reprizei si este aproape de egalare in urma unei faze prelungite de atac.

Si repriza secunda a fot dominata tot de Sevilla care mai inscrie o data prin Kanoute ('75) dintr-un penalty facut de Goian. Steaua joaca tot mai haotic pierzand mingea cu usurinta dupa doua-trei pase. Spaniolii fac ce vor pe teren, greselile stelistilor se inmultesc, iar spectatorii parasesc stadionul dezamagiti de evolutia mult sub asteptari a formatiei favorite.

Formatia de start: Cernea - Stancu, Goian, Ghionea, Petre Marin - Radoi, Ov. Petre, Bostina - Nicolita, Thereau, V. Badea. Rezerve: Andrey, Cristocea, Baciu, Iacob, Paraschiv, Croitoru, Coman.

Surpriza in primul "11" al Sevillei: atacantul Frederic Kanoute, golgheterul din Primera Liga a fost doar rezerva, in timp ce Luis Fabiano n-a intrat in lotul de 18!
Antrenorul Juande Ramos a inceput cu: Palop - Dani Alves, Escude, Ocio, Puerta - Maresca, Poulsen, Hinkel, Adriano - Kerzhakov, Alfaro. Rezerve: Cobeno, David, Valente, Chevanton, Kanoute, Marti, Fazio.

Partida este arbitrata de o brigada din Germania, cu Florian Meyer la centru, Peter Henes si Kai Voss, asistenti.

Rezultatele serii in Cupa UEFA

Spartak Moscova 1 - 1 Celta de Vigo
Steaua Bucuresti 0 - 2 Sevilla
Braga 1 - 0 Parma
Lens 3 - 1 Panathinaikos
Waregem 1 - 3 Newcastle U.

HotNews.ro, I.B., 15 feb 2007

Scottie Pippen se gandeste la revenirea in NBA


La 41 de ani, Scottie Pippen, sixtuplu campion al NBA cu Chicago Bulls, a declarat ca intentioneaza sa revina in Campionatul Nord-American de baschet. El a fost fortat sa se retraga din profesionism in 2004, din cauza unei accidentari la genunchi. Pippen a jucat pentru Chicago timp de 12 sezoane.

"Nu voi mai fi jucatorul «zburator» care eram, dar mai pot inca alerga si, cel mai important, cunosc inca jocul. Intentionez sa revin pentru play-off. Poate pentru ultimele doua luni ale sezonului, in cadrul unei echipe unde as putea evolua un timp limitat", a declarat Pippen presei americane.

De asemenea, Pippen si-ar dori in viitor sa devina antrenor principal al unei echipe din NBA, dar inainte de asta vrea sa preia rolul de antrenor secund.

Scottie Pippen a debutat in NBA in 1987, la Chicago Bulls, unde a evoluat pana in 1998. S-a mutat apoi pentru un sezon la Houston Rockets si pentru alte trei sezoane la Portland Trail Blazers. In 2003 a revenit la Chicago, un an mai tarziu incheindu-si cariera de jucator.

A castigat doua medalii olimpice de aur, facand parte din Dream Team-ul american la Olimpiadele de la Barcelona (1992) si Atlanta (1996).

Detine doua recorduri ale NBA, fiind extrema cu cele mai multe pase decisive si recuperari in cariera.

Cariera lui Scottie Pippen in imagini



HotNews.ro, S.N., 17 feb 2007

Microsoft astupa fisurile Windows Vista


O vulnerabilitate critica in motorul de scanare din Windows Defender, care e inglobat in Vista, a stirnit discutii aprinse, Mirosoft afirmind ca problema nu este, de fapt, in Vista.

Miercuri, Microsoft a lansat 12 actualizari de securitate care acopera 20 de vulnerabilitati. Una dintre actualizari, MS07-010, era destinata unei erori critice in motorul de scanare impotriva malware (programe malitioase de tip virus) folosit de suita de aplicatii de securitate a Microsoft, printre care Windows OneCare, Windows Defender si produsele Forefront Security si Antigen.

Windows OneCare si Windows Defender ruleaza pe sistemele-client Vista. Defender este, de fapt, inglobat in Vista.

E in Vista, nu e in Vista

„Componenta Windows Defender se livreaza o data cu Vista. Aceasta este corelarea pe care o fac oamenii. Vulnerabilitatea este in motorul malware, care este parte din Defender, care este parte din Vista. Asa ca da, poti spune ca este vulnerabil chiar Vista“, a declarat Mark Griesi, manager al programului de securitate in cadrul Microsoft Security Response Center (MSRC).

„Este insa o vulnerabilitate directa in Vista? N-as caracteriza-o astfel“, a adaugat acesta.

Unul dintre punctele care stirnesc confuzie in pri-vinta problemei motorului de scanare este modul in care a fost rezolvata. In Vista, de exemplu, un patch nu apare niciodata in fereastra Windows Update. Cu toate ca Windows Defender se bazeaza pe mecanismele de actualizare ale Vista, pentru a lua noile file destinate securitatii, precum patch-ul MS07-010, face acest lucru in spatele cortinei.

Windows OneCare, pe de alta parte, are propria componenta interna de actualizare, care ocoleste Windows Update. Forefront si Antigen folosesc serviciul de actualizare al Forefront Server.

Probabil majoritatea au rezolvat

„Din oficiu, toate programele de securitate au por-nita autoactualizarea. Companiile pot seta Forefront si Antigen sa se actualizeze automat, desigur, dar utilizatorii casnici ar trebui sa vada o actualizare la ciclul de timp la care este setat programul sa faca acest lucru“, spune Griesi.

Chiar daca Microsoft face actualizarile mai incet, un proces care face ca utilizatorii sa le primeasca pe cele critice chiar si dupa citeva zile, Griesi a precizat ca patch-ul pentru problema motorului de scanare a fost, probabil, descarcat si instalat pe majoritatea masinilor afectate.

Expertii au pareri impartite

O parte a expertilor pe probleme de securitate au luat partea Microsoft. „Tehnic, nu este o vulnerabilitate in Vista. Dar nimic nu este impenetrabil. Nu vedem o vulnerabilitate in Vista in acest moment, dar anticipam ca va exista una“, a afirmat Amol Sarwate, manager al laboratorului de vulnerabilitati al Qualys Inc.

Alti experti au criticat Microsoft pentru ca a permis „crapaturilor“ din motorul de scanare sa scape pe piata. „Acesta este exact genul de lucru pe care te astepti ca Microsoft sa-l descopere din timp“, a declarat Minoo Hamilton, cercetator in cadrul firmei de securitate nCircle Network Security Inc.

Cotidianul, Iulian Enache, 17 feb 2007

Daimler ameninta ca divorteaza de Chrysler


Celebrul grup german de automobile Daimler anunta, pentu prima data, ca s-ar putea desparti de filiala sa americana Chrysler.

“Nu excludem nicio optiune strategica pentru Chrysler. Orice e posibil, dar deocamdata nu pot sa va spun nimic.”, a declarat patronul DaimlerChrysler, Dieter Zetsche, la prezentarea rezultatelor anuale ale constructorului, scrie Le Monde.

Grupul german a mandatat deja banca JP Morgan sa studieze diferitele posibilitati in acest sens.

Mariajul intre cele doua grupuri in 1998, anuntat cu surle si trambite, a fost considerat “fuziunea secolului”. Dar, in scurt timp, s-a transformat in cosmar, grupul german restructurand mult filiala sa americana care a ramas deficitara.

Prima restructurare, in 2001, a dus la concedierea a 26 000 de angajati. In ciuda acestui fapt, filiala a anuntat profit in 2004 si 2005, dar anul trecut bilantul Chrysler a aratat pierderi de 1,11 miliarde de euro.

In acest context, Daimler anunta acum ceea ce ar putea fi ultima sansa pentru americani: concedierea a 13 000 de angajati din America de Nord, pana in 2009, adica 16 % din efectivele Chrysler.

Tom LaSorda, presedintele Chrysler, a promis ca va obtine profit in 2008. Pentru aceasta constructorul a prevazut reducerea capacitatii sala de productie cu 400 000 de vehicule.

In paralel, Chrysler urmareste sa-si diversifice gama automobilelor cu consum mai mic de combustibil.

HotNews.ro, C.N.A., 16 feb 2007

Medic bucurestean, cercetat pentru ca si-ar fi aruncat pacienta pe geam


Curtea de Apel Bucuresti a eliberat un mandat de arestare preventiva de 15 zile, in noaptea de vineri spre sambata, pentru medicul Razvan Tranca.

Instanta Tribunalului Bucuresti a decis, vineri seara, ca medicul Razvan Tranca, acuzat de tentativa de omor, sa fie cercetat in stare de libertate, respingand cererea procurorilor de arestare preventiva a acestuia.

Razvan Tranca, medic la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" Bucuresti, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii bucuresteni dupa ce o pacienta l-a acuzat ca a aruncat-o pe geam, de la etajul VI, in noaptea de joi spre vineri. Victima a fost diagnosticata cu politraumatisme craniene si abdominale si fractura de calcai.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti l-au retinut pe medic sub acuzatia de tentativa de omor, el urmand sa fie prezentat instantei pentru obtinerea unui mandat de arestare pe 29 de zile.

Victima a povestit in ambulanta ca medicul a chemat-o la el acasa pentru a-i schimba un pansament.

Razvan Tranca are 45 de ani si este angajat al clinicii de chirurgie a Spitalului "Grigore Alexandrescu".

HotNews.ro, B. Blagu, 16 feb 2007

Miliardarii planetei si masinile pe care le conduc


Marii sportivi, vedetele de cinema, presedintii de tara sau oamenii importanti de afaceri, toti pot fi caracterizati pe larg in functie de masina pe care o conduc. Chiar daca pare un cliseu, toata lumea recunoaste ca automobilul preferat spune ceva si despre personalitatea proprietarului ei.

Tocmai din aceste motive se spune ca vedetele de cinema aleg cu preponderenta masini sport, acestea fiind pentru multi un simbol al aventurii. Presedintii de state, politicienii, se orienteaza mai ales catre vehicule puternice si sigure.

Miliardarii in dolari, modesti in masini

Totusi, situatia se schimba cand este vorba de oamenii de afaceri cu multi bani. Cu foarte multi bani. Adica miliardarii planetei, cei mai bogati dintre bogati. Logic ar ar fi ca miliardarii sa se indrepte catre cel mai scumpe si mai luxoase masini.

Insa acest lucru nu se intampla intotdeauna. Nu vom gasi doar Ferrari sau Bugatti in garajele primilor miliardari ai planetei. Exista miliardari care au chiar automobile destul de banale sau de vechi. Bineinteles, in cele mai multe cazuri, ei au mai multe vehicule, dar, este un lucru stiut, ei prefera si folosesc constant doar putine din ele.

De asemenea, foarte multi miliardari detin si automobile de epoca, dar acestea sunt achizitionate doar pentru colectie. De obicei, ei circula cu una-doua din aceste masini. Iar in cazul multora, automobilul pe care-l conduc de obicei este fie suficient de vechi, fie este vorba despre un model ieftin.

Bill Gates, un sofer destul de modest

Surprinzator poate, Bill Gates nu circula cu un Maybach (ca alte personaje celebre). Nu conduce nici Bugatti si nici vreun Rolls-Royce, ci doua modele Porsche. Potrivit revistei Forbes, fondatorul Microsoft si cel mai mare filantrop al planetei merge la lucru cu Porsche din 1999.

Nici nu se pune problema ca Gates sa nu-si poata permite o masina mai luxoasa, dar lui ii place sa mearga cu Porsche-ul pentru ca “s-a obisnuit cu ea”. Ceea ce arata ca pentru unii, desi foarte bogati, exista motivatii mult mai importante decat banii.

Miliardari cu masina veche de zece ani

Un alt miliardar este magnatul media Warren Buffett. Nici el nu exceleaza in modele de masini scumpe. De altfel, Buffett este recunoscut pentru caracterul sau “generos”. El se deplaseaza cu un Lincoln Town Car din 2001. Nici vorba de Lexus sau de vreun model unicat.

Situatia este si mai “dramatica” daca ne referim la Ingvar Kamprad, fondatorul companiei suedeze de mobila IKEA, care are o avere estimata la circa 30 de miliarde de dolari. Kamprad detine un Volvo 240 GL, vechi de 14 ani. Va dati seama ce taxa de inmatriculare ar plati un roman care ar vrea s-o cumpere?

Mai mult chiar, desi este miliardar, Kamprad mai merge din cand in cand si cu autobuzul, si foloseste adeverinta de pensionar pentru a obtine bilete cu tarif redus.

Si asta nu ar fi nimic. Masina de 14 ani a lui Kamprad paleste in fata Porsche-ului lui Paul Allen. Cu o avere de 22 de miliarde de dolari, Paul Allen are un Porsche 959 Coupe din 1988. Vechime de 19 ani. Cu care nu poate conduce peste tot in lume pentru ca este foarte poluanta. Tocmai din aceata cauza, Allen si-a mai luat o masina. Ca sa fie sigur. O camioneta Mazda, tot din 1988.

Automobilul ramane o necesitate

Evident, nu toti miliardarii de pe Terra conduc masini ieftine. Unii se etaleaza in cele mai scumpe masini. Dar o parte a miliardarilor nu “traieste” chiar pe picior mare cand vine vorba de masini. Totusi, sa fim intelesi. Nu este vorba nici despre un sentiment de modestie dus la maximum. Nu.

Ci despre faptul ca acesti oameni extrem de bogati apreciaza masina in sensul ei clasic: de necesitate si atat.

HotNews.ro, Bogdan Asaftei, 17 feb 2007

44 de ani de Michael ''Air'' Jordan (Video)


Sase inele de Campion al NBA, tot de sase ori a fost desemnat cel mai bun jucator al finalei NBA, un record al competitiei, cinci titluri de cel mai bun jucator al sezonului, doua medalii de aur olimpice, 14 prezente in All-Star Game si titlul de debutantul anului in 1984 sunt doar cateva dintre reperele carierei celui mai mare baschetbalist al tuturor timpurilor: Michael Jordan.

Omul care in liceu a fost dat afara din echipa de baschet pentru ca era prea scund. Omul care a aparut de 49 de ori pe coperta revistei Sports Illustrated, un record pentru cel mai important magazin sportiv american. Omul care a fost desemnat de canalul american de televiziune ESPN cel mai mare sportiv al secolului XX. In cinstea lui, NBA a retras definitiv tricoul cu numarul 23.

Pentru detenta sa, a fost supranumit "Air Jordan". Implineste astazi, 17 februarie, 44 de ani, iar dragostea de baschet si-o manifesta din birou, fiind actionar si manager al echipei din NBA Charlotte Bobcats.

Nascut in cartierul Brooklyn din New York, Michael este al patrulea copil dintre cei cinci ai lui James si Delores Jordan. Mai are doi frati mai mari, o sora mai mare si una mai mica.

Inceputul

Ajuns cu familia in North Carolina, Michael a fost inscris la liceul Emsley A. Laney, calitatile sale sportive aducandu-l in echipele liceului de baschet, fotbal american si baseball. In clasa a 10-a a fost exclus din echipa de baschet, fiind considerat prea scund. Avea 1,80 metri.

In vara urmatoare a crescut 10 centimetri si, reprimit in echipa de baschet, a devenit vedeta acesteia, reusind doi ani la rand o medie de 25 de puncte pe meci. Ajuns la Universitatea din North Carolina cu o bursa pentru baschet, a fost desemnat "Bobocul Anului" in campionatul universitar.

In 1984 castiga prima medalie olimpica de aur. Inca in colegiu, Jordan este selectionat in echipa olimpica pe care o duce spre titlul de la Los Angeles, trecand in finala de Spania.

Debutul in NBA

In acelasi an, a intrat in draftul NBA si a fost ales de Chicago Bulls. In primul sezon a avut o medie de 28,2 puncte pe meci, devenind rapid favoritul fanilor si febletea presei. A fost ales de public intre titularii All-Star Game, starnind antipatia celorlalti jucatori.

Enervati de atentia pe care "bobocul" o primea din partea presei, coechipierii din echipa Estului l-au boicotat in meciul vedetelor, refuzand sa-i paseze. Cu toate acestea, Jordan a fost desemnat "Debutantul Anului."

Sezonul al doilea a inceput ghinionist pentru Jordan, care si-a rupt un picior si a ratat 64 de jocuri. Si-a revenit insa la timp pentru a participa cu Chicago in play-off. Aici reuseste si primul record al carierei, marcand intr-un meci 63 de puncte.

In 1988 este numit pentru prima data in cariera MVP-ul sezonului regulat, premiu coroborat si cu cel de Cel Mai Bun Aparator. Chicago ajunge iar in play-off, dar, doi ani la rand, este oprita de Detroit Pistons, care inventeaza si "Regula Jordan", o metoda de a-l bloca pe Michael, folosind doi sau trei jucatori la marcaj.

In 1989, banca tehnica a lui Chicago este preluata de Phil Jackson, iar la echipa sunt adusi doi jucatori extrem de tineri: Scottie Pippen si Horace Grant. Dar, pentru a treia oara consecutiv, erau opriti in drumul spre titlu de Detroit.

Primul titlu de campion

Sezonul urmator, marele rival, Detroit, le iesea din nou in cale, in finala Conferintei de Est. Dar istoria avea sa se schimbe in favoarea "Taurilor", care deja devenisera o echipa. Chicago s-a impus in patru meciuri si juca in premiera pentru titlu. Adversar in finala: Magic Johnson si Los Angeles Lakers.

Finala le-a apartinut esticilor, iar Jordan a inchis gura tuturor celor care nu-l credeau in stare sa-si conduca echipa la castigarea titlului.

Dominatia lui Chicago a continuat inca doi ani, castigand alte doua titluri, Michael devenind MVP in ambele finale.

In 1992 cucerea a doua medalie olimpica de aur, la Barcelona. A fost Olimpiada la care au participat in premiera jucatorii profesionisti din NBA. Iar titlul a revenit unei echipe alcatuita din Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Charles Barkley, Scottie Pippen, Karl Malone, John Stockton, David Robinson si Patrick Ewing. La un loc, au purtat numele de “Dream Team.”

Cel mai bun jucator din NBA din toate timpurile:


Prima retragere

Socul venea insa in 1993, cand Jordan isi anunta retragerea. Principalul motiv era pierderea dorintei de a mai juca, dar un altul reprezenta moartea tatalui sau, ucis intr-un restaurant. Supriza venea din campionatul de baseball, unde Chicago White Sox isi anuntau noua achizitie: pe Jordan.

"M-am intors"

Imprumutat la echipe satelit din esaloanele inferioare, Michael nu a reusit aceleasi performante ca in baschet, iar pe 18 martie 1995 isi anunta revenirea in baschet cu un comunicat de presa care continea doua cuvinte: “M-am intors.”

Intre timp, Chicago nu mai reusise perfomantele anterioare, iar revenirea lui Jordan si cooptarea in lot a unui recuperator extraordinar - Dennis Rodman - erau startul celei de-a doua perioade de dominare pentru Bulls. Alte trei campionate castigate consecutiv, alte trei titluri de MVP pentru Jordan.

Echipa se destrama insa in 1999. Antrenorului Phil Jackson ii expira contractul, Scottie Pippen si Dennis Rodman isi doresc alte provocari in cariera, iar Jordan isi anunta iar retragerea.

Michael nu se poate desparti de baschet

Desi spunea ca era 99,9 la suta sigur ca nu va mai reveni, in 2000 Jordan se intoarce in baschet, mai intai ca actionar al echipei Washington Wizards, apoi, din 2001, ca jucator. A mai jucat doi ani, dar nu a mai atins performantele de la Chicago, iar in 2003 a iesit definitiv din cariera de jucator profesionist.

Totusi, n-a putut sta departe de sportul care l-a consacrat iar din 2006 este actionar al echipei Charlotte Bobcats.

La sfarsitul anului trecut, problemele au aparut in viata sa personala. Casnicia de 17 ani cu Juanita a luat sfarsit, cei doi anuntand ca decizia a fost reciproca. Cei doi au trei copii: doi baieti si o fata.

In 1996, Michael si-a facut debutul si in lumea filmului. Filmul “Space Jam” il aduce fata in fata cu personaje din lumea desenelor animate, Bugs Bunny sau Duffy Duck apeland la Jordan pentru a salva lumea personajelor desenate.

Michael Jordan si baschetul - o iubire reciproca


Ajuns la 44 de ani, Michael Jordan s-a retras intr-o vila din orasul Highland Park, statul Illinois, alaturi de cei doi fii. Acolo se gandeste cum sa cheltuiasca sutele de milioane de dolari stransi de-a lungul vietii din sport si din contracte publicitare. Si isi serbeaza astazi ziua de nastere.

HotNews.ro, Sorin Niculescu, 17 feb 2007

Alex Gavan - alpinist cu bussines-plan


Pe strada, Alex Gavan trece neobservat. Deloc inalt, mai curind firav, parca permanent in agitatie, nu lasa deloc impresia ca este un alpinist. Si inca unul care a facut si isi propune sa continua sa faca performanta.

Alex Gavan (cloudclimbing.ro)

Pina una alta, este cel mai tinar alpinist roman care a urcat, fara oxigen si fara serpasi, un virf de peste 8.000 de metri din Himalaya. Si printre putinii care stie ca expeditiile inseamna pasiune dar si un "plan de afaceri" bine pus la punct.

HotNews.ro: Cum crezi ca se va vorbi despre Alex Gavan peste zece ani? Acum sunt scoase in evidenta performantele tale indeosebi din perspectiva tineretii

Ascensiune spre Tabara 2 (7200m)
Foto: Alex Gavan

Alex Gavan: Nu stiu, imi place intai sa fac lucrurile si apoi sa vorbesc despre ele. Mi-am dat oricum seama ca oricat de bine ai planifica o expeditie, oricat te-ai antrena, muntele poate sa-ti arate in orice moment cat este de complex.

Asa ca poti sa poti sa faci totul perfect pina la citeva zeci de metri de varf, sa zicem, iar zapada sa-si schimbe compozitia si o avalansa sa devina posibila. Te intorci si nu ai de ales.

HotNews.ro: Pe Cho Oyu, varful himalayan de 8201 de metri, al saselea ca inaltime de pe pamint, ai urcat fara oxigen. De ce preferi aceasta forma extrema de alpinism?

Linga Zeita Turcoaz

Pe 2 octombrie 2006, Alex Gavan a atins varful Cho Oyu (Zeita Turcoaz). Coechipierul sau, Sergiu Matei, a trebuit sa abandoneze din cauza din cauza unui edem pulmonar. In aceasi zi, dar in alta expeditie, varful a mai fost urcat de alpinistii romani Cristian Tecu si Catalin Neacsu.
Alex Gavan: Intai de toate pentru ca mi se pare o atitudine etica, adica sa joci corect cu muntele. Cu oxigen e ca si cum ai trisa. Daca urci pe un 8-miar cu oxigen, e ca si cum ai urca doar pina la circa 7.000 de metri, fara oxigen insa.

In plus, e vorba si de considerente ecologice, pentru ca muntii sunt plini de butelii de oxigen. Alpinistii urca cu ele, le folosesc, iar majoritatea nu le mai cara inapoi. Acum, pe Everest, sunt probabil tone de butelii de oxigen.

Mai e vorba si de provocare. Vreau sa experimentez muntele asa cum mi se ofera el. In momentul in care eu imi pun o masca de oxigen, nu mai e acelasi sentiment.

„Era seara, aproape ora 5.30. Dupa 15 ore de ascensiune continua in «zona mortii», fara sa folosesc oxigen suplimentar, am ajuns pe varf. Asta dupa ce, pe platou, eram deshidratat, ametit. De doua ori m-am asezat in zapada si am atipit pentru citeva minute Asta cred ca a fost cel mai periculos moment al expeditiei“ (Alex Gavan).

2 Octombrie 2006, 5:30 pm, Vedere de pe Cho Oyu spre Everest (stinga)
Foto: Alex Gavan

HotNews.ro: Ai vreun model in alpinism?

Alex Gavan: Imi plac mai multi alpinisti, dar intai de toate imi place Reinhold Messner, pentru cat de nebun a fost si pentru ca a spart toate tiparele. El a facut prima ascensiune pe Everest fara oxigen, apoi prima ascensiune solo pe varf (tot fara oxigen), si in acelasi timp a fost tot primul care a urcat toate cele 14 varfuri de peste 8.000 de metri din lume.

HotNews.ro: Cum se antreneaza un alpinist roman de altitudine care traieste intr-o tara unde inaltimea maxima e de putin peste 2.500 de metri?

Alex Gavan: Eu efectuez doua tipuri de antrenament: psihic si, respectiv, antrenament de munte. Acesta din urma consta mai exact in catarare de perete si ture de iarna, ture de anduranta si ture de noapte, pentru a ma pregati psihologic pentru momentul cind urci varful. In acea zi, obligatoriu trebuie sa pleci noaptea.

Eu ies cam in fiecare saptamina la munte. Pe linga asta, in oras, fac antrenament fizic (alergari si inot) si merg la panoul de catarare, pentru tehnica.

Fenomen optic dupa o ninsoare de 6 zile, Tabara de Baza Avansata (5700m), Cho Oyu
Foto: Alex Gavan

Cristian Lascu, redactor sef la National Geographic, spunea ca in istoria expeditiilor in Himalaya au fost mai multe etape: cea in care muntii se urcau pentru ca acestia exista, apoi cea a expeditiilor pentru a arata ca exista alpinism romanesc, iar acum e momentul in care se incearca sa se demonstreze ca exista alpinisti romani. Iar Alex Gavan este unul dintre acestia.

HotNews.ro: Stiu ca abia ai terminat facultatea si ai decis sa traiesti exclusiv din organizarea de expeditii. Este posibil acest lucru?

Alex Gavan: Mi-am dat seama ca acum trebuie sa-mi traiesc pasiunea. Daca incepi sa iti faci o cariera, o familie, e mai greu. Intotdeauna am crezut ca daca faci lucrurile bine si cu cap, rezolvi totul, inclusiv problema banilor.

Expeditii Alex Gavan

# 2004, expeditie pe Khan-Tengri. Nu atinge varful. Urca totusi solitar varful Chapaev (6130m).
# 2005, ascensiune pe Mont Blanc, via Miage fata mai putin abordata a virfului
# 2006, Cho Oyu
# 2007, expeditie planificata in Pakistan, pe un 8-miar, fara oxigen
Eu sunt o fire foarte optimista. Si as da exemplu cu ceea ce mi s-a intamplat anul trecut. La inceputul anului, eu - care sunt o persoana sanatoasa - eram in spital unde mi s-a facut anestezie generala, imi ratasem complet sesiunea, nu aveam nici un ban pentru vreo expeditie.

Si totusi, la sfirsitul anului, am terminat facultatea cu nota 10 la licenta, am strins bani si in cele din urma am urcat pe Cho Oyu.

HotNews.ro: Cum a fost posibil asta?

Alex Gavan: Poate pentru ca imi propun sa am succes in tot ceea ce fac. In privinta expeditiilor, eu imi propun sa nu mai depind de sponsorizari, ci sa ajung sa inchei contracte de publicitate. Dar asa cum spuneam inainte, e ceva spre care tind, mai am mult de muncit pentru asta.

Din pacate, in Romania in momentul acesta nu exista o cultura a sponsorizarii pentru acest gen de proiecte. Eu cred ca o expeditie e un eveniment care poate fi tratat ca un business: cineva imi ofera bani, eu ii ofer imagine.

Desigur, dincolo de asta, cel mai important e faptul ca eu imi traiesc visul. Oricat ar fi de greu, daca ai o idee buna, pe care iti doresti din tot sufletul sa o duci la bun sfarsit nu ai cum sa nu o realizezi daca ai si un plan bine stabilit.

Performanta sportiva, dar si business plan

HotNews.ro: Si tu cum reusesti sa iti vinzi proiectele?

Alex Gavan: Cel mai important e sa ai curajul sa indraznesti. Daca nu iesi din confortul propriu, daca nu risti, nu poti avea succes.

Sahu, Oameni sfinti, Kathmandu, Nepal
Foto: Alex Gavan

Dar asta nu e totul. Trebuie sa ai si viziunea lucrului pe care vrei sa il faci. Eu si cind ma antrenez, cind alerg, sa zicem, imi imaginez cum urc pe varf, cum e acolo in frig, cum sunt inghetat, ma vad cum fac ultimii pasi spre varf.

Adica, pina sa ma duc pe Cho Oyu, eu am urcat muntele asta de mii de ori, in gand, prin intermediul cartilor etc.

Apoi e important sa iti planifici totul foarte bine. Degeaba ai o idee buna daca nu ai si un plan exact dupa care sa il pui in practica.

Cred ca al patrulea pas important ar fi sa stii sa pui lucrurile in practica. Sa-ti pui un plan in aplicare, la fata locului nu inseamna insa sa il urmezi orbeste. Trebuie sa fii si flexibil, sa te adaptezi, pentru ca sa-l duci la bun sfarsit.

Ultima chestie, ar fi sa reusesti sa faci follow-up, adica sa oferi sponsorilor ceea ce ai promis.

Aparent neobisnuit, dar pe Cho Oyu, dupa 15 ore de urcus, Alex Gavan a inregistrat imagini care atestau ca a atins varful in timp ce, cu voce gafaita, insira numele sponsorilor. Iar mesajul l-a rostit in romana si in engleza.

Palmares romanesc in alpinismul de 8000+

Noua alpinisti romani au reusit sa urce varfuri de peste 8 mii de metri. Doar sase dintre ei au facut ascensiuni fara masca de oxigen, modalitate extrema, dar considerata o performanta net mai mare.
Alex Gavan: Sa nu uit totusi un lucru foarte important: e nevoie sa atragi oameni care sa fie de partea ta. Ai nevoie de sustinatori, nu neaparat financiari, ci oameni care sa iti spuna: 'da, ideea ta e cool'.

Trebuie sa-i faci pe oameni parte a proiectului tau. Nu toti te ajuta cu bani, dar unii pot veni cu o idee, cu o informatie. Astfel, la un moment dat, se face o sinergie fantastica si lucrurile incep sa mearga.

HotNews.ro: Pentru ca vorbesti de oameni necesari in jurul tau, te simti parte a unei comunitati alpine romanesti? Tii legatura cu aceasta?

Alex Gavan: Din pacate, din punctul meu de vedere o astfel de comunitate e cam... inexistenta. Chiar daca sunt mai multe liste de
discutii, chiar daca exista o federatie de specialitate, asta nu inseamna ca formam o comunitate alpina.

Desi tuturora ne place muntele, legatura asta nu e insa suficient de puternica.

Experienta romaneasca in alpinismul de altitudine e foarte mica. Suntem o mina de oameni care am fost in Himalaya, iar realizarile noastre sunt mai curind modeste. Noi abia acum incepem sa iesim practic in lume.

Faptul ca eu am urcat pe Cho Oyu e o chestie tare pentru Romania si pentru mine personal, dar gindindu-ma la alpinismul mondial, lucrul acesta nu e chiar iesit din comun.

Carand echipamentul cu iacii spre Tabara de Baza Avansata (5700m), Cho Oyu, Tibet
Foto: Alex Gavan

Pentru vara acestui an, Alex Gavan programeaza o alta expeditie, in Pakistan, de data aceasta unde isi propune sa urce, tot fara oxigen, un virf de peste 8.000 de metri. Intre timp, expozitia sa de fotografie cu imagini de pe Cho Oyu este deschisa pina pe 27 februarie, la Noi Art Cafe (Piata Alba Iulia nr. 7) in Bucuresti, putand fi vizitata intre orele 12-22.

Expeditia este relatata si ilustrata pe larg in numarul din luna februarie al revistei National Geographic Romania.

HotNews.ro, Marian Chiriac, 17 feb 2007

Neil Robertson vs. Andrew Higginson in finala de la Newport


Australianul Neil Robertson isi continua saptamana excelenta din Tara Galilor, ajungand in finala turneului, dupa victoria din penultimul act in fata lui Steve Davis, de care a trecut cu 6-3. De-a lungul competitiei, Robertson a trecut de numarul 1 mondial, Stephen Hendry si de al treilea jucator al lumii, Ronnie O'Sullivan.

Dupa victoria din finalul anului trecut, la Royal London Watches Grand Prix, Robertson incearca sa fie primul jucator din ultimii doi ani care castiga doua turnee majore in acelasi sezon.

Davis a castigat primul joc al semifinalei, dar Robertson si-a adjudecat patru jocuri consecutive. A urmat un joc in favoarea lui Davis, care se alfa in cautarea primei victorii intr-un turneu major in ultimii 12 ani. Cei doi au alternat apoi victoriile pentru ca Robertson sa se impuna cu 6-3.

Astfel, stangaciul din Melbourne a reusit performanta de a invinge succesiv cei mai mari jucatori din istoria snookerului: Stephen Hendry, Ronnie O'Sullivan si Steve Davis.

"Cred ca victoria in fata lui Hendry a fost cea mai pretioasa. Ronnie nu mai e asa de inspaimantator precum era acum cativa ani, cand juca foarte agresiv. Acum incearca sa joace mai sigur, si a devenit prea previzibil," a spus Robertson despre adversarii anteriori.

In finala, "Melbourne Machine" il va intalni pe Andrew Higginson care a trecut in penultimul act de Stephen Maguire cu 6-3.

HotNews.ro, S.N., 17 feb 2007

Capriciile lui Kim Jong Il - dictatorului care a sfidat lumea


Coreea de Nord a marcat, vineri, cea de-a 65-a aniversare a „iubitului conducator” intr-un context international mai relaxat dupa ce a acceptat oprirea programului sau nuclear. Liderul nord-coreean Kim Jong Il, considerat ultimul dictator stalinist al lumii, a ajuns la putere in 1994, dupa moartea tatalui sau, Kim Il-sung.

Agentia oficiala de stiri a regimului de la Phenian anunta ca sarbatoarea a fost marcata in Laos, Nepal si India, prin proiectii de filme coreene, prezentari de carti, parade si expozitii. Asa cum se obisnuieste, mii de cupluri au dansat in piata principala din capitala, in costume traditionale.

Cei 23 de milioane de nord-coreeni, victime ale unei penurii cronice de alimente, au primit ratii pe o luna intreaga, cu aceasta ocazie.

"Ni s-au dat alcool, bere si dulciuri", spune fericit un nord-coreean. Sarbatoarea nationala este si o ocazie de reuniuni si mese in familie. Coroane de flori au fost depuse in fata unei statui gigantice a lui Kim Il-sung, fondatorul Coreei de Nord comuniste, care a murit in 1994.

La cateva zile dupa acordul de la Beijing, prin care Phenianul promite ca va incepe dezafectarea instalatiilor sale nucleare, insistentele responsabililor tarii s-au unit intr-o scrisoare comuna pentru a-i cere lui Kim Jong-il sa-si continue guvernarea in vederea construirii "unui stat socialist puternic".

"Soldatii si intreaga Armata a Poporului, precum si populatia, vor ramane in stare de alerta pentru a face fata manevrelor imperialistilor americani", potrivit scrisorii. "Daca inamicii indraznesc sa declanseze razboiul, ne vom mobiliza tot potentialul de lupta si ii vom zdrobi fara mila, realizand opera istorica a unificarii nationale", se specifica in mesaj.


Statuia lui Kim Jong


Liderul nord-coreean sarbatoreste implinirea celor 65 de ani intr-un moment in care pare sa detina control deplin asupra tarii, in pofida problemelor grave de care sufera poporul: foamete, lipsa de electricitate, conturi blocate in banci din strainatate, izolare internationala. Insa Kim Il-jong are un atu: armata de 1,1 milioane de oameni.

"Pur si simplu nu exista niciun grup de elite capabil sa reprezinte o problema pentru regimul sau", a explicat un analist.

Desi la inceputul domniei lui Kim Jong Il s-a sperat intr-o relaxare a regimului tiranic din Coreea de Nord si la o diminuare a cultului personalitatii, lucrurile se pare ca nu s-au schimbat. De la venirea sa la putere, bilantul mortilor de foame e apocaliptic. Conform asociatiilor de ajutor internationale, in Coreea de Nord ar fi pierit, in ultimii 13 ani, peste doua milioane de oameni.

De asemenea, se vorbeste despre torturile practicate de regim, executii publice, munca in regim sclavagist, avorturi fortate si infanticide. Fugarii povestesc despre foametea generalizata care a dus la consumul de plante si la acte de canibalism.

Pasiunea presedintelui pentru arta si cinematografie


Cultul personalitatii se manifesta si el plenar. Oficial, Coreea de Nord se afla calendaristic in anul 95 al erei incepute odata cu anul nasterii lui Kim Il-sung. Pentru ca cenzura sa fie totala, radiourile si televizoarele sunt setate pe posturile oficiale, singurele de altfel permise de regimul de la Phenian.

Kim este inzestrat cu o memorie fotografica, pe care si-o antreneaza zilnic, astfel incat tine minte toate numerele de telefon pe care le-a folosit, lungi coduri de calculator si biografia cadrelor de partid.

El si-a surprins audienta la o inmormantare, cand a mers printre sute de morminte relatand trasaturile sau preferintele membrilor familiei persoanei ingropate pe langa mormantul careia trecea.

Potrivit biografiei sale oficiale, liderul nord-coreean s-a nascut intr-o tabara revolutionara secreta, situata pe un munte din nordul peninsulei, considerat de multe persoane sacru, chiar daca analistii sud-coreeni si straini sustin ca locul nasterii sale este Uniunea Sovietica. Un curcubeu dublu a aparut deasupra muntelui in momentul nasterii sale.

Pana sa implineasca 23 de ani, el a scris mai multe piese si librete de opera. Pasiunea sa cea mare este insa cinematografia, adaptand mai multe dintre scrierile sale pentru marele ecran. Evident, creatiile sale au fost toate premiate. Kim Jong-il se lauda cu o colectie personala de peste 25.000 de filme. Printre preferatele lui se numara "Vineri, 13", "Rambo", "James Bond" si "Godzilla".

Kim a sprijinit dezvoltarea industriei de televiziune si a scris o teza pe tema istoriei coreene.

Perseverenta sa in a impune miscarea comunista in stat l-a transformat intr-un persoana cu tulburari de somn, din cauza zilelor pe care si le petrecerea acordand ajutor muncitorilor din fabrici, fermierilor si militarilor.

El a favorizat si dezvoltarea artei, dispunand la amplasarea de muzee in toate regiunile tarii, iar in 1967, a adus pe marele ecran filmul "Cinci frati de gherila", urmat de "Marea Sangelui" si alte pelicule care au obtinut premii.

Inginerul Kim se pricepe la centrale hidroelectrice, canale de irigatii si baraje, dar si la computere.

"Cunostintele sale aprofundate in ingineria electronica a determinat oamenii de stiinta sa-si plece capetele in semn de respect", se precizeaza in presa de la Phenian.

Capriciile dictatorului stalinist - Kim vrea hamburgeri McDonald’s de la Beijing


Kim consuma coniac in valoare de 700.000 $ pe an


Nu exista persoana mai amatoare de produse de lux decat liderul nord-coreean Kim Jong-il, care se lauda cu o colectie de peste 10.000 de sticle din cele mai celebre vinuri.

Kim este amator de delicatese, precum caviarul si homarul, dar si de sushi, pe care il aduce din Japonia, potrivit unui fost bucatar al acestuia, Kenji Fujimoto.

Acesta a lucrat pentru Kim Jong-il in anii ‘80-’90, perioada in care peste un milion de nord-coreeni au murit de foame, si spune ca liderul de la Phenian este gata de orice pentru pentru a-si satisface poftele. El isi trimite angajatii sa cumpere caviar din Iran si a trimis pe cineva la Beijing sa-i aduca hamburgeri de la McDonald’s.

Serviciile de informatii din Coreea de Sud spun totusi ca liderul din nord a mai renuntat la o parte din capricii in ultimii ani, in special bauturile. El si-a limitat consumul de coniac in ultima vreme prefera sa bea vin. Se estimeaza ca dictatorul consuma coniac Hennessy in valoare de peste 700.000 dolari anual, in conditiile in care un cetatean de rand castiga doar 900 dolari pe an.

Cine va prelua fraiele marii dinastii comuniste nord-coreene?


Kim Jong-nam - fiul cel mare al dictatorului

Dictatorul i-a succedat in functie in 1994 tatalui sau Kim Il-sung, fondatorul Coreei de Nord, care murise cu trei ani mai devreme. Astfel, Kim a devenit prima dinastie comunista. Insa liderul de la Phenian nu si-a desemnat inca succesorul dintre cei trei fii ai sai, iar linia succesoriala se va opri odata cu incheierea regimului lui Kom Jong-il, cred observatorii.

"Posibilitatea de a desemna un succesor este redusa. Dupa moartea lui Kim Jong-il nu cred ca acest cult al personalitatii va mai fi posibil mult timp", spune Kim Taewoo, de la Institutul pentru analize de Aparare.

Fiii liderului sunt fie prea tineri fie destul de incapabili, spun expertii. Cel mare, Kim Jong-nam, de 35 de ani, traieste pe picior mare de trei ani in Macao, capitala chineza a jocurilor de noroc. Un timp considerat posibil succesor, el a cazut in dizgratie dupa ce a fost oprit la frontiera cu Japonia in 2001, avand asupra sa un pasaport fals.

Se pare ca dorea sa viziteze Disneyland-ul din Tokyo. Jong-Chol, de 23 de ani, si Jong-Woon, de 20 de ani, sunt prea tineri. "Nu sunt pregatiti si nu au nicio legatura cu armata. Incertitudinea este mare.

"Aceasta este cea mai mare sursa de vulnerabilitate a regimului", explica Peter Beck, expert la Grupul Internatonal de Criza de la Phenian.

HotNews.ro, C. Marin, 17 feb 2007

Incalzirea globala: pact istoric intre ''greii'' planetei


Reprezentantii grupului celor opt state puternic industrializate (G8) alaturi de Brazilia, China, India, Mexic si Africa de Sud, au semnat, joi, la Washington, un acord de principiu privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Documentul este o continuare a "Protocolul de la Kyoto" ce urmeaza sa expire in 2012, relateaza BBC News.

Dupa raportul ingrijorator al Natiunilor Unite, care a confirmat fenomenul incalzirii globale, statele puternic industrializate, alaturi de China, India si alte tari in curs de dezvoltare, au decis la Washington ca e nevoie de masuri drastice pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Documentul, la care au aderat si Africa de Sud si Brazilia, deschide drumul pentru un nou acord international vizand combaterea efectului de sera.

„Schimbarile climatice reprezinta o problema globala si este obligatia noastra, a tuturor, sa luam masuri conform capacitatilor fiecaruia si a responsabilitatilor istorice”, se afirma intr-o declaratie a Organizatiei Globale a Legiuitorilor pentru un Mediu Echilibrat.

In timpul reuniunii, Statele Unite, China si India, care au refuzat sa adere la protocolul de la Kyoto, au fost in centrul atentiei. Senatorul american republican John McCain a vorbit despre o schimbare de atitudine a Washingtonului fata de incalzirea globala si a cerut Indiei si Chinei sa ia masuri.

"Sunt convins ca am ajuns la un acord important, iar Congresul american va actiona, cu acordul administratiei de la Washington. Intrebarea este cu cata seriozitate va face acest lucru, dar cu siguranta vom aborda problema in forta la inceputul sesiunii", a declarat McCain.

“In ceea ce priveste China si India, cred ca trebuie sa explice de ce nu adera la protocolul de la Kyoto sau un alt acord international si sa faca la randul lor ceva”, spune John McCain.

Conform BBC News, reuniunea de la Washington, desi nu a dus decat la un acord de principiu, ar putea fi baza pentru un nou protocol international privind reducerea gazelor cu efect de sera, la care sa adere si statele puternic dezvoltate dar si cele in curs de dezvoltare, care pana in prezent au folosit drept pretext pentru a nu lua masuri faptul ca trebuie sa accelereze cresterea economica.

Incalzirea globala - o moarte lenta, dar sigura

Incalzirea globala a fost in atentia specialistilor de peste 40 de ani, dar pana acum nu s-a luat nici o masura semnificativa.

Pana nu demult, oamenii de stiinta au imbratisat ideea ca fenomenul incalzirii globale va cauza schimbari majore si probleme acute in lume, dar in modul lor de gandire scenariul prevedea ca acestea se vor intimpla intr-o perioada cuprinsa undeva intre 50 si 100 de ani si ca abia atunci se vor resimti efectele.

Concentratia medie a dioxidului de carbon in atmosfera terestra inaintea erei industriale se situa la nivelul de 280 ppm. Astazi, ea a ajuns la 380 parti pe milion, ceea ce inseamna o crestere de 100 ppm in 100 de ani, dintre care 2,6 ppm doar in anul 2005.

In urma unor analize recente, s-a aratat ca aceasta crestere se datoreaza aproape in intregime utilizarii combustibililor fosili in scopul producerii de energie (iar restul provine in mare masura din defrisarea padurilor tropicale, ceea ce duce in cele din urma la eliberarea carbonului blocat in biomasa).

Un alt fapt il constituie cresterea constanta a nevoilor de energie ale omenirii care sunt cu 15% mai mari doar in primii 5 ani de la inceputul secolului XXI, estimandu-se ca pana in 2030 fiind aceasta majorare sa fie de minimum 60%.

Concentratia de dioxid de carbon va creste in continuare, iar pentru o stabilizare la un nivel dublu fata de era preindustriala (550 ppm) si o crestere a temperaturii medii globale cu "doar" 3 grade este nevoie de o reducere la jumatate a emisiilor actuale de CO2.

HotNews.ro, C. Marin, 16 feb 2007

Gripa aviara, confirmata la fermele din apropierea Moscovei

Autoritatile ruse au anuntat ca pasarile moarte in crescatoriile din jurul Moscovei au fost infestate cu virusul H5N1. Mai multi fermieri sunt internati in spital, insa oficialitatile ruse au refuzat sa precizeze numarul acestora, transmite France Presse.

Un oficial din cadrul serviciilor veterinare ruse a dezmintit, insa, informatiile potrivit carora unele persoane ar fi fost contaminate cu virusul gripei aviare.

Expertii sanitar-veterinari au instituit in doua zone din suburbiile Mocovei si au inchis un targ de pasari in aer liber. Aceasta este a doua epidemie de gripa aviara semnalata in Rusia in acest an, dar este pentru prima oara cand cazurile semnalate sunt atat de aproape de Moscova.

HotNews.ro, D. Mihai, 17 feb 2007

France Presse: La sase saptamani dupa aderarea la UE, Romania se confrunta cu o grava criza politica


Romania se confrunta cu o grava criza politica, riscand sa intarzie reformele asteptate de Bruxelles - comenteaza France Presse. Agentia franceza de stiri noteaza ca a devenit "un fapt obisnuit" conflictul dintre Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, cei doi nu rateaza nicio ocazie de a se denigra reciproc.

Ostilitatea dintre seful statului si premier a afectat si relatiile dintre formatiunile din care fac parte - Partidul Democrat si Partidul National-Liberal - care si-au anuntat intentia de a prezenta liste separate la alegerile europene de la 13 mai.

Prima victima a acestui conflict - mentioneaza France Presse - a fost Mihai Razvan Ungureanu, care a demisionat din functia de ministru de Externe, la cererea premierului Calin Popescu Tariceanu. De altfel, primul ministru ii reprosase lui Ungureanu, de mai multe ori, legaturile stranse pe care le avea cu presedintele Basescu.

Agentia franceza de stiri mai face referire si la ministrul Justitiei, Monica Macovei, un alt membru important al Guvernului care este pe cale de a-si pierde functia. Totodata, mai multi europarlamentari, dar si organizatii neguvernamentale, i-au cerut premierului Tariceanu sa nu inlature unul dintre "artizanii aderarii Romaniei la Uniunea Europeana".

France Presse apreciaza ca presedintele Traian Basescu se bucura in continuare de o popularitate fara egal, iar analistii preconizeaza ca un referendum asupra destituirii sale ar fi un esec.

HotNews.ro, D. Mihai, 17 feb 2007

miercuri, februarie 14, 2007

Saddam's Gold


luni, februarie 12, 2007

Anna Nicole Smith - viaţa şi moartea unui sex-simbol


Anna Nicole Smith a murit joi seară, fără a pune mâna pe cele 800 de milioane de dolari din averea răposatului ei soţ. Fostul „iepuraş” Playboy, devenită între timp actriţă şi star TV, a fost găsită inconştientă într-o cameră de hotel pe care o închiriase împreună cu iubitul ei. Avocatul vedetei avea să confirme ulterior că a încetat din viaţă, în ciuda intervenţiei medicilor. Deşi cauzele decesului rămân încă necunoscute, varianta cea mai palpabilă este cea a unei supradoze.

Frumoasa în vârstă de 39 de ani a fost găsită fără suflare în momentul când medicii au ajuns la hotelul în care se cazase, din Hollywood. Cu ceva timp înainte, chemase o asistentă medicală, plângându-se că nu se simte prea bine. Eforturile medicilor au fost însă în zadar, decesul fiind constatat la ora locală 2:49 p.m. Care este însă povestea acestei femei, considerată de mulţi o a doua Marilyn Monroe?!

Anii tinereţii

Vickie Lynn Hogan, căci acesta este numele ei adevărat, s-a născut pe 28 noiembrie 1967, în Houston, Texas. A fost fiica lui Donald Eugene Hogan şi a lui Virgie Mae Tabers. A avut şi două surori: Donna Hogan şi Amy Hogan. Când Vickie era foarte mică, familia ei s-a mutat în Mexia, un mic orăşel situat la 127 de kilometri de Dallas. La scurt timp, tatăl şi mama ei au divorţat, pe 4 noiembrie 1969. Fata a fost crescută apoi doar de Virgie şi de mătuşa Elaine. Încă de când era doar un copil, Vickie le spunea tuturor că vreă să fie următoarea Marilyn Monroe. A început însă de jos. S-a angajat chelneriţă la fast-food-ul „Jim's Krispy Fried Chicken” din Mexia. Acolo l-a cunoscut pe Billy Wayne Smith, care era bucătar. Îndrăgostindu-se de acesta, s-a căsătorit cu el pe data de 4 aprilie 1985, când ea avea doar 17 ani iar Billy - numai 16. Pe 22 ianuarie 1986, a venit pe lume şi rodul dragostei lor, băieţelul Daniel Wayne Smith. Vickie şi Billy s-au despărţit însă un an mai târziu. Fata s-a mutat înapoi în Houston, împreună cu fiul ei. Având mare nevoie de bani, s-a angajat la „Wall-Mart”, apoi chelneriţă la „Red Lobster”. Neputând însă să îşi întreţină fiul din acest salariu, a găsit soluţia: s-a angajat dansatoare exotică într-un club de noapte.

Oportunitatea Playboy

Şi se pare că a procedat bine, fiind observată de oamenii lui Hugh Hefner. Mai mult, a fost aleasă chiar să apară pe coperta Playboy din luna mai a anului 1992. A pozat într-o elegantă rochie se seară. În acel moment şi-a căpătat şi o poreclă: „următoarea Marilyn Monroe”, asta pentru că semăna foarte mult cu diva americană. Devenind unul dintre cele mai populare modele Playboy, a hotărât să facă următorul pas în cariera ce se întrevedea: a pozat goală pentru numărul din luna mai al celebrei reviste americane. Mai mult, în 1993 a fost desemnată „Playmate of the year”. Atunci a ales să îşi schimbe numele în Anna Nicole Smith, pentru a „da” mai bine. A semnat apoi un contract cu „Guess?”, o mare companie americană de blugi, job în care a înlocuit-o pe nimeni alta decât frumoasa Claudia Schiffer. A făcut apoi un pictorial nud, tot pentru Playboy, în Beverly Hills. O poză din acest pictorial a fost pusă pe prima pagină a numărului din 22 august 1994 a tabloidului „New York”. Titlul era unul de-a dreptul depravant: „White Trash Nation”. În octombrie 1994, avocatul Annei a intentat un proces tabloidului respectiv, cerând nu mai puţin de cinci milioane de dolari, daune morale pentru defăimarea fetei.

Mariajul cu Marshall

În octombrie 1991, în timp ce dansa la un club de noapte din Houston, fata l-a cunocut pe miliardarul J. Howard Marshall, cu care a început o relaţie. În următorii doi ani, magnatul petrolului i-a făcut Annei o mulţime de cadouri, care de care mai costisitoare, cerând-o totdată de nevastă în nenumărate rânduri. Fata a refuzat de fiecare dată. Până într-un punct. Pe 3 februarie 1993, a divorţat de fostul ei soţ, Billy, şi, pe 27 iunie 1994, a devenit doamna Marshall, la 26 de ani. Presa de scandal din State a profitat de acest lucru şi, în special, de faptul că proaspătul soţ avea nu mai puţn de 89 de ani, şi a lansat o bârfă conform căreia Anna ar fi acceptat cererea în căsătorie nu din dragoste, ci pentru bani. Anna a negat însă cu vehemenţă acese speculaţii, mărturisind că îşi iubeşte cât se poate de mult soţul. La doar un an şi o lună după nuntă, Marshall a murit, pe 4 august 1995, în Houston. Moment în care viaţa Annei avea să se schimbe radical...

Procesul pentru împărţirea unei averi colosale

La doar câteva săptămâni după ce şi-a îngropat soţul, Anna Nicole a intentat un proces unuia dintre fiii acestuia, E. Pierce Marshall, cerând jumătate din averea lui Howard, care se ridica la nu mai puţin de 1,6 miliarde de dolari. Tânăra s-a coalizat cu celălalt fiu al fostului ei soţ, James Howard Marshall al III-lea, pe care miliardarul îl dezmoştenise. Acesta avea să mărturisească în cadrul procesului că tatăl lui îi promisese, verbal, ce-i drept, o parte din averea sa. Exista însă o mare problemă: atât Anna, cât şi Howard al III-lea nu erau incluşi în testamentul făcut de răposat. În 1996, vedeta a mărturisit că fostul soţ îi promisese verbal că îi va da jumătate din avere dacă se căsătoreşte cu el. În septembrie 2000, o instanţă din Los Angeles a hotărât acordarea sumei de 450 de milioane de dolari fostei doamne Marshall. Anna nu a avut însă să se bucure de aceşti bani, asta pentru că, în iulie 2001, un judecător din Houston a schimbat verdictul, hotărând că ea nu merită absolut nici un dolar din averea lui Marshall senior. Luând astfel naştere un conflint între cele două instanţe judecătoreşti, cea din Los Angeles şi cea din Houston, procesul a fost înaintat instanţei federale. Astfel, în martie 2002, un judecător federal a anulat decizia luată de instanţa californiană în 2000 şi a decis ca Anna să primească doar 88 de milioane de dolari. După alte hotărâti judecătoreşti, unele împotrivă şi altele în favoarea văduvei, Curtea Supremă a decis, pe 1 mai 2006, în favoarea Annei. Dar să nu credeţi că i-a acordat jumătate de avere, ci doar dreptul de a cere în continuare aceşti bani, astfel încât procesul a avut să continue. Şi ar fi continuat probabil şi în acest an...

Anna Nicole Smith, o vedetă pe micul şi pe marele ecran

Pe lângă faptul că a fost una dintre cele mai frumoase fete din lumea modei şi unul dintre cei mai drăguţi „iepuraşi” Playboy, Anna s-a dedicat şi filmelor, dar şi televiziunii. Primul ei rol a fost în lung-metrajul „To The Limit”, din 1995, unde a interpretat-o pe Colette Dubois, o femeie ce căuta răzbunare după ce soţul i-a fost omorât. Următorul ei film a fost „Skyscapper” în 1997, film la care a fost şi producătoare. În 2002, a debutat şi în televiziune, în propria ei emisiune, intitulată „The Anna Nicole Show”. Show-ul prezenta aspecte din viaţa ei, fiind comparat de mulţi cu mult mai celebrul „The Osbournes”. „The Anna Nicole Show” nu a avut însă să reziste, fiind anulat în februarie 2004, pe motiv de „diferenţe de creaţie”. Anna nu s-a lăsat însă şi a continuat pe celălalt front, jucând în comediile „Be Cool” din 2005, în care i-a avut colegi pe Uma Thurman şi pe John Travolta şi în „Illegal Aliens”, un an mai târziu - aceasta reprezenzând de altfel şi ultima ei apariţie pe marele ecran...

Naşterea micuţei Dannielynn Hope - un nou proces...

„Ca să pun capăt tuturor zvonurilor, vă spun eu. Da, sunt gravidă şi sunt foarte, foarte, fericită de acest lucru. Totul merge cât se poate de bine”, anunţase Anna Nicole pe 1 iunie 2006. Deşi Anna nu detaliase prea mult, tatăl copilului avea să iasă singur la iveală. Astfel, fiind invitat la emisiunea „Larry King Live” de pe CNN, avocatul femeii, Howard K. Stern, cel care îi apărase interesele de-a lungul procesului de împărţire a averii fostului soţ, a avut să facă un anunţ-şoc: o iubeşte cât se poate de mult pe Anna şi este convins că viitorul copil este al lui. Apoi, un alt bărbat, fotograful Larry Birkhead, a declarat că, de fapt, el este tatăl şi a intentat un proces pentru a contesta paternitatea. Pe 7 septembrie 2006, la „Doctors Hospital” din Nassau, Bahamas, a venit pe lume deja mult-mediatizatul copil, fetiţa Dannielynn Hope Marshall Stern. În certificatul de naştere a fost trecut Howard K. Stern drept tată. După cum era de aştept, o instanţă americană a cerut, chiar în ajunul morţii Annei, efectuarea testului ADN până pe data de 21 februarie. Testul nu a fost făcut până azi...

Moartea fiului

Pe 10 septembrie 2006 a avut loc cel mai tragic eveniment din viaţa Annei Nicole Smith. Fiul ei, Daniel, în vârstă de 20 de ani, a murit, chiar în camera maternităţii. Daniel venise să îşi viziteze mama şi pe noua lui surioară. Deşi cauzele au rămas iniţial necunoscute, Anna a cerut o a doua autopsie, ce a relevat faptul că Daniel murise din cauza unei supradoze: amestec în exces de Metadon, Lexapro şi Zoloft. La 11 ani după ce îşi îngropase soţul, Anna şi-a înmormântat şi fiul. Ceremonia a avut loc pe 19 octombrie 2006, în Bahamas, la nu mai puţin de şase săptămâni de la deces.

Cel de-al treilea soţ

Pe 28 septembrie 2006, Anna Nicole Smith şi Howard K. Stern şi-au unit destinele în Bahamas. Legile fiind total diferite faţă de cele din Statele Unite, cei doi nu şi-au putut face certificate de căsătorie, astfel încât mariajul lor nu a fost considerat legal. Cu toate acestea, Anna Nicole i-a jurat dragoste eternă lui Howard, „până când moartea îi va despărţi”...

Şi iepuraşii mor, nu-i aşa?

Şi chiar aşa a fost. Asta pentru că, în cursul serii de joi, sex-simbolul Anna Nicole Smith a fost găsită inconştientă într-un hotel din California. Decesul a fost constatat la ora locală 2:49 p.m.. Cauzele rămân încă necunoscute, singura variantă speculată în acest moment fiind cea a unei supradoze, acelaşi motiv din care a murit şi Marilyn Monroe, idolul Annei şi diva cu care a fost comparată mai mereu...

Sursa: antena3.ro

miercuri, februarie 07, 2007

Eminem si Kim sunt din nou impreuna


Eminem si Kim Mathers si-au rezolvat problemele si s-au logodit din nou, informeaza breakingnews.ie.

Prietenul lui Eminem, Akon (cu care a realizat cunoscuta melodie “Smack That”), a declarat ca artistul si iubita lui s-au confruntat cu anumite neintelegeri in timpul relatiei lor, dar au ajuns la concluzia ca nu pot trai unul fara celalalt.

Akon a declarat: “Eminem inca o mai iubeste. Ei au o relatie de genul intr-un minut s-au certat, iar in urmatorul s-au impacat. Eminem nu poate trai cu ea, dar nici fara ea. Cred ca sunt facuti unul pentru celalalt. Ma bucur ca s-au logodit din nou.”

Eminem (Marshall Mathers) si Kim au fost casatoriti si au divortat de doua ori pana acum. Ei au impreuna o fetita, Hailie, in varsta de 11 ani.

Recent, Kim il acuza pe renumitul rapper ca a inselat-o constant pe parcursul relatiei lor. Aceasta sustinea atunci ca nu exista nicio sansa ca sa formeze din nou un cuplu.

HotNews.ro, S.B., 06 feb 2007

Noile tipuri de spam afecteaza calculatoarele


Conform unui studiu efectuat de echipa Messaging and Web Security de la Symantec, sub numele de “The State of Spam”, pentru sfarsitul de an 2006, spamul a continuat sa afecteze un procent important din intreg traficul de e-mail, atingand un maxim de 80% din mesajele expediate in luna decembrie.

Spamul imagine a continuat sa predomine, reprezentand 35% din totalul spamului de pe Internet iar noi tipuri de mesaje au inceput sa-si faca aparitia.

Astfel, s-a inregistrat o crestere a atacurilor ce incearca sa foloseasca newsletterele autorizate, iar technicile Captcha (ce intentioneaza sa impiedice programele de calculator sa foloseasca interfetele pe care si le doresc utilizatorii) au fost folosite in spamul imagine cu scopul de a incerca distrugerea tehnologiei OCR (Optical Character Recognition).

Worldwide Internet Mail Gateway Spam Percentage reprezinta numarul de mesaje ce au fost procesate si clasificate ca spam din numarul total de mesaje procesate la gateway-ul de mail. Aceasta masuratoare reprezinta un filtru de nivel SMTP si nu include volumul de e-mail-uri detectate la nivelul retelei.

Conform specialistilor de la Symantec procentul de E-mail Spam a crescut aproape constant de la un nivel de 55% in luna septembrie 2006 pana la 80% in luna decembie a anului trecut.

Tip de spam

Graficul pentru categoriile de spam ce a trecut prin reteaua Symantec arata ca cel mai raspandit tip de spam este cel pentru produse medicale de tip Viagra, cure de slabit, remedii naturiste, el detinand o cota de 27% din totalul spam-ului. Pe locul doi (foarte aproape, cu 26% din total) se afla spamul de tip financiar, iar reclamele pentru diverse produse au o pondere de doar 23%.

Celelalte tipuri de spam sunt mai putin prezente, avand o cota de 10% sau mai putin. Se remarca scaderea spamului destinat adultilor, ce era extreme de puternic in trecut, pana la un nivel de 3% din totalul mesajelor de spam. Datele din categoria spam au fost colectate din clasificarile de mesaje ce au trecut prin reteaua de probe de la Symantec.

Legenda:
• Atacurile “Reclama Produs” - ofera sau fac publicitate la bunuri generale sau servicii.
• Atacurile “Adult” - contin sau se refera la produse sau servicii destinate persoanelor cu varste de peste 18 ani.
• Atacurile “Financiar” - contin referinte sau oferte legate de bani, bursa sau alte “oportunitati financiare”.
• Atacurile “Scams” - sunt recunoscute ca frauduloase, ofera in mod intentionat sfaturi gresite sau afecteaza activitatea de catre expeditor.
• Atacurile “Sanatate” - ofera sau fac reclama la produse si servicii legate de sanatate.
• Atacurile “Frauda” - apar ca venind de la o companie binecunoscuta. Aceste mesaje, cunoscute ca “brand spoofing” sau “phishing”, sunt folosite, de obicei, sa determine utilizatorii sa dezvaluie informatii personale, cum ar fi adresele de e-mail, informatiile financiare si parole.
• Atacurile “Divertisment” - ofera sau fac publicitate la premii, recompense sau activitati de divertisment ce beneficiaza de discount.
• Atacurile “Internet” - ofera sau fac reclama in mod special la bunuri sau servicii ce au legatura cu Internetul si calculatoarele.

Noi tehnici de spam au aparut la sfarsitul anului trecut si specalistii se asteapta ca acestea sa se dezvolte in continuare. Captcha (Completely Automated Public Turing Test to Tell Computers and Humans Apart) este o metoda ce isi propune sa determine daca un utilizator este o persoana sau o masina. Este larg folosita pe site-urile Web pentru a preveni accesul nedorit al programelor automate.

Utilizatorii carora li s-a cerut sa introduca litere sau numere ce apar intr-o imagine cu un sir de caractere ondulate au folosit metoda Captcha. Producatorii de spam experimenteaza, utilizand tehnologia Captcha, pentru a evita detectarea spamului de catre sistemele ce sunt dependente de tehnologia OCR (Optical Character Recognition).

Tehnologia creaza texte aleatorii, cu semne distorsionate, ce pot fi identificate de oameni, dar care nu pot fi recunoscute de catre calculatoare.

Un alt tip de spam este cel care foloseste tehnica “Injection”. Aceasta tehnica este o incercare de a ascunde imaginile spam in template-urile de newsletter-e existente si in reclamele legitime. Tehnica este creata pentru a evita detectarea semnaturii, din moment ce majoritatea datelor din mesaje sunt legitime.

Origine spam

Provoaca, de asemenea, filtrele anti-spam sa evite falsurile cand analizeaza continutul ce este aproape identic pentru a legitima e-mailul bulk.

Originea mesajelor spam
Regiunea de origine reprezinta procentul de mesaje ce au fost raportate ca venind din fiecare dintre urmatoarele regiuni: America de Nord, America de Sud, Europa, Australia/Oceania, Asia si Africa.

Regiunile de provenienta (90 de zile)

HotNews.ro, Razvan Serbu, 06 feb 2007

luni, februarie 05, 2007

Bilantul celui mai bogat om din lume


Bill Gates, fondatorul Microsoft, implineste azi 50 de ani. Cu toate acestea, imaginea sa nu e cea a unui miliardar sobru, in puterea varstei, ci mai degraba aceea a unui tocilar idealist, care vrea sa revolutioneze lumea cu ajutorul computerelor.

In ultimii opt ani, miliardarul american n-a reusit sa fie detronat de pe postul de cel mai bogat om din lume, averea sa fiind estimata la 43,6 miliarde de dolari.

Cum ajungi miliardar?

Gates a pornit din start cu un avantaj fata de alti tineri dornici sa intre in afaceri. S-a nascut intr-o familie cu traditie in afaceri, politica si servicii comunitare. Bunicul lui Gates a fost vicepresedintele unei banci mari, iar tatal sau - un avocat renumit. Familia, deloc modesta, a avut grija sa-si trimita odrasla la una dintre cele mai bune scoli private din Seattle, care, desi vorbim de anii ‘70, oferea elevilor acces la computere. Gates se face remarcat in 1968, cand este acuzat de firma care administra calculatorul din liceu ca ar fi hacuit sistemul de operare. Cu toate acestea, in loc sa fie sanctionati, Gates si colegii pusi pe „demolat” computere au ajuns sa fie angajati de firma pentru a remedia problemele de securitate. Un an mai tarziu, compania renunta la colaborarea cu grupul lui Gates din cauza unor probleme financiare. Urmatorul program care poarta semnatura miliardarului de la Microsoft este un soft pentru gestiunea personalului, comandat de o mica firma americana. In timpul liceului, Gates a fost angajat chiar de institutia unde invata pentru a face un program informatic care sa gestioneze orarul. Din primele afaceri, Gates a reusit sa stranga modesta suma de 20.000 de dolari.

De la Drept la afaceri

In vara lui 1973, Gates se desparte de familie pentru a-si continua studiile la Harvard. Optiunea sa este cel putin ciudata - Dreptul. Insa isi da seama rapid ca n-are nimic in comun cu meseria tatalui sau, asa ca abandoneaza facultatea dupa primul an. In 1974, se naste firma Microsoft.

Primul tun, printr-o pacaleala

Primul tun dat de Gates in afaceri a fost softul Basic pentru primele PC-uri Alistar, in decembrie 1974. Putini stiu insa despre modul in care miliardarul american a obtinut contractul. Gates s-a dus la firma care produce calculatoarele laudandu-se ca are un program „la cheie” care sa faca utilizabile primele PC-uri de pe piata. Totul era o minciuna. De fapt, cei doi nici nu pusesera mana pe vreun astfel de computer inainte de intalnirea cu conducerea companiei producatoare. Gates a avut insa noroc si programul sau a fost compatibil cu Alistar. Programul pentru Alistar a fost prima caramida pusa la baza imperiului informatic Microsoft. Al doilea mare tun al Microsoft, afacerea incheiata cu IBM pentru furnizarea sistemului de operare pentru PC-uri, este la fel de controversata. Lui Gates i se reproseaza ca a cumparat softul care sta la baza MS-DOS cu doar 50.000 de dolari, incasand apoi de zeci de ori mai mult din vanzarea licentelor.

Istoria celei mai dinamice companii

Microsoft este in prezent cea mai mare companie IT din lume. Are peste 60.000 de angajati in 90 de tari. Insa mai important este faptul ca peste 80a din calculatoarele din lume folosesc sistemul de operarea Windows, ceea ce-i asigura firmei Microsoft o pozitie confortabila de monopol. Cifra de afaceri a companiei a crescut de la 160 milioane de dolari, in 1985, la peste 38 de miliarde de euro in 2005.

Succesul Windows

1992 - este lasat Windows 3.1, care a permis si persoanelor mai putin familiarizate cu informatica sa utilizeze calculatoarele, gratie mouse-ului si ferestrelor cu sigle pentru accesarea programelor.
1995 - lansarea Windows 95 marea noutate fiind butonul de start si posibilitatea de a rula mai multe programe in acelasi timp. Urmeaza variantele imbunatatite Windows Ô98, Windows Millenium Edition (2000). In paralel este dezvoltat Windows NT, care a culminat cu versiunea Windows 2000
2001 - se anunta punerea pe piata a Windows XP.

Evenimentul Zilei

Timisoreanul Nicolae Busila este cel mai cunoscut proiectant de palate ale rromilor din vestul tarii


Nicolae Busila este cunoscut in tot vestul tarii ca "arhitectul tiganilor". Din 1990 pina acum, el a proiectat zece palate tiganesti, incarcate cu ornamente, asa cum cere traditia. Costul unei astfel de case este de aproximativ 250.000 de dolari, bani care se justifica date fiind obiectele de lux, finisajele, piscinele suspendate sau usile blindate. Arhitectul tiganilor povesteste ca a avut comenzi care de care mai ciudate - de la copia Capitoliului, pina la cea a fostei Biblioteci Centrale Universitare din Bucuresti.

Prima comanda: palat cu usa blindata

Busila a absolvit Institutul de Arhitectura �Ion Mincu� din Bucuresti. In 1990, cind era angajat la IPROTIM, a incheiat primul contract pentru o casa tiganeasca. Comanda a fost renovarea si reamenajarea unei locuinte de pe Strada Pescarilor din Timisoara. Pentru ca era la moda, la cererea proprietarului, Dorin Luca, i-a facut acestuia in curte o piscina suspendata pe un stilp, la noua metri inaltime, in care accesul se face din mansarda imobilului. Arhitectul tiganilor isi aminteste ca proprietarul a vrut neaparat usa blindata: "Poti trage cu AKM-ul in ea, nici nu se simte. A fost asa de grea ca zece oameni nu au fost capabili sa o ridice". Dupa terminarea lucrarii, casa se transformase intr-un veritabil palat tiganesc, cel mai mindru din toata zona, iar Nicolae Busila a devenit celebru. A primit comanda pentru a lucra si la o casa din vecini. Pe Strada Brasov, la locuinta lui Ionelas, alt tigan avut din Timisoara, unde arhitectul a regindit o casa traditionala.

Stil eclectic
Arhitectul tiganilor spune ca reteta de baza a unei case tiganesti de impact contine citeva elemente devenite standard. Casa trebuie sa aiba, in primul rind, un soclu impozant, de cel putin doi metri inaltime, pe care se accede cu o scara marcata de vulturi sau lei, simbolurile puterii. Pe fatada trebuie sa existe niste goluri care sint neaparat decorate cu ancadramente bogate. Intrarea principala - obligatoriu maiestuoasa, cel mai adesea apelindu-se la o usa masiva din lemn de stejar sculptat, care costa 4.500-5.000 de dolari. Arhitectul tiganilor ne-a mai spus ca, in ultimii ani, foarte la moda sint mansardele. Nu lipsesc din reteta de succes frontonul triunghiular, cele doua turnuri cu cupole acoperite cu metal stralucitor si gardul din feronerie lucrat cu mare arta. �Tiganii cind au inceput sa construiasca ne-au prins cumva pe picior gresit pe noi. Pentru ca ei aveau exercitiu vizual, veneau din strainatate, unde apucasera sa vada constructii impozante care le-au stirnit interesul imediat. Au adus in tara reviste de arhitectura cu modele de casa, postere, ilustrate dupa care cereau sa le fie facute casele. E interesant ca tiganii din alte comunitati, din Oltenia sau Ardeal, au gasit alte modele care sa-i inspire si au creat o cu totul alta arhitectura. Casele ridicate in Timisoara sint in stil eclectic, un amestec de stil clasic cu decoratii foarte bogate�, explica arhitectul tiganilor.

Capitoliul si Palatul CEC din Bucuresti, printre comenzi
Arhitectul tiganilor ne-a povestit ca proprietarii i-au facut propuneri care de care mai nastrusnice. Tiganul Bonita a vrut sa-si faca o replica a Capitoliului. Celebru in Banat, tiganul Tibi Stancu a vrut sa faca din hotelul pe care-l construieste pe Aleea CFR o replica a Palatului CEC din Bucuresti, iar Ionelas voia sa-si transforme casa intr-o copie a fostei Biblioteci Centrale Universitare din Capitala.

"Ma bucur de o consideratie deosebita"
�Nu mi-am dat niciodata seama ca m-ar desconsidera colegii de breasla fiindca am lucrat pentru tigani. Poate ca nu am o viata sociala asa evidenta, lucrul ocupindu-mi aproape tot timpul. Dar nu exclud ca s-ar putea sa ma priveasca altfel exact din cauza asta�, ne-a declarat Nicolae Busila.

El ne-a mai spus ca, in schimb, rromii il apreciaza foarte mult. �Intre tigani, pe de alta parte, ma bucur de o consideratie deosebita. Acum sint un fel de consilier al lor. Ma cheama pentru consultanta, sa discute cu mine lucrarile pe care le-au facut alti colegi ai mei�, ne-a mai declarat arhitectul tiganilor.

via softpedia